Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evde iki engelli için de evde bakım maaşı alınabilir mi?

Manifesto71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. Teyzem çok internet ortamından anlamadığı için onun sorununu sizinle paylaşmak istedim.

Benim eniştem yaklaşık yedi yıl önce felç geçirdi ve suan yatalak hasta. Teyzem o günden bu güne hasta bakım maaşı almakta.
Teyzemin kayinvalidesininde bacağı kırıldı ve 84 yaşında olduğu için tedaviyi kabul etmedi ve o da yatalak durumda şuanda. Kayinvalidesini de kimse kabul etmedi ve teyzeme gönderdiler.

teyzem şimdi ikisine de bakım maaşı alabilir mi?

Bir de teyzemler ev almak için kredi çektiler iki sene önce eniştemin malulen emeklilik maaşı yeterli olmadığı için anneside krediye ortak oldu bu durumu etkiler mi?

Manifesto71
Teyzenınızın kayınvalıdesınında ağır engellı evet onaylı en az % 50 raporu olması gerekiyor.engellı maaşında gidere değil gelire bakılıyor.o yüzden borçlerınıza bakmazlar .enişteniz bakım maaşı aldığı için hane gelir şartı tutuyormuş ve daha sonrada annesı haneye dahil olmuş.
kayınvalıde nin herhangı bir geliri var mı varsa ne kadar?
eğer evde teyze enişte ve kayınvalıdeden başka kimse yok ise hane kişi başı gelirin toplamı
4 x 967,27 : 3870,37 lirayı geçmezse kayınvalıdenın ağır engellı evet raporu var ise evet teyzeniz her ikisinin de bakıcısı olarak bakım maaşı alabılır. AynI evde iki engelli için de evde bakım maaşı alabilir.niçin 3 kişi varken 4 kişi olarak hesapladım hemen söyleyim.aynı hanede 1den fazla muhtaç ağır engelli raporu olan varsa o 2 kişi 3 kişi olarak hesaplanır bu durumda da teyzenlerde 2 ağır engellı olduğu için onlar 3 kişi sayılır birde teyzen 4 kişi sayılırlar.
hesaplama böyle yapılıyo artık hanede kaç kişi varsa ve haneye giren gelır her ne adı altında olursa olsun kişi başı 967,27 lirayı geçmiyorsa .2 kişi içinde evde bakım maaşı alınır bir kişi aynı anda 2 kişiye bakıcı olabilir

Üst Alt