Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evde iki kişinin bakımı oluyorsa Gelir hesabı ne şekilde yapılır?

kestaneee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Biz 5 kişilik bir aileyiz. bunlardan 2 si yatalak ve bakıma muhtaç, yani anneannem ve dedem. Annem birkaç yıldır ikisinede bakıyor. her ikisi için de bakım aylığı almayı hakediyorduk. ancak bu ay itibari ile denetlemeye gelip maaşlarımızın ikisini de kestiler. evimize giren aylık gelirimiz hem asgari ücrete hemde emekli maaşına gelen zam ile birlikte 4250 tl oldu. bu durumda kişi başına düşen gelir miktarımız 850 tl yi bulduğu için kesildiğini düşündük. Ancak önceki yazışmalarınızı okudum ve bir konu dikkatimi çekti. Bir evde birden fazla bakıma muhtaç kişi var ise 1 den sonraki kişiler 2 kişi olarak sayılır demişsiniz. yani 4250 / 5 değil 6 şeklinde ilerlersek kişi başına düşen gelir miktarı 708 tl oluyor.
Bu durumda biz tekrardan başvuru yapsak bakım aylığı almaya hak kazanabilirmiyiz?
Desteğinizi rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

bence olur,ama 6.kişinin geliri olmayacak ve 18 yaşını geçmiş olacak,ve nüfusta o eve ikamet olması gerekli.
benim düşüncem bu.
işi uzmanından öğrenin yine.

@kestaneee

Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalamaaylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özelbakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanedebirden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.

İlgili mevzuat http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2828.pdf

mrblar....
benim biri %100 ağır engelli, biri %70 ağır engelli kardeşim ve %52 engelli annem olmak üzere 4 kişiyiz. hane gelirimiz toplam 3971 tl. forumlarda gördüğüm kadarı ile ailedeki ilk engelliden sonraki engelliler iki kişi sayılır diye ancak başvuruya gittiğimiz yerde ''iki kişi sayılması için onunda %50 ve üzeri ağır engelli olması gerekir'' dediler bunu nerden tam olarak öğrenebilrim

Engelli değil bakıma muhtaç engelli sayısı birden fazlaysa ikinci bakıma muhtaç engellli iki kişi sayılıyor. İki kişi sayılmak için engelli olmak değil BAKIMA MUHTAÇ ENGELLİ olmak gerekiyor.

hdfb44

Şimdi verdiğiniz bilgilere göre hanede 5 kişi oluyor, 3971/5=794 lira sınırı geçiyorsunuz.3971 TL'nin ayrıntısı nedir?

Üst Alt