Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evde yaşadığım yiğenim bakıcım olabilir mi?

seven06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benim sorunum esimden ayrıyım resmi olarak evliyiz ama 2 yıldır ayrıyım yigenimin yanında kalıyorum agır özürlüyüm yigenim benim bakıcım olabilirmi?

tabi ki yegeniniz bakıcı olabilir. diğer şartlarınız da uyuyorsa eşinizden ayrı oldugunuzu da soylerseniz sorun çıkmaz bakıcılık konusunda.

karın neden bakıcı olmuyor diye sorarlarmı?veya ayrı oldugumuzu söylemem bir engel olurmu?

kanunen bakabilecek biri varken başkası tercih edilmiyor ama eşinizden ayrı yaşadıgınızı soylerseniz mümkün. zaten ayrı yaşıyormuşsunuz ayrı yaşadıgınızı söylemeniz niçin so9run olsun ki? başvurunuzdan sonra zaten heyet gelir ve yerinde inceleme yapar. bunu zaten tespit edeceklerdir.

ama kanunen hala evliyiz evli olmam sorun olmaz degilmi yani evrak falan isterlermi benden?

kanunen evlisiniz evet. bunu zaten söyleyeceksiniz. lakin eşinizden 2 yıldır ayrı yaşıyormuşsunuz. bunu da söyleyeceksiniz. Onlar bu durumda eşinizin sizle yaşayıp yaşamadıgını tespit ederler zaten.
ama eşiniz ayrı yaşasa da gelir açısından dikkate alınır. bunu öğrenmek istiyorsanız eger.
çünkü eşler birbirine bakmakla yükümlüdür. sizin eşinizden dolayı bir geliriniz var kabul edilir ve hesaplanır bu. (yalnız bu konuda henüz yönetmelik yayınlanmadıgı için net konuşmayım. Yeni yönetmelikte bu konuda nasıl hareket ederler o zaman kesin ögreniriz. Lakin TMK hükümlerini dikkate alacaklardır diye tahmin ediyorum. evli birisi, eşinin geliri varken gelirsiz gösterilemez)

esiminde geliri yok calısmıyor babasının evinde kalıyor.

o zaman sorun yok. şu konuda rahat olun. eger eşiniz 2 yıldır ayrıysa sizden siz resmi olarak evlisiniz diye yegeninizin bakım hizmetini reddetmezler:)
resmiyette evlisiniz diye yanınızda olmayan eşinizden dolayı eger şartlarınız tutuyorsa niye karşı çıksınlar yahu?
siz il müdürlüğüne gidin başvurunuzu yapın gönül rahatlığıyla.

suan adresimi yigenimle kocasının adresine kaydedecem ve ailede 3 kisi olacaz yigenimin kocası serbest calısıyor yani resmi bir geliri yok.
veya karımla cocugumunda ikametini buraya alsam bakıcı olarakta yigenimi göstersem geldiklerinde karım evde yok desek yigenim olsa sorun olurmu?

siz sorunu bana tam anlatabilir misiniz? Hakikaten eşiniz ayrı yaşamıyor mu yoksa?
İkametiniz nerde şimdi sizin? yegeninizle yaşadıgınızı ve eşinizin ayrı oldugunu söylediniz demin.

sizi asıl endişelendiren sorun nedir? neden ikamet değiştireceksiniz ki?
ayrıca serbest meslekte çalışıyor dediniz yegeninizin eşi için. resmi geliri yok dediniz. resmi ya da gayri resmi her gelir dikkate alınır.

siz hangi sorunu çözmeye çalışmak için hane değişikliği yapıyorsunuz? nedir sizi asıl kaygılandıran?

Üst Alt