merhaba arkadaşlar,ben aynı evde 22 yıldır teyzemle yaşayan birisiyim,erkek ve şimdilik bekarım.91 yılında eşinin vefatından dolayı rahmetli annem teyzemin işlerine yardımcı olmam için göndermişlerdi.o zamandır da yanında kalıyorum.4 ay önce merdivenden düşüp kalça kemiği kırıldı , şu an 4 ayaklı destek aracı olmadan yürüyemiyor ev içinde,desteksiz hiç adım atamıyor.ayrıca demans(unutkanlık),kalp, şeker, yüksek tansiyon ve guatır hastalıkları var ve kırık olmayan diğer ayağıda dizden bükülmüyor.%89 ağır engelli raporu mevcut.Kanunen ben bakmakla yükümlü bireyler arasında sayılmıyorum.Engellinin de 3 kardeşi de vefat etmiş durumda.Bu durumu yüzünden,engelliyi yalnız bırakmamak için 4 aydır işimi yapamıyorum ve ayrıca sosyal hayat olarakta kısıtlı durumdayım.Aynı evde ortak bir yaşam sürüyoruz.Engelli ilk zamanlar tuvalete bile benim desteğim olmadan oturamıyordu.şimdi ise en azından 4 lü yürüteç ile(adı ne ise artık) zar zor oturup kalkıyor bir dizi bükülemediği için.banyo işinide aynı sokakta bulunan uzak akrabam haftada 1-2 gelip yaptırıyor.Diğer tüm ev ve dış işleri ben yapıyorum.Yakın bir akrabası olmadığından dolayı da bırakıp kendi işlerimi de yapamıyorum düşme tehlikesi ve unutkanlığı var.
Benim burda sormak istediğim ,
ben başvurumu yaptım Sosyal Hizmetlere,orda kayıtta bulunan kadın bana, kadın bir hastaya bekar erkek birinin bakıcı olarak büyük ihtimalle komisyon tarafından kabul edilmeyeceğini söyledi.Şimdi hasta yatalak olupta kadın bakımcı gerektirecek durumda değil.yani erkek olarak alt-üst değişikliği yapmamı gerektirecek bir durum şimdilik yok en azından.ama takip edilmesi gerekiyor ve dışardaki işlerini yapıyorum ve ayrıyeten bende evin bir bireyiyim.Akrabalarımdan bakıma gelecek olan bulabilsem bile ki yakın akrabam da değil , ev bireyi olan bekar bir erkek olarak açıkçası yabancı bir kadının sürekli evde olmasından (kaç saat bakım için kalabileceği de meçhul),huzursuzluk duyacağım ve kendi evimde hareketlerimin kısıtlanması söz konusu olacağından dolayı kadın birisini de bakıcı olarak evimde olmasını arzu edemiyorum.Şu aralar yeni bir iş bakıyorum ve yaz sonuna doğru da evlilik durumu olacak allah nasip ederse.durumum bu açıkçası.
Bu durumda komisyon eve geldiğinde nasıl bir yol izlemeliyim.kendi açımdan durumumu izah edeceğim ama umarım olumlu sonuçlanır.Kanunda veya yönetmelikte kadına erkek bakamaz gibi bir hüküm var mıdır ? Engellinin durumunu yukarı da açıkladığım gibi.
Benim burda sormak istediğim ,
ben başvurumu yaptım Sosyal Hizmetlere,orda kayıtta bulunan kadın bana, kadın bir hastaya bekar erkek birinin bakıcı olarak büyük ihtimalle komisyon tarafından kabul edilmeyeceğini söyledi.Şimdi hasta yatalak olupta kadın bakımcı gerektirecek durumda değil.yani erkek olarak alt-üst değişikliği yapmamı gerektirecek bir durum şimdilik yok en azından.ama takip edilmesi gerekiyor ve dışardaki işlerini yapıyorum ve ayrıyeten bende evin bir bireyiyim.Akrabalarımdan bakıma gelecek olan bulabilsem bile ki yakın akrabam da değil , ev bireyi olan bekar bir erkek olarak açıkçası yabancı bir kadının sürekli evde olmasından (kaç saat bakım için kalabileceği de meçhul),huzursuzluk duyacağım ve kendi evimde hareketlerimin kısıtlanması söz konusu olacağından dolayı kadın birisini de bakıcı olarak evimde olmasını arzu edemiyorum.Şu aralar yeni bir iş bakıyorum ve yaz sonuna doğru da evlilik durumu olacak allah nasip ederse.durumum bu açıkçası.
Bu durumda komisyon eve geldiğinde nasıl bir yol izlemeliyim.kendi açımdan durumumu izah edeceğim ama umarım olumlu sonuçlanır.Kanunda veya yönetmelikte kadına erkek bakamaz gibi bir hüküm var mıdır ? Engellinin durumunu yukarı da açıkladığım gibi.