Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evde yaşayan üç engelli çocuk için de evde bakım maaşı alınabilir mi?

basays

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
aynı evde üç engelli çocuk var. Anne biri adına bakım maaşı alıyor. Diğerleri içinde alabilir mi.
Evde bakım maaşı gelir kriterlerine artık giriyor mu.Bilgisi olan var mı

kardeşim ben bunu sosyal yardıma sordum aynı anda 2 kişi için bakım parası alınabiliyormuş ve bu para gelir hesabına girmiyor

Bir bakıcı iki kişi için bakıcı olabilir, 3. kardeşe haneden başka birisinin bakıcı olması gerekir.
İlgili Yönetmelik'in
13. Maddesinde belirtilmiş:
Bir akraba, (d) bendi kapsamında bakıma muhtaç bir özürlüye veya bakmakla yükümlü olunan bireyler tanımındaki aynı evde yaşayan bakıma muhtaç iki özürlüye bakım hizmeti verebilir.

Bundan sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ve eve gelecek heyetin insiyatifine bağlı....

şimdi diğer çocuklardan biri içinde raporla beraber bakım maaşı için başvuru yap mı demem lazım.
Kabul görürse iki bakım maaşı yani 1500 yakın bir rakam mı alır.
baba asgari ücretli , başka gelir yok , ev kira. Şu an üç engelli çocuk var , Anne adına bir bakım maaşı alınıyor. ailenin çok ihtiyacı var ,öyle oluyorsa gerçekten çok iyi olur

2 kişi alıyor ben de dahil. annem hem bana hem kız kardeşime baktıgı için alıyor. 2 kişi kesin. 3 kişiyi bilemiyorum:confused:

Üst Alt