Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evde yaşayan yengem ve yeğenim evde bakım için gelir testine dahil edilmedi!?

özgür14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardeşim ağır derece özürlü. Yengesi bakımını yapıyor. Ve bakım ücreti alıyordu. Ben ayrı bir evde yaşıyorum. Kardesim 35 yasında anne ve babamla yaşıyor. Babamın emekli maaşı var. Anne babam yaslı olduğundan yengem 3 yasındaki cocuğuyla annem gilin ikametgahında yaşıyor. Netice de eve 1100 tl babamın maaşı ve 432 Tl kardeşimin özürlü maaşı giriyor.
Neticede 1532 tl yi annem babam ve kardeşim olarak 3e böldüler ve sınırı geçiyor diye bakım ücretini iptal ettiler.
Benim anlamadığım bakan yengem ve çocugu aynı evde yaşadığı halde hesaplamaya katılmadı. Sebebini sordum onlar bakmakla mükellef kişiler değil o yüzden hesaplamaya katılmaz dediler.
Yani toplam gelir 5e mi 3e mi bölünecek?

3e bölünmesi mantıklı gelmiyor. Kanun evde yaşayan birey sayısı demiyor mu

Arkadaşlar hiç yardımcı olmuyorsunuz. Evde yasayan hangi akrabalar hesaba katılır? Kimler hesaba katılmaz

uğur evet yengesi ve yegeni gelir hesabına katılmaz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

ama bu uygulama 1 temmuz'dan itibaren değişecek. 1 Temmuz'dan sonra hanede ikameti olan herkes gelire dahil olacak. o yuzden 1 temmuz'dan sonra başvurdugunuz takdirde yengesi ve yegeni de gelir hesabına dahil edilecek.
lakin 1 temmuz!a kadar dahil edilemez yukarıda verdiğim link geçerli.

benim çocuğumun %100 ağır engelli raporu var,ben emekliyim evde nüfus olarak eşim,kızım,engelli oğlum ve ölen abimin oğluyla birlikte 5 kişi yaşamaktayız.ancak yeğenimin kişi başı düşen gelir kriterine katılmadığı gerekçesiyle evde bakım maaşı talebimiz kabul edilmiyor.19 yaşındaki yeğenim çalışmıyor ve onu hesaba katsalar evde bakım maaşı kriterleri uyuyor.sitenizdeki bir mesajda 1 temmuzdan sonra evde ikamet eden herkesin gelire dahil edileceği belirtilmiş.bu konu hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum.maaşım 2311 tl.

sspehastası, 1 Temmuz'dan itibaren yegenin de gelir hesabına katılır. O yuzden 1 temmuz sonrasında aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne tekrar başvur. bunda yegenin de gelir hesabına katılacagından gelir sorununu çözmüş olacaksın.

melek hanım yeşil kartlıydım eşim adına işyeri acınca iptal oldu engelli raporu alacam eşimin bağkura borcu var hiç bişeden faydalanamıyorum vakıf müdürü alabilirsin dedi bende heyete girecem 2022 den faydalanabilirmiyim ne dersiniz

sarasota eşlerden biri sgk kaydı olunca 2022 aylığı baglanmaz. ama borç durumu da varmış. vakıf bunu nasıl uygulamaya koyar bilemem. fakat sgk kayıtlı eşin 2022 aylığı alması imkansız. borçla alakası yok bunun.
yine de bilgi edinme kapsamında BİMER aracılığıyla sorun. ona göre hareket edin. olumlu bilgi gelince gelen cevbı da saklayın. ki ilerde başınız agrımasın.
çünkü sgklı olan birinin eşi 2022 aylığı alınca borç da çıkartılabilir. vakıf mudurunun dediğine guvenmeyin işi sağlama alın ve bilgi edinme kapsamında bu soruyu sorun ve cevaba göre hareket edin.

ben aynen vakıf müdürüne söyledim oda bana yeni yasayla olabilir dedi

hayır, bu konu farklı. merlkezi sistem uzerinden bu durum fark edilip aylık feshedilebilir ve bir de ustune borç çıkartılabilir. bu risk varken müdür sözüyle hareket etmeyin.
buna benzer bir öykü yaşadık geçmişte. bir uyemiz bagkur borcu var diye aylık almaya devam etmiş ve bildirim yapmamış. sonra durum anlaşılınca ona borç çıkartıldı. sırf sgk kaydı var diye.
o yuzden işi sağlama almak lazım. BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında bu sorunuzu sorun ve gelen cevaba göre hareket edin. cevabı genel müdürlük verecegi için bimer'e ve bimer de o cevabı size ileteceği için kesin cevabı almış oluruz.

teşekkürler yazdım ama ne zaman cvp gelir

çok uzun sürmez. BİMER fazla bekletmez. kurumlar arası yazışmalardan dolayı ne kadar sürer bilemem ama.

melek hanım verdiğiniz cevap için çok teşekkürler.bu bilgiyi detaylı olarak nereden öğrenebileceğimizi yazarsanız sevinirim.

Üst Alt