Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı evdeki iki engellinin de evde bakım maaşı başvurusunda gelir hesabı..?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Kalem kalem hanım aynı evde iki ağır özürlü olduğunda ikinci engelli 2 kişi sayılır diye biliyorduk sosyal hizmetler görevlisi benim bilgim yok bu konudan dedi

yanlizkurt06 evde bakım aylıkları 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7. maddesi'ne göre baglanır.

sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesi de bu konuyla ilgili olarak şöyle der ablası:

"Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)
Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama
aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel
bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.
..."

kanun gayet açık:)
sana yanlış bilgi vermişler yani. yalnız Kanun'da bahsedilen engelliden kasıt, bakıma muhtaç engellilerdir. agır özürlü raporu olacak, bakıma muhtaç durumda olacak.

Kalembiz evde 7 kişiyiz iki kişi ağır özürlü ve ikisine bir bakıcı bakıyor ve her ikisi için aylık alıyor.fakat hesaplama yaparken geliri 7 ye böldü görevli ben 8 bölmeniz gerekli dedim benim öyle şeyden haberim yok dedi.tşkler

yanlizkurt06 memur yanlış yapmış.
evde 7 kişisiniz. ikisi bakıma muhtaç engelli olduğu için evde bakım aylıgından yararlanıyorlar. hanede 2 kişi için 2 evde bakım aylıgı alınıyor yani. bu durumda birinci bakıma muhtaç engelliden sonraki 2. bakıma muhtaç engelli 2 kişi sayılacagından hane sayısı 8 olur. doğru biliyorsun yani.
memura yukarıda kopyaladığım 2828 sayılı kanun'un ek 7. maddesini göster de aklı başına gelsin! gelir hesabı yaparken hane kişi sayısını 8 olarak hesaplayacak, öğrensin.

İşte buyrun.
Siz kalem hanim,sosyal hizmet memurundan dahami iyi bileceksinizde....
Şah kamuda calisan engellide bakim maasi alabilir,
Şah* 2.engelli iki kisi sayilir.
Şah engelli maasina gore* ev araba alma hakki var.
Sizin saydiginiz maddelerle,kurumdaki maddeler ayni degildir.
Kurumdaki yönetmelik farklıdır

erdal71 bilip bilmeden her şeye burnunu sokmak zorunda mısın sen? saçmalıklarından hakikaten bıktım. yönetmelik ve kanunlar hakkında bilgin olsa böyle saçmalamazdın zaten.
evde bakım aylıklarıyla ilgili olarak, yukarıda linkini verdiğim 2828 sayılı sosyal hizmetler kanununun ek 7.maddesine aykırı hiçbir memur işlem yapamaz! yönetmelik de bu kanuna uygun olmak zorunda ki ilgili yönetmelik de mülga oldu:) yeni yönetmelik yayınlanıncaya kadar o mülga yönetmeliğin ancak kanun'a aykırı olmayan hükümleri geçerli, kanuna aykırı kısımlar sizlere ömür:)

hiçbir şey bilmeden yazıp durma artık. bu yazdıklarımı da anlayacagını sanmıyorum zaten.
insan bilmediği bir konuda niçin biliyor gibi yazma cesareti bulur anlamış da değilim.

erdal71;
yorum yazmanız için sizi birileri zorluyor mu Allah aşkına :)
Melek hanım varsayımlar veya kendi bildiği bir şeyi yazmamış ki, dikkat ederseniz çıkmış olan bir yasanın maddesinden bahsetmiş. bence bilmediğiniz konularla ilgili yorum yapmayın, insanları yanlış yönlendermeyin

Üst Alt