Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aynı hanede yaşamayan biri ÖTV'siz araba alırsa 2022 aylığım kesilir mi?
2022 almıyorum sadece evde bakım maaşı almaktayım.Hanede iki kişi yaiıyoruz abim kendi hayatında yaşamakta kiracı oda farklı hanede yaiıyor tek başına kira abonelik vs mevcut onunda evi aranasınyok bizimde arsa tapu vs yok alırsa abim kendine alıcak rapor %90 mutlaka alırım ama abim alırsa araba ötv indirimli alırsa evde bakım maaşı kesilirmi
Hanede annemle yasıyoruz kısaca abim ayrı yaşıyor araba almak istiyor maaş kesilirmi
Kas hastasıyım tam bağımlı raporum mevcut hiçbir ihtiyacımı karsılayamıyorum tırnak keserken bile zor sıkıyorum makası o kadar güçsüzüm %92 raporluyum musvuler distrofi tanı sizce
Kas hastasıyım tam bağımlı raporum mevcut hiçbir ihtiyacımı karsılayamıyorum tırnak keserken bile zor sıkıyorum makası o kadar güçsüzüm %92 raporluyum musvuler distrofi tanı sizce
inzibat
bende aynı şekılde biliyorum.ama ne zaman ne olacagı bellı olmadıgı için kuruma sormasını söyledım.kolaylık yerıne zorluk çıkarmaları güzel değil
burda şöyle bişi var.aynı evde yaşamayan biri.engellı raporunu kullanıp araç alacak kullanacak.engelliyi yakınları bile zorda bırakıo
Haklısınız. Bizleri de mağdur eden bu durum ama kanunen bir kısıtlama henüz yok diye biliyorum. Engelli İstanbul da otomobil Ankara da! Bu engelli hakkını suiistimal oluyor. Umarım kısa zamanda bu konuyu da düzeltirler.
Şu zamana kadar hep çile çektim ne yapayım araba için bile rapora gidicem evde bakım bile zor bağlandı şimdi onlarla kargaşaya düşmek istemiyorum
Sınırı geçmediğim halde annemin emekli maaşı ve ebm var düşünün sırf site içinde oturduğumuz için bağlamıyorlardı kira elektrik vs tam yetiyor vs olsada cok zorluk cıkardılsr
Slowinsan
nerde oturusan otur şartın tuttuk kerri bağlanır.şansınıza işgüzar memur denk gelik.normalde çok yardımcı oluolar.
araba için yeni rapora gerek yokkı %92 lik raporunuz varmış.yenıden rapor işine bulaşmayın yüzdesi düşebilir tam bağımlı çıkmayabilir.başkası arabaya binecek diye maaşdan olmayın.
OTV indirimli araba alımlarında, arabayı başka evde oturan bir akrabanız kullansa bile; ruhsat sizin üzerinizde olduğu için sizin gelirinize eklenir. Tam araştırmadan; maaş aldığınız yere sormadan bir işlem yapmayın. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.
30 Eylül 2021 tarihli Vakıflar Yönetmeliğinde yapılan düzenleme gereğince engellinin üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu Yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının 170 katını geçmesi halinde engelli aylığı kesilmeye başlandı. inzibat
2022 aylığı almadığını belirtmiş. Sadece evde bakım maaşı bağlanmış. Bu durumda yasal sınırlar çerçevesinde otomobil alınca evde bakım maaşı kesilmiyor. Sanırım siz evde bakım maaşı detayını gözden kaçırmışsınız.
2022 engelli maaşı alsaydı dediğiniz doğru olurdu.
Bu durumada bir çare en kısa zamanda bulunur umarım.ya maaş ya araç diye şart koşmaz,haksız kesintilere son verirler.Ortadaki haksızlıkda kalkar inşallah.