Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı işi yaptığım kişiden daha düşük maaş alıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

vagaslı

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum

özel bir kurumsal büyük bir kuruluşta idari kadroda memur statüsünde %50 vergi indirimi raporula 1,5 yıldır özürlü statüsünde çalışıyorum
lise mezunuyum. aldığım ücret 650 ytl net maaş. fakat benim gibi aynı pozisyonda 3 yıldır çalışan bir özürlü arkadaş 900 net maaş alıyor; istanbul şubede. ama o üniversite mezunu

sizce aynı posizyonda çalışan özürlü iki kişi farklı maaş alabilir mi? ve düşük maaş verilebilir mi? hukuken ne yapmalıyım? itiraz edersem sen nerden o kişinin maaşını biliyosun diye arkadaşıda zor duruma sokmak istemiyorum.
kanunen ne yapabilirim? işten atarlar mı beni?

yardımcı olur musunuz?

Okul farkı nedeniyle farklı maaş alıyor olabilirsiniz. Bazen aynı okul mezunu olanlarda bile farklı ücretlendirme yapılabiliyor. Yapabileceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum. İşinizi sağlam tutun, boş verin başkalarının maaşını.

özel bir kurulus dedin yani devlet kapısı değil sonucta herkezin maası farklı olabilir.adam sana 650 verir baskasına 1500 verir buna itiraz gibi bi hakkın olurmu onu bilemem ama sonucta özel kurulus tazminatını verir seni iştende çıkarabilir.bence bunları düşünerek hukuki yollara basvur.askari ücretin 530 tl oldugu düşünülürse senin maasla çalısacak yüzlerce kişi olabilir o yüzden bencede fazla kurcalama.

kamudayım üni.mezunu işçi kadrosundayım ortaokul mezunu memur benden fazla maaş alıyor sistem bu maalesef ya deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin misali canını sıkma sıksan da yapacak ne var ki kendini harcamaktan başka

Vagaslı,aranızda öğrenim ve kıdem farkı var ve burası bir özel firma büyütecek bir şey yok bence.
İlayturk,senin durumun biraz şanssızlık gibi.
Zira kamuda işçi statüsünde olan ilköğretim mezunu bile genelde memurlardan fazla ücret alıyor.
Bizzat ben kamudan geçen yıl emekli oldum.
Lise mezunuyum (ünv.terk) büroda memurlarla birlikte aynı işi yaptık yıllarca.
Ve ben üniversite mezunu memurdan çok daha fazla maaş aldım.
Geçen yıl emekli olmadan önceki ortalama maaş 1.700 tl civarı idi.
İkramiyeler,giyim,gıda ödemeleri,sendika ve toplu sözleşme hakkı da cabası.

Üst Alt