Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı kurumda çalışan normal bir memurla vergi indirimine tabi özürlü memurun maaş..?

yasalisyan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 01.06.2010 tarihinde resmi bir kurumda özürlü memur statüsünde göreve başladım evliyim 2 çocuğum var ve eşim çalışmıyor.

Bildiğim kadarıyla kamu kurumlarına 657 ye tabi olarak özürlü statüsüne tabi olarak göreve başlayan memurlardan vergi indirimi için ikinci bir rapor istenmiyor vergi indirimi ve özürlü emeklilik hakları otomatikman veriliyor.

Ben %48 özürlüyüm ve aldığım maaş 1287TL bunun içinde agi+vergi indirimi+..... sizce bu vergi indirimi uygulanmış maaşım mı dır bir yanlışlık mı var? Aynı kurumda çalışan normal bir memurla vergi indirimine tabi 3. derece özürlü bir memurun aldığı maaş arasında net olarak ortalama kaç TL fark olmalıdır?

Kolaygelsin

X kurumunun açtığı özürlü memur alım sınavı ile göreve başladaım.Vergi muafiyeti için özür durumumu belirten raporumu göreve başlayınca tekrar verdim ve maliye kanalıyla işleme aldılar.

Özürlü memur statüsünde çalışanla ,normal statüde çalışan arasında AGİ öncesi cüzide olsa fark vardı.Ancak AGİ sonrası özürlülerdeki vergi muafiyetinin bir anlamı kalmadı.Zira özürlüye vergi indirimi uyguluyor,diğerine AGİ veriyor,maaşlar dengelenmiş oluyor böylece.

Eş yardımı,çocuk yardımı ise aynı bunda bir fark sözkonusu değil zaten.

Üst Alt