Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı mahalledeki adres değişikliğinde engelli maaş kesiliyor mu?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
şu an ikametgahımızın oldugu eve çok yakın aynı sokakta bi eve tasincaz yani il ilçe değişmezse de maaş durduruluyor mu?

aynı vakıf sınırları içinde oldugunuz için kesılmez dıye bılıom.kesılse bıle
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
not:yıl içinde hane zıyaretı yapıldıgı için en güzeli değişikliği bildirmek.

Engelli aylığı adres değilikliği?

Mahalle yine aynı mahalle sadece 35 sokaktan 21 sokağa giderek kesilir mi sizce

Jokersiz45

Evet, kesilir. Ayrıca değişikliği SYDV'na haber vermeniz gerekiyor. Haber verin ki, yeni adresinizi hemen gelip dosya açsınlar. Sonra yeniden başvuru alınır, gerekirse memur evi ziyarete gelir. Dosya doldurur, evin fotoğrafını çeker ve dosyayı mütevelli heyetine teslim etmek üzere evden ayrılır. Heyet toplandığında, maaşınız onaylanırsa, ertesi ay maaşınızı alırsınız. Kesilmiyor diyen mevzuatı bilmez. Kesinlikle kesiliyor.

kutup yıldızı
Kesilmiyor ben yeni adres degiştirdim ayno ilçede başka mahalleye taşındım.hem engelli hemde 2022 maası devam ediyor.sadece adres degişikligini bildirin

alperakat
İlden ile değişiyor o zaman bilemiycegim.Bana sosyal hizmetlerin buradaki yaptığı açıklama buydu

Üst Alt