Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı seviyede 2 farklı eğitim bilgisi varsa EKPSS tercih ve atama..?

jayjar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, danışmak istediğim 2 farklı konu var:

- Ben EKPSS'ye bu sene ilk defa başvurdum. Önlisans KPSS'ye de girmiştim fakat 3.0 kuralı yüzünden sınavım geçersiz sayıldı. Sınavdan önceki başvuru zamanında önlisans kpss otomatik olarak mezun olduğum 2 farklı önlisans bölümünü de almıştı; fakat ekpss'ye başvuruyu ilk defa yaparken, oradaki görevli sadece bir bölümü seçmem gerektiğini söyledi ve ona göre birini seçmiştim. İki bölümden de mezun durumdaydım ve ikisi de aynı seviyede (önlisans) idi, daha önce hiç atanmadım da. Benim bildiğim kadarıyla en yüksek seviyede olan okuldan/bölümden seçilyor, fakat benim durumunda ikisi de zaten aynı seviyeydi. Bu durumda görevli kişi yanlış mı yapmış oldu? Normal kpss gibi iki bölümü de alamıyor ve kural gereği her türlü sadece 1 bölümden mi başvuruda bulunmak zorundaydık?

- İkinci sorum da bu durumla bağlantılı olarak; bildiğiniz gibi dün branş bazında sıralamalar açıklandı, ve ben başvururken tek bölümümü seçtiğim için başvuru kağıdımda eğitim bilgilerimde bir bölümüm yazıyor. Sorun şu ki, başvurduğum bölümdeki branş sıralamam 14, ama diğer mezun olduğum bölümde branş sıralamam 6. şekilde görünüyor. Ben şimdi eğitim bilgilerimde o bölüm yazılmadığından, o alandan tercih yapamaz mıyım?

Son düzenleme:
Ekpss'ye girişte mezun olunan bölümden sadece bir tane seçiliyor. İkiside aynı olduğu için hata yok. Sen seçersin hangisiyle sınava gireceğini. Sonuçta bölümler aynı.
Sadece sınava girdiğin bölüm üzerinden alım olursa tercih yapabilirsin.

Son düzenleme:
Anladım, diğer mezun olduğum bölümden tercih yapamam yani hiçbir şekilde, bilgilendirme için teşekkür ederim. Peki bu "bizim alandan gene alım olmamış, 3001 den başvuracağım" benzeri şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Benim bölümüm de alım çok nadir olan bir alan, bahsettikleri durum tam olarak nedir? Misal sağlık teknikeri ama hasta danışmanlığına da tercih yapabiliyor daha genel bir kod olduğu için tarzı bir mantıkla mı o şekilde tercih de yapabiliyoruz? Ben ilk defa girdiğim için bilmiyorum da, yardımınız için teşekkürler şimdiden.

Bölümünden alım olmazsa düz memurluk ve hizmetli seçebilirsin.

Aynı konuyu merak eden arkadaşlar için güncelleme yapıyorum: ÖSYM çağrı merkezini arayıp görüştüm. Eğer ikisi de aynı seviyedeyse (yani mezun olunan iki farklı bölümlerin; ikisi de önlisans seviyesi vs ise), iki bölümden de tercih yapabiliyormuşuz. Başvuru belgesinde zorunlu olarak bir tanesi görünürmüş ama iki bölümden de tercih yapma hakkımız varmış.

jayjar

Bahsettiğin seviye tam olarak nedir?
Sınava girilen alandan tercih yapılır. Mesela a ise a, b ise b.
Okuduğun iki bölümde aynı mı?

Eğitim seviyesi örn; lisans, önlisans, ortaöğretim vb.
Seviye olarak/alan olarak, ikisi de önlisans bölümü, farklı bölümler, ama başvuruda bulunurken bana sadece birini seçtirdiler başvuru kağıdında, o yüzden diğer okul ve eğitim bilgim başvuru kağıdımda görünmüyordu, ben de görünmediği için ondan tercih yapamaz mıyım diye merak ediyordum, çünkü normal kpss'de iki eğitim bilgisi de başvuruda otomatik yükleniyor ve görünüyordu

jayjar

Hangisi ile sınava girdin ise o bölümle alakalı tercih yapabilirsin ve atandığında atandığın bölümün diplomasını isterler. Böyle biliniyor. Bölümler hangisi?

İlk defa girdim de sınava, yeni öğreniyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ben de arayıp sordum aynı öğrenim durumu olduktan sonra fark etmiyor. Sadece ilk başvuruda istiyorlar herhangi birini. Ben Adalet , turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Haziran ayında da tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bitecek. Üçünden de yapabilirsiniz önemli olan yoksis sisteminde mezun durumunda olmak ve diploma sunmak dendi

jayjar
Bu bölümlerde alım olur mu bilmiyorum ama önlisanstan bölümr göre alımlar lisansa göre az. Olmazsa düz memurluk seçersin ya da hizmetli.

mutluulker22
Arkadaşa dediğim gibi hangi bölüme atandıysanız o bölümün diplomasını isterler. Eğer düz memurluk ya da hizmetli seçerseniz zaten diplomayı mezun olduğunuz bölümle alakalı isterler. Öğretmen kalkıp da mühendis diploması veremez veya mühendis öğretmen diploması veremez ve tercih yapamaz.

Üst Alt