Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı şirkette 4a emekli olup tekrar çalışma prosedürü nedir?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba

VErgi muafiyetim onaylandı , vergi dairesi bu hafta şirkete gönderileceğini söyledi ,benim emeklilikle ilgili herşeyim tutuyor ,emekli olup yeniden aynı şirkette çalışmaya devam etmek istiyorum ,

sorum şu : şirket bana çıkışı verecek ben emeklilik için Sgk ya başvuracağım ,ancak şirketin beni ertesi gün yeniden bu sefer emekli olarak işe giriş yapması gerekiyor , ben aynı gün emeklilik için başvurup sgk dan tahsis numarası alabilir miyim ya da çalıştığım şirket beni emekli olarak tekrar işe girişimi ertesi gün nasıl yapıyor bilen yaşayan biri yardımcı olabilir mi

@BursaUykusuz

emekliliğiniz onaylandıktan sonra yapsın.ben öyle yaptım.bence en doğru bilgiyi sgk dan öğrenirsin.
ancak başıma geldiğinden yazayım sana.şu önemli nokta var.
tekrar işe giriş yaptıklarında mutlaka e devletten kontrol et. giriş bidirgesine (SGDP) İşaretlemeleri lazım.
eğer (4/a tüm sigorta kolları) bölümünü işaretlerse maaşın hemen kesilir. sigortanı yaptıklarında e devlette 4/a hizmet dökümünde durumu bölümü (pasif) olacak. (aktif )olmayacak. birde 4/a emeklilik kaydını kontrol et. yaşlılık aylığı ödenmektedir yazacak.
sgdp işaretlenmezse yaşlılık aylığı kesilmiştir yazar.

BursaUykusuz

aşağı yukarı 45 gün. başvuru sonrası ertesi gün sgdp sigortalı işe başlamak olabiliyormu? bunu emeklilik müraacatında sgk dan öğrenin derim.

Engelli emeklilik başvuru günü sonrası ertesi gün sgdp sigortalı işe başlamak olabiliyormu? bilen bir arkadaş destek olabilir mi

merhaba

Engelli emeklilik başvuru günü sonrası ertesi gün sgdp sigortalı işe başlamak olabiliyormu? bilen bir arkadaş destek olabilir mi

illa bir arkadaş yaşamıştır , destek lütfen

BursaUykusuz emeklilik bilgileriniz sisteme düşmeden yani onaylanmadan olmuyor tekrar işe girişiniz.

%41 engelli raporum ; 1 yıl süreli %42 olarak vergi indirimim onaylandı,, çalıştığım yerden çıkışımı alarak sgk 'ya emeklilik için başvurdum,, sonucu bekliyorum,, 19/06/2018 tarihinde başvurumu yaptım,, yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi sonuç gelince sgdp dahilinde yeniden çalıştığım yerde işime devam edebileceğim,, günü gelince yeniden heyete girip raporum vergi indirimi için gönderilecek, bu kaç kez böyle sürer bilemem ama bıkmadan yılmadan hakkımın sonuna kadar sabırla işlemleri yapmaya devam edeceğim ve sizi bilgilendireceğim arkadaşlar, selamlar,,,

Ben 19 cuma günü çalıştığım işyerinden SSK çıkışını aldım emeklilik dilekçesi verdim 21 Mayıs pazartesi başka bir yere işe başladım SSK dan alacağınız tahsis numarasını tekrar işe baslayacaginiz yere vermeniz yeterli hiç vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz ben yirmi gün içinde hem ikramiye aldım hem maaş aldım hem de işe başladığım yerden maaş aldım süper birşey olmuştu

@BursaUykusuz Ben 19 cuma günü çalıştığım işyerinden SSK çıkışını aldım emeklilik dilekçesi verdim 21 Mayıs pazartesi başka bir yere işe başladım SSK dan alacağınız tahsis numarasını tekrar işe baslayacaginiz yere vermeniz yeterli hiç vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz ben yirmi gün içinde hem ikramiye aldım hem maaş aldım hem de işe başladığım yerden maaş aldım süper birşey olmuştu

Çoklu-Alıntı Olarak İşaretle

Mahocan55 merhaba , emekliliğe başvurunca tahsis numarasını hemen alabildiniz anladığım kadaryla doğrumudur ,

ben başvuru yapaınca da emeklilik tahsis numarsını hemen alabilirim bu durumda , doğru anlamışmıyım ...tşk

BursaUykusuz evet dilekçeyi verdiğin memur işlemleri yapıp sana bir kart veriyor kartta tahsis numarası var o numara ile de emeklilik işlemlerini takip edebiliyorsunuz çalışmaya başlamak içinde işyeri muhasebesine verip gerçi bilirler ama sen yine de hatırlatmak için emekli olduğunu ve sgdp kapsamında SSK girişim yapılmasını söylersin mesela yarın emeklilik dilekçesi ver salı günü işe başla ok

cansın sevgili dostum Mahocan55

bana çok uzun süre bekleyeceğimi hemen olmayacağını en az minumum 5 gün olacağını söylemişlerdi moralim bozulmuştu , çünkü ben 1 günlüğüne işten çıkıp tekrar emekli statüsünde yeniden aynı yerde çalışmaya devam edeceğim , hakları mı da almadan , sürekli düşünüp duruyordum nasıl olacak diye

BursaUykusuz haklarını alman için bir engel Yok bence haklarını tazminatını al ne olur ne olmaz misali sonuçta emekli olduktan SONRA herşey sil baştan başlayacak tabi sen bilirsin

@[FONT=sans-serif]BursaUykusuz [/FONT]Arkadaşım ben 29 haziranda başvurdum işten çıkış bildirgem yoktu şirket vermedi ay başı hafta sonuna geldiği için sgk şefine durum böyle böyle diye anlattım tamam dedi sorun yok ayın 2 sinde hem emeklilik dilekcemi hem şirket destek primini aynı gün halletmiş sorun olmaz yani

Merhaba bugün SGK ya gittim , tahsis numarasına gerek Yok , çalıştığın şirket direk seni yeniden sgdp ile girişini yapabilirler bu senin emekli olarak çalışmana mani bir durum değil dediler , sorum şu tahsis numarasız şirketler giriş yapabiliyor diyor SGK ,bu durumun yaşayan var mı

Öyle heyecanlı ve stresliyim ki bilemezsiniz

Memur seni baştan savmış aynen banada öyle oldu bir genç kızdı bilgisiz tejrubesiz dilekçeyi verdim cuma günü pazartesi işe başlayacağım iş yerine vermem için bir evrak vermeyeceksin dedim biz evrak falan vermiyoruz dedi eminmisin diye sordum küstah bir dille işimi banami öğretiyorsunuz dedi

bende ikici kata emeklilik işlemleri yapan yaşlı bir memura sordum tahsis nosu al dedi nereden dedim o kızın olduğu kısma yönlendirdi gittim o memura bastım fırçayi bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirme işini düzgün yap küstahlık yapma baya tartıştık sonunda şefi geldi konuyu anlattım bir güzel fircaladi yani diyeceğim inşallah dediğin gibi olur

Üst Alt