Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrı yaşadığım annemin dul maaşını gelir testine ekleyip maaş bağlamadılar.!?

mahsun16

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.yüzde80 engelli raporum var.2022 maaşı için başvurdum.ablam eniştem 3 çocuğu ve kız kardesimle beraber yaşıyoruz.Annemin de dul maaşı var 1100 tl.kardeşimin yetim maaşı 500 tl.ve ablam bazen temizliğe gidiyor sigortasız çalışıyor.bunu da heyete söyledik.ancak onlar annemin bizimle yasamamasina rağmen onun maaşı olduğunu bu yüzden maaş baglanamayacagini söylediler.ben bu konuyu kime nasıl şikâyet edebilirim.lütfen yardımcı olun.paraya ihtiyacım var.dava mi acmaliyim yoksa bimere mi şikâyet etmeliyim

@mahsun16 doğru bir cevap bekliyorsanız tüm detayları vermelisiniz. verdiğiniz bilgilere göre annenizin geliri hane gelirine eklense bile hane geliri sınırı geçmiyor.

hanede ablan ve eniştenler 5 kişi, ablan ve senle birlikte toplam 7 kişisiniz. sadece ablanın 500 TL yetim aylığı aldığını söyledin. evli ablan da temizliğe gidiyormuş. evli ablanın ortalama aylık geliri ne kadar? eniştenin geliri var mı? evde bakım aylığı alıyor musunuz? biliyorsunuz evde bakım aylığı da gelir hesabına dahil ediliyor (2022 aylığı gelir hesabına).

ayrıca hanede yaşayan herkesin malı mülkü, her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayriresmi başka geliri var mı?

soruna gelince. annenin ikamet adresi ayrı hanedeyse ama bu göstermelikse ve annen sizle yaşıyorsa ya da sen annenle yaşıyorsan, boyle bir duurmda annen evet hane gelirine eklenir. yapılacak sosyal inceleme raporuna göre hanede ikameti olmasa bile hanede yaşadığı tespit edilenler hane gelirine eklenir. bu konuda itirazın işe yaramaz.

ama annenin ikameti ayrı ise ve hakikaten sizden ayrı yaşıyorsa, bu durumda annen hane gelirine kesinlikle dahil edilmez.

Ablam sigortasız çalışıyor.temizlik işi olduğu için sabit maaşı yok ama genelde 700 tl aliyor.her zaman calismiyir.bunu heyete söyledik zaten.bakım aylığı da alıyoruz.ve de 500 tl yetim aylığı var.hanede 7 kişi yaşıyor.kisi basi gelir 328 tl yapiyor.annem ayrı yaşıyor.1100 tl dul maaşı alıyor.Annemin geliri eklense dahi kisi başı gelir 425 tl oluyor.yine de 2022nin bağlanması lazım.ancak reddedildi.

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim bence kurum yardımcı olmuyorsa gerekli kurumları ilgili kurumun üstüne salman gerek malesef TÜRKİYE kurumlarının çoğunluğu boşvermişlikle çalışıyor :) sana tavsiyem önce belediye ile görüş daha sonra sosyal kurumla daha sonra bimere yaz valilik el atıcaktır en sonunda ilgili kurum hangisi ise gerekli cevabı verecektir ki bu kadar kurumun baskısı ve takibi sonucu (umut vermeyim tabi ne kadar takip ederler orasıda mechul ) bi sonuç alacağına eminim :)

Tekrardan geçmiş olsun bol şans ALLAH yar ve yardımcın olsun..

mahsun16 verdiğin gelirlere ragmen bile annenin geliri de dahil edilse yine hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyor. sorunun kaynağını bulabilmem açısından e-devlette yazan bilgilere ihtiyacım var. e-devlet şifren varsa e-devlete girip, 2022 aylığı ile ilgili bilgilerini buraya ( kimlik bilgilerini gizle kesinlikle) kopyala lütfen.
ayrıca senden SPAS sorgulama (sağlık provizyon sorgulama) yapmanı da istiyorum:https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

ek olarak şu soruları da cevaplamanı istiyorum:
1) ay, gün ve yıl olarak doğum tarihin?
2) okuyor musun?
3) enişten gayriresmi çalışıyor mu? hiç mi geliri yok?
4) bakıcın annen mi? annen değilse kim?
5) annenin ikameti ayrı tamam. peki gerçekte sizle mi yaşıyor. ikamet değişikliği göstermelik mi?
6)senin gelirin var mı? sigortasız geçici bir iş vs?

sağlık provizyon şunun için istedim. sen eniştenlerle kalıyorsun. bu durumda GSS gelir testine ablan, enişten ve çocukları, ablanlarda kalan kardeşin dahil edilmez. sadece sen dahil edilirsin. annenin dahil edilip edilmeyeceğini de sorularımı cevaplarsan anlayabilirim.
eger annen de GSS testine dahil edilirse bu durumda 60/g GSS'lı olursun ki 2022 aylığı alma şansın yoktur.

o yüzden hem e-devllete yazanları, hem SPAS sorgulama sonuçlarını, hem de aşağıda sordugum soruları dikkatle cevaplamanı istiyorum.
tüm bilgileri burada paylaşırken kimlik bilgilerini gizlemeyi sakın unutma!

gelir testi sonucu bu...
19/12/2017
G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar) OSMANGAZİ OSMANGAZİ SYDV OSMANGAZİ HÜKÜMET BİNASI KAT 3 ALTIPARMAK BURSA 0 224 220 86 10

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü
Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı
17/05/2016 - - Reddedildi/Feshedildi (19/12/2017) (Muhtaç Olmama Nedeni İle) - OSMANGAZİ-BURSA OSMANGAZİ SYDV OSMANGAZİ HÜKÜMET BİNASI KAT 3 ALTIPARMAK BURSA Tel No: 0 224 220 86 10

Doğum Tarihi
20.06.1988
Yakınlık Türü
Kendisi
Tescil Kapsamı
60/c1 Primi Hazine Tarafından Karşılananlar(Yeşilkart)
GSS Kapsamı
60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar (Primi Hazine Tarafından Karşılananlar(Yeşilkart))
Provizyon Tarihi
14.01.2018
Sigortalı Türü
Diğer
Katılım Payı Muafiyet
Hayır
Durum
Müstehaktır, provizyon alabilir.

istediğiniz ek bilgilerim:
1/doğum tarihim : 20.06.1988
2/okumuyorum
3/eniştem gayri resmi çalışmıyor.siroz hastalığına yakalandı çalışamıyor.
4/bakıcı kız kardeşim
5/annemin ikameti gerçekten ayrı.5 ay önce babamı kaybettik.ondan sonra abim istemedi beni.ablama sığındım ben de.
6/benim resmi gayri resmi hiçbir gelirim yok

öncelikle geçmiş olsun bursada merinos parkının alt tarafında aile politikalar bakanlığı var orayla görüşme sağlayın bana bazı konularda cok yok gösterdiler ekpss için kac kere gitmeme rağmen geri cevirmediler oradakiler bi çözüm yolu bulur diye dusunuyorum pes etmeyin diyorum tekrar tekrar uğrasın gerekirse ankaraya kadar gidin

@mahsun16 ablacım aralık'ta GSS gelir testin yapılmış ve g0 çıkmışsın. bu durumda da yeşil kartlısın. 2022 aylığın da o tarihte fesh edilmiş (muhtaçlıktan çıkman sebebiyle).

fakat verdiğin bilgilerde yine ters durum yok. yani 2022 aylığı almana engel bir durum yok. gelirinde yine sorun yok.

annenin gelirini niye sana dahil ettiklerini anlamak için şu sorularımı da cevaplar mısın?

1) adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde ikametin ablanların yanında mı şu an? ikametin ablanlarda ise resmi ikamet değişikliğini tam olarak hangi tarihte yaptın?

2) 19 aralık'ta GSS gelir testini sen mi gidip yaptırdın? yoksa 2022 aylığı için başvurdugun sırada mı yaptılar GSS gelir testini?
2022 aylığına hangi tarihte başvurdun?

Ikametim ablamin yanında.eylül ayında babam vefat etmişti. Abimle anlaşamadığımız için ekimin sonunda fiili ve resmi olarak ablamin yanına gittim.Aynı günlerde de ikametini aldım.

Gss gelir testini ben yaptırdım.daha önce ayda 53 lira oduyorduk.16 kasımda da 2022 aylığı için basvurdugumda yesilkarttan faydalanmak için de talebim oldu.

mahsun16 ablacım senin muhtaçlık durumunda hiçbir sorun tespit etmedim. ablanların yanında ikamet ediyorsun. ablanların hane geliri de uygun. annenin ikameti ayrı yerde. annen sizle yaşamıyor. bu durumda 2022 aylığı gelir hesabına annen dahil edilemez.
evet annen babandan dolayı aylık alıyor ama bu seni baglamaz. sen yetim aylığı almıyorsun sonuçta.

o yüzden uygun bir vakitte git ya yeniden 2022 aylığına başvur ya da 2022 aylığı başvurunun reddine karşı yazılı olarak vakfa (SYDV) itiraz et.
itirazını yazılı olarak yap ve bizzat ver vaka kayıt numarasını vs al.

gelişmelerden de haberim olsun lütfen.

....
bu arada son bir şey daha takıldı aklıma. sen annenlerle ikamet ettiğin vakitte 2022 aylığına başvurmuş muydun hiç?
bana 2022 aylığına ilk başvurdugun 2016'tarihinden itibaren 2022 aylığına başvurma sürecini özet geçebilir misin? (2016'da başvurdum, aylığım baglandı/baglanmadı. daha sonra şu ayda başvurdum vs şeklinde kısa bir özet)

bir de annenler ayrı ilçede mi oturuyor? yoksa aynı ilçede misiniz?

Ablacim ocak 2016da da 2022 ye basvurmustum.babam emekli olduğu için bağlanmadı ve gss de ayda 53 lira ödeme çıkmıştı. Annemle aynı mahallede oturuyoruz.ayrıca bugün vakfa gittim.itirazı yazılı olarak yaptım.tekrardan ev ziyaretine gelecez dediler.

Ayrıca bakıcı aylığı da kesilmiş abla.daha önce annem bakiciydi.kardeşimi bakıcı olarak değiştirdik.aile ve sosyal politikalar bakanlığına gittim.Bakici değişikliklerinde komisyon tekrardan karar verene kadar bakim alamazsınız dediler.bu da 2-3 ay surebiliyormus.demiyorlar mi 3 ayda bunlar ne yer ne yapar.bu nasıl bir şey abla ya.ben engelli ayligim için uğraşırken bakıcı aylığı kesildi.bu nasıl kanun nasıl yasa anlamadım.

@mahsun16 itirazı yapman iyi olmuş ablası. sende hiçbir sorun yok. annenin geliri de hanene eklenemez. vakıfta yanlış işlem yapılmış. itirazına cevap gelince kesinlikle haberim olsun oldu mu? 2022 aylığının baglanması lazım sana. engel hiçbir durumun yok.

2022 telaşından ben d eunuttum onu. başka bakıcı kim diye sormamın sebebi oydu ama 2022'deki sorunu tespit etmeye çalışmaktan evde bakıma sıra gelmedi:)

bakıcı değişikliğinde evde bakım aylığı kesilir ablası. evde bakım onaylanınca da, onay tarihini takip eden bakım hizmetlerinin ödemesi yapılır.

diyelim ki il müdürlüğü bu ay içinde evde bakım aylığını onayladı. bu tarihi takip eden bir aylık bakım hizmetinin ücretini sonraki ay alırsınız. evde bakımda peşin ödeme yoktur. önce bakım hizmeti, sonraki ayda ödeme yapılır. mesela bu ayda (ocak) aralık ayının bakım aylıkları ödeniyor.

Kalem Abla bana aylık bağlandı.mesaj geldi kardeşime.kaymakamliga gitti. Hesaplamada yanlışlık yapıldığını söylediler.mart ayında ilk aylığı alabilecegimi söylemişler.biraz korktuk ama oldu Allaha şükür

Bakıcı değişikliği yaptığımız için uzun zamandır evden çıkamıyoruz abla.bakanlıktan geldiklerinde evde olalım diye.yalnız kardeşimin acil memlekete gitmesi lazım.kardeşimi yeni bakıcı yapmıştık.bakanlıktan geldiklerinde kardeşimin evde olmaması sorun olur mu.ben evdeyim sürekli.bu yetmez mi

mahsun16

2022 maaşı ile bakıcının alakası yok ayrıca bakanlıkdan gelende olmaz il sos pol bak bağlı il müdürlüğünden gelir gelecek olanlar.ablan memlekete gidecekse gitmeden il sos pol müd.e gidip acıl memlkete gitmesini ve ne kadar kalacaksa onu bildirsin.böyle yaptıgında problem çıkmaz.yalnız bildirmi yazılı yapsın garantı olması açısından dilekçe versin işleme koydursun.sözlü bildirim olunca bişi olursa ispatlayamaz.

mahsun16 2022 aylığı baglandı sonunda:) hade gözün aydın. dedim sana yanlışlık yapmışlardır diye:)

ablacım, bakıcı değişikliği talebinde bulundunuz. heyet geldiğinde bakıcının evde olması gerekir tabi. ama işi önemliyse böyle durumlarda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekir.
ki baya olmuş sen yukarıdaki mesajı yazalı. heyet geldi mi eve? son durum nedir?

Yok abla henüz gelmediler.3 ayı bulabiliyormus.bir hafta var 3 ayın dolmasına.hâlâ bekliyoruz.

mahsun16 öyle eli kolu baglı bekleme ablası. arada aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak süreci yakından takip et. gelişmelerden de haberim olsun.

Üst Alt