Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrı yerde yaşayan babamın geliri de evde bakım hesabına dahil ediliyor mu!?

kralxs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamınaleyküm Cümletten Tüm Forumdaşlar ve Engelli Kader Yoldaşlarım.

Öncelikle Belirtmek İsterim Ki burda olumlu ve ya olumsuz tüm yorumlara açığım saygı çercevesinde olduğu sürece tabi

konumuza gelecek olursak ben 2013 yılında 2 atama ile ömss'den devlet memuru olarak atandım daha önce ikamet etmiş olduğum adreste evde bakım maaşı ve 3 ayda bir yatan 2022 maaşını almaktaydım
memur olarak atandıktan sonra adres değişikliğimi beyan ederek bulunduğum ile dosyamın aktarılmasını istedim devlet memuru olduğumuda belirttim tabi ve ordaki işlemler sonuç itibari ile olumlu sonuçlandı ve maaşımı tekrar bağladılar
asıl sorun memleketime tayin olup geldikten sonra başladı buraya geldiğim günden itibaren adres değişikliğimi yaparak dosyamın bağlı bulunduğum ile naklini istedim dosyam geldi ve tekrardan genel bir değerlendirme yapılacağı tarafıma iletildi bende tabi buyrun diyerek benden istenen evrakları teslim ettim
babam emekli bağkur emeklisi ve burdaki adrese gelince otomatikmen onun üzerinde göründüm kendiside emekli olduğu için maddi redde takılıp başvurum olumsuz sonuçlandı

şimdi özel bir konu olması sebebi ile çok detayını giremeyeceğim fakat annem ve babam arasında anlaşmazlıklar oluyor ve bu nedenle biz buraya geldiğimizden itibaren babam abimlerde kalıyor ama adresi burası ben kendisi ile konuşup durumu anlattım tamam oğlum seni mağdur etmek istemem ikamet adresimi abinin yanına alırım dedi
aldıktan sonra bende tekrardan bağlı bulunduğum müdürlüğe durumu iletip tekrardan müraacatımın değerlendirilmesini istedim onlarda biz emniyetten tahkikat isteyecez tahkikatın sonucuna göre tekrar bir değerlendirmede bulunacaz dediler bende buyrun dedim tabi
bu süre zarfında kendim büyük bir rahatsızlık geçirmemden dolayı 2 ay kadar hastanede yatmak zorunda kaldım o süre zarfında emniyetten tahkikat için eve gelip sorular sormuşlar ve gitmişler ve çevreden de soruşturmuşlar tabi az önce de dediğim gibi özel bir durum ve konu olduğu için sordukları kişilerin babamın abimlerde kaldığından haberleri yoktu ki bunların birçoğu da akrabamız bile değilmiş
sonuç olarak tahkikat netiçesinde babamın hala bizim ikamet adresimizde kaldığını beyan etmişler ve tekrardan maddi redde takılarak başvurum iptal edildi
ben hastaneden çıktıktan sonra durumu öğrenip emniyet müdürlüğüne giderek durumu izah edip anlattıktan sonra bu konular bize söylenmedi siz tekrardan aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müraacat edin biz sorunu düzeltmeye çalışacaz dediler
bende aynı gün tekrardan il müdürlüğüne giderek müraacatta bulunmak istedim durumuda aynen burda anlattığım gibi kendilerine ilettim orda çalışanların bana söyledikleri aynen şu babanın ikamet adresi isterse fizan olsun annen ile evli olduğu sürece onun aldığı maaş hane gelirine eklenir ve yine maddi redde takılırsın. peki dedim, madem babam fizanda dahi ikamet ediyor olsa geliri hane gelirine eklenecekti madem daha önce neden ikamet adresinin doğruluğunu kontrol etmek için tahkikat isteme gereği duydunuz ? bunu yapmamız lazımdı diye geçiştirdiler. peki dedim babam aldığı maaşın 1 kuruşunu dahi bizim için harcamıyor nasıl oluyor onun geliri başka bir adreste ikamet etmesine rağmen bizim gelirimize dahil ediliyor yani adam fizanda harcadığı maaşı parası orda ama hane gelirimize ek gelir olarak sayılıyor
bana 2013/2 sayılı bir kanunmuydu kararnamemiyid hatırlamıyorum ondan bahsettiler ona binaen öyleymiş bana mantıklı gelmedi

şimdi benim tek başıma aldığım maaşım 4 kişi yaşıyoruz hanede aylık gelir kriterine takılmıyor yani alabiliyorum ama babam taa fizanda da olsa maaşı benim gelirime eklenip bu seviyeyi aşıyorum

burda bu konularda çok değerli bilgilere sahip olan insanlar olduğuna eminim ben kendi çabamla bakabildiğim kadar bakıp bu bahsedilen şeyi bulamadım mantık olarakta bana ters geliyor sizden ricam beni bu konuda gerçekten bahsedildiği gibi olup olmadığı konusunda aydınlatmanız çok rica ediyorum sizden..

bu uzun satırlarımı okuyup zaman ayırdığınız içinde teşekkür ederim.

biliğim kadarıyla kanunda annen ve baban sana bakmakla yükümlü kişiler olarak geçiyor. Bu yüzden ikametini nereye alırlarsa alsınlar gelirleri sayılıyor. Benim de durumum aynı. Babam emekli bu yüzden annemin bakım aylığını kestiler. Babam yine aynı şekilde evde kalmıyor, evde olduğu süre boyunca kavga var. aldığı paradan tek kuruş görmüyoruz. ama onun yüzünden annemin aldığı parayı kestiler. Bir nevi baban bile sana bakmıyorsa biz niye bakalım diyorlar. aylık kesilince ben annemden daha kötü hissettim kendimi. Zaten engelim yüzünden bir işe yaradığım yok, gelir de olmayınca şimdi annemin üzerine daha da yük oldum. ne yapacağımı bilmiyorum. Bu hayat her geçen gün daha anlamsız daha saçma geliyor bana.

Üst Alt