Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrıldığımız eşlerimizden olan çocuklarımız gelir hesabına dahil midir?

mehmet20

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Ben eşimden 4 ay önce ayrıldım. Bekar olan erkek kardeşimin yanında kalıyorum. Eşimden boşanmak için barodan avukat talep ettim kabul edildi henüz dava açılmadı.
Bugün denizli pamukkale üniversitesi hastanesinden ömür boyu %93 ağır özürlü raporu aldım. Kardeşim sosyal hizmetlere gittti bakım aylığı bağlatmak için. (kardeşim bana bakmak için yurtdışındaki işini bırakıp benim için geldi) hiçbir geliri veya işi yok. Benimde hiçbir gelirim yok. Ancak malülen emeklilik için sgk yada başvurdum sanırım 1 aya kadar emekli olarak maaş bağlanacak. tahminim 900 tl civarında.
Kardeşime bugün sosyal hizmetlerde ikinizin toplam geliri 897 tl den fazlaysa bağlanamaz demişler. bana maaş bağlanırsa o zaman bu rakkamı geçiyoruz. ben ayrı yaşasamda (hatta resmi olarak boşansamda) bakmakla yükümlü olduğum ilkokulda okuyan 11 yaşında oğlum var. Kardeşimde boşandığı eşinden biri 12 diğer 5 yaşında 2 oğlu var. Ama annelerinde kalıyor ikimizinde çocukları (anneleride çalışmıyor ve hiçbir gelirleri yok). biz çocuklarımızıda bu gelir hesabına dahil edebilirmiyiz.?

çocuklarınız ile ayrı yerde ikamet ediyorsanız gelir hesabına katmazlar.

Anladım... Ama sitede şöle bir bilgi vardı.

başka bir adreste bulunsa dahi​
evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babayı.....

burda ayrı evde olsa dahi çocukları yazıyor ama ben bunu anlamadım.

velayet sizde degilse sorun olmayacagını zannediyorum yinede iyice araştırın.

Teşekkür ederim. Tabiki velayeti bende değil. Veya boşandığımızda mahkeme annesine verir büyük ihtimalle.

konu hakkında kesin bir bilgisi olan veya tecrübe etmiş kişilerden bir yardım bekleyelim bakalım.

mehmet bey size bir sorum olacaktı barodan avukat talebini nasıl yaptınız yani boşanma davasını açarken dilekçede belirterekmi talep ettiniz yoksa mahkeme açıldıktan sonramı barodan avukat talep ettiniz benim bir arkadaşımda boşanma yolunda oyüzden bizede lazım bir avukat bana bilgi verirseniz sevinirim

KaRe;

hayır daha hiçbirşey yapmadan baroya gidiyorsunuz. Ben özürlüyüm ve/veya hiçbir gelirim ve imkanım yok. Eşimden boşanmak istiyorum. Avukata verecek param yok. bana avukat verin diyorsun. Onlar bir form veriyor trafiğe, belediyeye,tapuya, ve 3-4 bankaya gidip o formdaki ilgili yerlere kayıtlı aracı mülkü veya parası yok diye yazıp imzalıyorlar.(Zaten hepsi nereye ne yazacağını biliyor alıp hemen imzalıyorlar) bunu alıp baro kalemine veriyorsunuz.Ben bunları yarım günde tamamladım zor değil yani. Onlar 15 günde bir toplanıp bu tür şeylere onay veriyorlar. Avukatınız belli oluyor. Diyorlarki avukatınız şu, ve avukata bir görevlendirme formu veriyorlar. Avukat sizin işiniz yapıyor. Parasınıda barodan alıyor. (Bu görevlendirilen avukat bu işi seve seve yapıyor çünkü tarife üzerinden avukatlık ücretini barodan alıyor. onlar için çok iyi bir iş). Sadece boşanma değil başka konudada avukata ihtiyacınız varsa talep formuna onlarıda yazdırın. Ben boşanma ve başka bir davama baksın diye başvurdum ikiside onaylandı.

Üst Alt