Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrılmak zorunda kaldığım is yerine dava acmak istiyorum..?

SrkNSGR

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
3
Merhabalar

Özel bir sektörde 15 ay calistim ve calisma sartlari agir geldiğinden is yerinden ayrilmak istedim.haklarimi vermeyeceklerini söylediler kendim biraktigim için.

Bu is yerinde sabah 07 30 aksam 19 30 bir hafta sonraki hafta 19 30 - 07 30 3 ay boyunca bu şekilde calistik

benim bildiğim gece calismasi 7.5 saat ten fazla olamaz.ve ben engelli kadrosunda calisiyorum.

Calisma saatlerini lehime kullanarak dava acarsam haklarimi alabilirmiyim.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardimci olurlar ise çok memnun olurum.

Tesekkurler

Son düzenleme:
Çok daha sağlam gerekçeler olsaydı bile 15 aylık çalışma süresi çok az. Olası dava sürecinde harcayacağınız para ve geçen süre bu tür bir hukuki yolu anlamsız hale getiriyor. Geçmişe sünger çekip ileriye bakın derim.

evet kendin bıraktığın için işyeri sana kuruş vermez kardeşim keşke bırakmadan önce burdan yazsaydın sana yardımcı olmaya çalışırdık gerçi Bülent beyinde dediği gibi alacağınız para sizi pek tatmin etmeyebilirdi ama işsizlik maaşı alırdınız 6 ay bu bile iyidir yani ayrıca diğer durumlardan da alabilirdiniz ama işi siz bırakmışınız mahkameye verseniz bile işyerinden birkaçtane şahit çıkarıp sizin aleyhinize konuşturacaklardır bunları yaşamış biri olarak söylüyorum işyerinden ayrılmadan önce bir avukata gidip işyerinin durumunu anlatıp şu şu nedenlerden iş aktimi karşılıksız fes ediyorum diye noterden ihtar çekecektiniz onlar ihtarı alınca zaten mahkemede kaybedecekleri kesin olduğu için sizi çağırıp para teklif edeceklerdi sizde işinize gelirse evet gelmesse hayır diyip mahkemeye verecektiniz tahmini bir yıl sonra sonuçlanacak elinize tahminen 3000 tl gibi bir rakam geçecekti ama sağlık olsun ne diyelim

Kesinlikle avukatla görüşmenizi öneririm .. 15 yıl çalışıp da istifa etmiş olsanız da tazminat alma hakkınız vardır.. tazminat alanları da gördüm ... siz bu işin peşini bırakmayın hiç olmasa avukattan ve çevrenizde olan muhasebecilerden bilgi alın..

Arkadaşlar, 15 ay çalışmaktan bahsediyor arkadaş. Hepsi tazminat alsa 1 aylık maaş miktarı alır. Bunu aldığını varsaysak bile dava 1-2 yıl sürer ve o para da avukata gider...

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. ben de masraflara gideceğini düşündüğüm için mahkeme işinden vaz geçtim

Üst Alt