Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrımcılığa karşı kazanılmış bir başarı [Paylaşım]

kuyucak

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
[SIZE=3]Ayrımcılığa karşı bir başarı..

[/SIZE]Birde güzellik olsun sitedeki tartışmaların içinde dedim..
Birde başarı hikayesi..
Azıcık gurur, azıcık onur..
Birazda izin verirseniz kendime övgü .. Ama çok değil, hak etmediğimi istemem zaten..

Çok başarılı ve çok başarısız olduğum olaylar oldu hayatımda.. Hepsine eyvallah.. Başarılarımı yaşıyorum, başaramadıklarımın acısı yaradır içimde..

Bu gün şok oldum.. Gözlerime inanamadım gördüğüm karşısında..

Konyaaltında sahilinde plaja inen bir rampa .. Rampanın başında tekerlekli sandalye amblemi.. Ve o rampanın başlangıcından denize kadar uzanan beton bir yol.. Durdum… Arabamdan indim.. Baktım gerçek.. Gerçekten gerçek.. Az ilerisinde (Baki gurubu 11 nolu plajjda) yine bir rampa.. Yine denize kadar düzgün bir engelli yolu… Yani biri açık alanda biri işletme içinde..

Bir birayla kutladım kendimce kendimi.. Emeği geçen herkese teşekkür ettim, kutladım..
İki rampa, uzunca iki denize giden yol.. Tutamadım kendimi.. Üç baş damlayı da herkese göstermekten utanmadım ..
http://www.engelliler.biz/forum/ayr...kumsaldan-uzak-tutulan-sakatlar-tartisma.html

Bu hayatımda kazandığım en büyük olmasa da en anlamlı başarıdır benim.. Tek başıma benim değildir bu başarı.. Ama temelini ben attım.. Dile kolay on yıldır bunun sakatlara uygulanan ayrımcılık olduğunu anlatmadığım ve kavga etmediğim insan kalmadı..
Akdenizin sıcağında pişen, kavrulan bedenler o denizden uzak tutuldu bir şekilde.. Arsızca, hayasızca..

Olmuş işte.. Başarmışız.. Kimse açılışa çağrılmadı.. Kurdela kesilmedi.. Haberlere çıkmadı bu yapılan iş.. Ama oldu işte.. Bu karşı duruş, bu uğraş karşısında birileri pes etti..

Bundan sonra (15 hazirandan sonra mekanım artık orası) orası olur mekanım.. Bilmenize isterim ben hep şunu dedim; İnsan bir su bulur önce, ağaç diker, ağaç dev bir alana yayılır ve ağacın gölgesinde toplanan herkesle mutlu olur..

Bu benim/bizim için Ağacımı/zı dikmek kadar önemli.. Antalya’nın en kıymetli toprağına dikildi bu Çınar.. Buyurun dostlar güneşe, denize artık..

tebrikler,umarım duyarlılığınızı sokak hayvanları içinde devam ettirirsiniz

Tebrik ederim Hasan abi :) Uğraşınız , emeğiniz karşılıksız kalmamış ne güzel . Geçen yıl beach -park'ta aynı rampayı görüp sevinmiştim, unutulmamış düşünülmüş diye :)
Evet iğne ile kuyu kazıyoruz haklı isteklerimizi yaptırabilmek adına , olumlu yöndeki en küçük bir iyileştirme bile en azından birileri tarafından farkına varılıyoruz ve önemseniyoruz anlamında sevindiriyor bizleri . Büyük başarılara da küçük adımlarla ulaşılmaz mı zaten :)

Üstad başarınızı kutlar güle güle kullanmanızı dilerim.
Yılmadan hep mücadele hep mücadele ,kimse kolay kolay birşey vermeyecek yoksa.

İşte, her zaman haksızlıklara karşı tavır alıp, haksızlıkları yapanlar için durmadan mesela yaratırsak, yapacakları yoksa da, "yap kurtul" diye düşünüp, sorunu çözmelerini sağlayabiliriz...
Hepimiz, her yerde, her an, her "sorumluya" söylenmeliyiz; bıktırana kadar, haksızlıktan vaz geçene kadar, sorunumuzu çözene kadar o insanlar için mesele olmaya devam etmeliyiz...

Antalya'ya geldiğimde (bir gün elbet gelicem) şerefine içelim... :)

Çok sevindim hasan abicim.Çook teşekkürler ederim.Deniz mevsimi gelsin aynen ordayım.Sitedeki dostlarımızı pikniğe bekleriz Antalyamızın denizi güneşi altında keyif çatmaya.:):)

Tebrik ederim sayın kuyucak kendi adıma ve ailem adına ... 3 yıl önce konyaaltında denize benim girebilmem için epey bir sıkıntı çekmiştik ailem ve ben ve demiştik ki; denize kadar ailemin ve benim yaşadığımız sıkıntıyı belki birileri görür de utanır birşeyler yaparlar.. ama yok demekki birşeyler yapılabilmesi için birilerini sürekli dürtüklemek gerekiyormuş buda sizin sayenizde oldu tekrardan kendi ve ailem adına çabalarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum..

başarılar devamını bekleriz kutladım walla

Hasanım, kutlarım. :) Hayırlı olsun..
Darısı yüksek kaldırımların başına. :D
Fotoğraflarını da eklesen de kanlı canlı görebilsek, gösterebilsek âleme..

Baben Baba..

Bu yazıyı bu saabah yeniden okudum.. Sanırım öne çıkarmışım kendimi fazlaca.. Azıcık utandım.. Heyacanıma ve biraya verdim.
Bu başarıda temeli ben atsamda herkesin hakkı ve payı var.. Baktımda tıklanma sayısı 10.000 geçmiş.. Bı toplumsal bir baskıdır.
Antalya TSD başkanı Mehmet bey bu sene benim gibi baş koydu bu işe..

Gelelim mekana; Baba dün yeniden gittim oraya.. Dedim ya artık hep orada olacağım akşamları diye sanırım bu hafta başladı..
Bir kere epey emek verilmiş.. Rampadan kendi başıma az zorlanarakda olsa inip çıkabildim.. Denize kadar yani elim suya değecek kadar gidip gelebildim kendi başıma.. Duş yerine engelliler rahat girip çıkabilir.. İki tane Engelli WC koymuşlar.. Ayrıca
aldığım duyuma göre ağır sakatları denize indirip çıkarmak için flit koyacaklar..
Bunlar güzel şeyler be baba..
Tüm ülkedeki Sakatları gönül rahatlığı ile Antalya'da denize çağırabiliriz artık..

Tebrik ederim...
Ve bu başarıların devamını dilerim....

senin boyle bir basariya onayak olup tekerlekli sandalyedeki insanlara boyle olanaklar saglanmasina sebep olmani cani gonulden kutlarim kuyucak sagol var ol her zaman bilgilerinle engelli kardeslerimize onayak ol kuyucak sana isitme engellide olsam cok cok tesekkur ederim
anamura giderken antalyayada ugrayarak o mekanda seni gormekten mutluluk duyarim kuyucak

Yüzlerce sorundan bir tanesi bile çözülse insan 'bravo' diyor içinden... Bizler bugün var, yarın yokuz.. Ama gelecek nesiller isminizi minnetle anacaktır.. Başta siz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.. Umarım bir gün ben de bahsettiğiniz yerde doyasıya içerim.. "Ah bir de rakı şişesinde balık olsam"... :D

Harika! umarım tümm plajlara hızla yayılır bu rampalar, örnek olsun, tebrikler :)

Hasan abim bugün yine oradaydı.Her zaman dile getirdiği bu sıkıntının, sonunda gerçekleştirmiş olmanın tadını çıkartıyor.Keşke beni biraz daha erken arasaydın.Koca çorumluyla anında damlardık.Haftaya bişeyler ısmarlarsan ordayız :)Denizi aşırı seven biri olarak böyle bir başarıdan dolayı seni tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum Hasan abi...
Hasan abi bu arada merak ettiğim bazı nokatlar var...Malum konyaaltı plajı şehir merkezine çok yakın ve çok temiz dünyaca ünlü bir plaj.Ve bu aylardan itibaren sahil şeridi komple araçlarla dolu.Araç park etmek çok sorun oluyor.Engelliler için düzenlenen plajda engelli otopark durumu nasıl.
Başka bir durum, yaz aylarında konyaaltı gibi upuzun bir plajda iğne atsan yere düşmeyecek bir durum yaşanıyor.Halkımız bize ayrılan bölümleri işgal edermi acaba.Gerçi işgal ederlerse kovarız :)

Tebrikler Hasan abim, bu başarıda sen ve senin gibi bu uğurda emek harcamış herkese teşekkürler. Kolay değil Türkiye'nin belkide Dünya'nın tanınmış plajlarından birinde uğraşlarınızla, emeklerinizle ve azminizle artık bizlerinde bir yeri var..
Bu başarı sizin, bu başarı "biz"ler için.
Bu başarı hepimizin...

Hasanım, elbette güzel şeyler...Kutlanası, tebrik edilinesi şeyler..
Amma kalıcı ve yaygınlaşıcı olması için ille örgütlü mücadele diyorum, başka bir şey demiyorum..:) (Nitekim TSD başkanı da çaba göstermiş)
Bir de film ya da fotoğrafta ısrarcıyım hâlâ.. Bunlar arşivleniyor burada..
Mekanın eski ve yeni durumunu gösteren fotoğraflar olursa çok çok daha iyi olur..
O zaman göğsünüzü gere gere "eskiden böyleydi, girişimlerimiz sonucu bu hâle geldi" dersiniz, aynı zamanda diğer sahil kentlerindeki plajlarda rampası olmayan yerlere de örnek olur.. "Bakın" derler.. "Antalya bunu başarmış.. Biz niye yapamıyoruz?"
Ayrımcılıkla örgütlü mücadele böyle gelişir işte..

Sadece bu konuda değil; fotoğraf, film çekilebilecek her mücadele konusunda alın elinize makineyi!! (Elbette durumu müsait olanlar)

Zaten olması gereken seyler için sevinme durumunda olmamızın soru işaretleri kafamızdayken sizi kutluyorum
Hakkın verilmediğini alındığını bir kere daha görmüş olduk.Örgütlü toplum sağlıklı toplumdur emegi gecen herkese teşekkürler..

Uzun zamandır fırsat bulamadığım Engelliler plajına bugün gitme fırsatı buldum ve şoke oldum.İnanın bu kadarını beklemiyordum.Harika bir rampa ile denize kadar gidebiliyorsunuz.Bunun yanında diğer tüm ihtiyaçlar düşünülmüş.Duş, kabin,wc.... herşey engellilerin çok rahat kullanacağı biçimde.FOTOĞRAFLAR biraz düşük kalite oldu ama en yakın zamanda daha iyileri ile değiştireceğim..Şöyle Kuyucak birasını yudumlarken :)

9cp26b4w.jpg

n25ub75j.jpg

vesz5zvu.jpg

cgvpjla4.jpg

qekc7vq8.jpg

o3lq5m8m.jpg

qixvkvrd.jpg

sc8imjcr.jpg

qapi47qz.jpg

zajamnyf.jpg

apysgdq9.jpg

wu58cig7.jpg

umhd7xsn.jpg

Bak şunu unuttum 4-5 tane masa ,şenzlonglar,armutlar,minderler...Hepsi var yaaaa :)

tebrik ederim çok güzel mucadele meyvesini vermiş bizler sorunlarımızda bireysel veya örgütsel olarak mucadelemizi ısrarla sürdürmeliyiz...
birgün gelip orada güneşin batımını izlemek isterim...

böyle guzel seyler yaparak bızlerı mutlu edıorsunuz..allah gönlunuze ggöre versın..tesekkurler..

Tamam işte! Bunu diyordum.. Bu tür çabalar fotoğraflarla desteklenmeli! Gerçi yazının da yeri başka ama fotoğraf olmadan olmuyor.. Eline sağlık Hasan Hocam.. Çok sağol..:)

Yalnız o minderler ne işe yarıyor, anlamadım:eek: :eek:

başarınız için sizi tebrik ediyorum. antalyanın tam olarak neresinde bu plaj. öğrenebilirmiyiz

arkadaşa katılıyorum,basit bi kroki ile yolu tarif ederseniz iyi olur,Antalya'yı bilmeyenler için iyi olur..yolumuz antalya ya düşerse uğramak isterim..

Baben abi reca ederim.Minderler Mr Kuyucağın güneşlenme aparatları :) Minder ve Kuyucağı aynı karede getireceğim size :).Ama varya O masalarda oturup iki yudum birşeyler içmenin tadı anlatılmaz....
Adres soran arkadaşlar.Konyaaltı plajı dünyaca ünlüdür.Antalyada ''Konyaaltı 9 nolu plaj'' diye sorarsanız herkes gösterir.Gerekirse harita üzerindede gösteririz.

Tamam şimdi anlaşıldı.. Yok.. Başka bir esprisi var mı diye merak etmiştim..

Malum plaj BEACH PARK içinde değildir.Eski yüzme havuzunu geçince ilk büfenin yanındaki plajdır...

Üst Alt