Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayrışmamış şizofreni teşhisini Manisa'da aldım ancak teşhis doğru mu emin değilim!?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Arkadaşlar Manisa 'da 22 gün yattım bundan birkaç ay önce ve bana ayrışmamış şizofreni teşhisi kondu üç ayda istirahat raporu verildi konan teşhisin yanlış olma ihtimali var mı ? ne dersiniz .

manisa ve bakırköy hastanelerin koyduğu teşhis kesin teşhistir.doğrudur

Okey.

Arkadaşlar Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bana şizofreni teşhisi koydu ancak durumum ağır olduğu için beni oraya sevk eden İzmir Yeşilyurt Hastanesi bana daha önce okb+depresif bozukluk teşhisi koyuyordu

herhangi bir emeklilik müracaatı durumunda hangi hastane nin teşhisi geçerli olur kurumum beni kontrole yeşilyurt a sevk ediyordu bu arada son iki senedir bu sene göndermediler inanın kafam çok karışık.

Mantıken düşündüğümüz zaman son konulan teşhis geçerlidir. Muhakkak sen bu konuda /konularda bilgi sahibi olmuşsundur az çok - belirtiler ve ilaçlar konusunda. Sende bulunan belirtileri doktorun verdiği ilaçları ve konulan tanıyı karşılaştır. Yine belirttiğim gibi son konulan teşhis geçerlidir.

@varamayok sağol cevabın için ben de bilmiyorum son birkaç senedir ama sadece depresyonda olduğum zamanlarda hayali bir dünya kuruyor orada yaşıyorum tekrarlar mı onu da bilmiyorum .

Kurumum beni rahatsızlığımdan dolayı kontrol için hastaneye sevk etti belki emekli ederler bu sefer.

Arkadaşlar ben bir süre önce Manisa da yattım 22 gün bana şizofreni teşhisi koyuldu ama ne test yapıldı ne muayene ne dersiniz bu konuda nasıl tespit etmiş olabilirler.

sokrates
Orda kameralar var öyle takip ediyorlar diye tahmin ediyorum. Rica etsem deneyimleriniz paylaşır mısınız benimle.
Bana da ayrışmamış şizofreni tanısı koydular manisada. Sizin gibi memurum. Nerdeyse tüm konularınızı okudum. Tanı konulduktan sonra ne yaptınız. Sizin durumunuzu merak ediyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. İsterseniz bana özelden yazabilirsiniz?

bende paranoid tip şizofreniyim saygılar şizofreninin çeşidi çok önemli allah beterinden saklasın

snnds Manisa da 22 gün yattım konan teşhis sizinki ile aynı idi ama ben gerçekten şizofren miyim yoksa şizoaffektif ya da bipolar ya da ne bileyim psikotik depresyon muyum hala emin değilim bu teşhisler de bana kondu çünkü daha önce ve sonra ama mutlaka biri var acaba hangisi ? Meslekte 12. yılım en azından 20 yılımı doldurup erken emekli olmak istiyorum yani daha var nasipse.

@sokrates hakkında hayırlısı olsun kardeş. Umarım hastalığın konusunda en iyi teşhis konur. Ben hala manisanın teşhisinin geçerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü şizofreni içinde birçok hastalığı barındıran bir hastalık. Bana da epikrizi göstermeme rağmen başka hastanelerden farklı teşhisler konuluyor. Ben üni. Hastanesinden manisaya sevkedildim. Uzun vadede hangi hastane sizi gözlemlemiş ise o tanının doğru olduğu kanaatindeyim. Hastalığını kabullenmiş olmanda sana rahatlama sağlayacaktır. Ben hastalığımı kabullenmediğim için 3 ay sıkıntı çektim. İşime zararı olur mu.

Insanların bakışı nasıl olur diye düşüne düşüne kafayı yiyecektim. Ama kabullendikten sonra kendimi kontrol altında tutmayı başardım. Iyiki malulen emekliliğe başvurmadınız. Dünya hali bu kazancınız ihtiyacınızı karşılamayabilirdi. Hem mesela ben çalışarak kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Bilmiyorum sizdede aynı şeyler oluyor mu? İş yerimi değiştirdim arkadaşlarım değişti yeni bir ortama girdim. Bu benim için çok iyi oldu. Evde yalnız kaldığımda insan kılıklı mahluÄ·ları düşünürdüm. Ben yalnız yaşıyorum şimdilik. Yalnız yaşamakta bizim gibi hastalığı olanlar için sıÄ·ıntı.

Yalnızlığıma en kısa sürede çare bulmayı planlıyorum. Eğer sizde yalnızsanız en yakın zamanda sizi anlayacak bir arkadaşınızın olmasını isterim. Kendi deneyimimi anlatayım. Ben gezdiğimde veya evime ara sıra annem geldiğinde atakmış hastalıkmış düşünmüyorum. Oluyor ama oluyorsa oluyor ne yapayım. Ilaçlarımı kullanıyorum düzenli kontrole gidiyorum. Elimden gelen de bu zaten başka ne yapabilirim ki..... Allah yardımcımız olsun ve beterinden sakınsın

Konu çok eski ama bana sırası ile Okb+Depresif bozukluk ...Psikotik depresyon ...Şizoaffektif bozukluk ...Ayrışmamış şizofreni teşhisleri kondu yani benim rahatsızlığım TAKINTI ile başladı diyebilirim .Tam olarak hangisi gerçekten şizofren miyim yoksa farklı bir psikotik bozukluk mu onu da bilmiyorum.

Son düzenleme:
sokrates
Bence şizofrensin ama okb diye de yorum yapmış olabilirler sonuçta ikisinin belirtileri çok benzer. Ama depresyonu anlamadım benim bildiğim şizofrenler takıntı ve ataklar ile boğuşurlar depresyona girmeye vakitleri bile kalmaz.

ekonomist79 benim depresyonum zaten kafamdaki takıntılar sebebiyle oluyor yani iç içe daha doğrusu takıntılar depresyona sebep oluyor yıllar önce söylenmiş şeyler aklıma geliyor gidip o kişiyi bulup dövmek istiyorum o derece yani hem de basit şeyler için .

sokrates

Dediğin bende de oluyor başka bir forumda da yazmıştım ama bu depresyonun değil şizofreninin bir belirtisi ya da özelliği.

ekonomist79 yani sevmediğin insanları kafaya takmak şizofreni belirtisi mi ? Mesela bir örnek adamın biri bana 2011 yılında felaket kilo almışsın diyor yıl olmuş 2019 adamı görmüyorum bile hala aklıma arada bir gelmesi ve benim de orada keşke sanane lan benim kilomdan falan deyip terslemediğim için pişmanlık duymam nedir bu ?

ekonomist79 şizofreni belirtisi mi gerçekten obsesif belirtisi değil mi yani takıntı olması durumunun depresyonla şöyle alakası var aklıma gelmesi sinirimin bozulması rahatsız etmesi beni .

sokrates

Kardeşim şizofren olsan ne olur okb olsan ne olur depresyon olsan ne olur hepsi akıl hastalığı daha sen hastalığın isimlerine takıntılısın nasıl normalleşeceksin sen???

@sokrates
Psikiyatrik hastalıklar da özellikle şizofreni de hastanın şikayetleri ve öyküsü çok dikkatli dinlenmelidir,şizofreni tanısı koymak için çevresi ve özellikle ailesinin vereceği klinik bilgiler çok önemlidir.Hekimlerde bazen yalnış teşhis koyabilir.psikiyatri muayenesin de Hasta hocam ben şizofrenimiyim diye bir soru sorar ise kesinlikle şizofren değildir ve hekim zaten şizofren teşhisi koymayacaktır bu temel kuraldır...

Şizofreni iki kelime ile ifade edilebilen bir hastalık değildir.hastanın öyküsü ve şikayetleri titizlikle araştırılmalı,bazı şizofren hastaları kendini gizler dışarıdan bakmayla onun şizofren olduğunu anlamak oldukça zordur.Gerekirse hastane yatışı yapılır ve bir süre yakın takip edilir,gözlem sonucu şizofren yada başka bir psikotik bozukluk olup olmadığına karar verilir....

Sizin konuşma şekli ve kelimelere anlam verme ifade etme şekliniz gayet güzel,ben sizin şizofreni olduğunuzu düşünmüyorum....

ekonomist79
Hastalığın isimlerine takıntılı falan değilim sen bunlar şizofreni belirtisi dediğin için sana soruyorum doktormuş gibi teşhis sallama o zaman:p biri takıntı durumuna okb der biri şizofreni der her kafadan bir ses çıkarsa insan merak eder sorar tabii yoksa bana kalsa emeklilikte hangisi en çok işime yarayacaksa o teşhis konsun al birini vur birine hiç umurumda değil ben zaten gayet normalim işimde gücümdeyim merak etme sen. :)

Son düzenleme:
sokrates
Tamam kardeşim sevindim senin adına, emeklilikte işine en çok şizofren yarar, dediğin gibi ben doktor değilim sadece kendimi baz alarak yorum yaptım, haddimi aştıysam özür dilerim.

Yok estağfurullah özür dilenecek bir durum yok ortada .ok.:)

sokrates
Seninle birbirimize çok benziyoruz benim de öfkem seninki gibi saman alevidir. Hemen kızıp hem soğurum kinci değilim napayım yapım böyle :)

Üst Alt