Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Az gören kimler var?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Dünya Sağlık Órgütü tanımlamasına góre "Az Górme";
tıbbi ve cerrahi tedavi sonrasında düzeltmeye rağmen toplam görme 0.3’ten az ve/veya görme alanı 20 dereceden dar ise görme azdır. Az görme: toplam górme yetisinin gözlükle 0.30 - 0.05 arasında olmasıdır.

Sakatlığını "Az Górme" yetisel ózelliğine atıfla kendisini "Az Góren" olarak tanımlayan, diğer gruplara yani ne kór dostlara ne de "Górmenin İktidarı'na" atıf ile górenlere dahil olmakta "Sıkışmışlık" hisseden, Ana akım yaklaşımlardan bunalan, temsil edilmediğini düşünen ama; salt kór kimliğede dahil edilmeyen / olmayan / kendini ait hissetmeyen, sivil toplum ve kamusal alanda dahil olunamayan gruplar dışında temsile ve, ek bir kategorizasyona ihtiyaç olduğunu düşünen dostlarla;

Kimseyi ve hiçbir grubu / kimliği sahip olduğu fizyolojik ve fiziksel ózellikler yónünden "Ótekileştirmeyen" ve Allah'a şükür benim durumum o'ndan daha iyi gibi yaklaşımları asla dile getirmeyen, "Medikal" değil; "Sosyal" perspektifi benimsemiş bir minvalde tanışmak, birbirimizi tanımak güzel olmaz mı?

Ben varım az gören :)

Kornea deformasyonu varmış. Kornea nakli olman lazım demediler mi?

sweet guy

Góren gózümde retina dekolmanı'nın tedavisi için yapılan Vitrektomi amelyatından sonra gózde silikon var iken kornea deformasyonu ortaya çıktı "Zar Órtme" yapıldı tam iyileşme olmayınca "kornea bağlama" ve dar lens ile ilaç kullanımı tedavisi devam ediyor ve gózümde haylen daha silikon var alınması gerekiyor. Kornea düzelmeden alınmıyormuş.
Sanırım doktorumun nakil óncesi deneyebileceği bir yóntem daha varmış çarşamba randevum var bakalım hayırlısı...

Anladım geçmiş olsun.

Bende de doğuştan çift göz kornea deformasyonu ve katarakt var. Bebekken katarakt ameliyatı olmuşum. Ve gözlerimin içinde ki doğal mercekler alınmış. Yapay mercek takılmamış. Yani afaki olarak bırakılmışım. Şimdilerde bile kimse yapay mercek takmak istemiyor. Çünkü nistagmus mikroftalmi ve strabismus ortaya çıktı. Aynı zamanda kornea nakli de olmam gerekiyor ama doktor sevk etse bile organ nakli listesine giremiyorum. %100 görmeyenlere falan öncelik veriliyor diyorlar başlarından savıyorlar.

sweet guy
Sana da çok geçmiş olsun kardeşim.
İşte tam da senin de dediğin gibi "Az Górmek" tam arada sıkışmışlık durumu. Belki birbirimizi tanır, deneyim.paylaşır ve dayanışırız umuduyla açtım başlığı.

İnşallah.

Hangi hastaneye yada hastanelere gidiyorsun.

sweet guy

Teşhis konduktan sonra zaten gózümle ilgili bir history'nin varlığı sebebi ile hiç ózel hastane düşünmedik. Kuledibi (Beyoğlu)'ndaki aşırı yoğunluk nedeniyle ameliyatım Ankara'da Ulucanlar Góz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kurul tarafından uygun górülen metodoloji ile yapıldı. Doktorlarımın ikisinin tayini çıktı ama dediğim gibi yapılacak işleme Kurul'da karar veriliyor. Yani bireysel olarak bir hekimin sabit hastası değilim.

Heh işte o kurullar yüzünden nakil olamıyorum.

Doktor 3 kere sevk etti kornea nakli olmam için.

3 kere red kararı çıktı. 😔

Bende varım Nistagmus var bende de.

Üst Alt