Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Az yakıt tüketen araç öneriniz var mı?

vatan55

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Değerli forum üyeleri merhaba.
şuanda kullandığım araba hundai i30cw 1.6 mode otomatik vitesli dizel motorlu. Yakıt konusunda çok acımasız şehir içinde 9.6 yı gösteriyor. çok olduğunu düşünüyorum. Performansı iyi hemde çok iyi. Son gelen zamlardan sonra tüketimi arttı. Tavsiye edebileceğiniz, yakıtta tasarruf eden bir araba var mı?

Türkiye piyasası koşullarında hem konfor hem yakıt olarak Focus 1,6 TDİ... Şehir içi 5,1 LT şehir dışı 3,7 LT gibi mükemmel değerler...

Tam otomatik olmayan , bütün C sınıfı dizel araçlar az yakar, B sınıfları daha da az yakar.
Sanırım sizin ki bi önceki i30, çünkü onlar tam otomatik diye hatırlıyorum ve çok yaktıgını duymuştum.
Yeni nesiller çift kavramaya geçince yakıt tüketimleride düştü diye biliyorum.

Rover 414 si, ben kullanıyorum benzinde şehir içi 52 kuruş, şehiler arası 38 kuruşu yakaladım.

Not: bu ölçümleri yaparken depomu fulledim taşana kadar. Sonra yolculuk bitince (150 KM den fazla yol yaptığım durumlar için geçerli) gittim aynı istasyon olmasa bile aynı markadan fulledim. En son aldığım yakıt tutarını gidilen yola böldüm.

konfor lüks aramıyosan sembol all otomatiği de yok sanırım onun otomatik lazımsa. olmade clio al edc çift kavrama daha az yakanı yok çünkü. bizim köyde haci kahraman diye biri vardı tabiki o yıllarda türkiyede araç almak her babayiğidin karı değildi. babam gil 4 ortak ikinci el haci murat olmaışlardı. durum böle onunca haci kahraman nerde bulacak otomobili ha buldu otomatik vitesi nerde bulacak onuda buldu ozamanda özel tertibatı yapanmı vardıki. adam eşegi vardı her yere onla gider di ötv de mtv den muafdı hemde

Yani anladığım kadarıyla , Hiç yakmayan At , yada Eşek Arabası tavsiye ediyorsun :))

Üst Alt