Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Azmimle herşeyi başaracağıma inanıyorum [O an]

BÜŞRA BULUT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1988 İstanbul doğumluyum... Üç kardeşiz ben ortancıyım. Bedensel engelliyim, ateşli hastalık ve kasılmalar
sonucu kalça çıkıklığı ortaya çıktı ameliyat olmuşum. Bir kaç ay belimden dizime kadar alçıda durmuşum sonra
8 yasıma kadar diz üstü sürünerek yaşamışım hayatı.

Diz altından tekrardan amaliyat oldum ameliyattan çıktım, baygınım, ayağımı çekiyorum gelmiyor sonradan ameliyat olduğum aklıma geldi. Birkaç ayda öyle kaldım, derken en çok istediğim yürümekti fizik tedavi ve ailemin desteği ile Allaha çok şükür yürüdüm.

13 yasımda kendi isteğimle okula başlamak istedim. Kayıt olmaya gittim "Nolmal okula gidebilir" raporum var ama yinede almadılar. Milli Eğitime şikayet ettik de beni okula aldılar. Sonra canım annem tekerlikli sandalyem okula götürdü getirdi. İki sene sınıfın kapısının önünde bekledi. Sonraki günlerde sadece bıraktı almaya geldi.

Okulda çok güzel günlerim oldu. Sınıfımdakiler benden küçük oldukları için arkadaşlık kuramadım ama onlar bana devamlı yardımcı olmak istiyordu. Beşinci sınıfa kadar gittim sonra okuldan çıktım. Şu anda orta okulu dışarıdan açık öğretimle bitirmeye uğraşıyorum. Azmimle bunuda başarabileceğimi inanıyorum. Şu anda istediğim ellerimin biraz daha iyi olması bunun için fizik tedavi ve egzersiz uyguluyorum. İnşallah daha iyi olacak. Bir çok şey yaşama azmim, sabrım ve ailemin sayesinde oldu. Ailemi çok seviyorum

ne mutlu size busra hanm..ailenızdende allah razı olsun..sızde bu azım oldugu muddet yapamayacagınız,basaramayacagınız birşey yok..allah aılenızın ve sizin azmınınızı mucadele gucunuzu artırssın..

Sevgili BÜŞRA BULUT sana destek oldukları için aileni ve senide büyük azminden dolayı tebrik ediyorum. O kadar azimlisinki ben herşeyi başaracağına inanıyorum. Ailenle birlikte sana mutlu bir ömür diliyorum.

Sevgili Büşra şanslısın seni hergün sınıfın kapısında bekleyen senin için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan bir anneye güzel bir aileye sahipsin seni ve aileni kutluyorum.

azmini hiç kaybetme..kocaman umduların olsun...

gecmiş olsun kardeşim o mübarek annenin ellerinden öpüyorum.gönlünce gekcekleşsin isteklerin

heLaL oLsun karde$im herkes senin qibi oLsa inanın dünyada engeLLi kimse kaLmazdı

hepinize çok teşekkür ederim iyiki varsınız..

evet ben kendimi azimli görmüyorum ve değilim de

bende tebrik ederim. bir şey başımıza geldiği zaman ya şükredip hayatımızı en iyi şekilde devam etmek için elimizden geleni tapacağız yada pes edip hergün isyan edeceğiz. madem yaşayacağız en güzeli yapabileceğimizin en iyisini yapmak. inş. bu azmin herkese örnek olur rabbim acil şifalar versin.

Sevgili Büşracım , kendi engelinden vaz geçip hayattaki engelleri nasıl aştığını dile getirdiği için teşekkür ederim, diğer evden dışarı cıkmayan arkadaşlara örnek olur.Önünde daha cok uzun seneler var,hayatta şans ve sevgi hep yanında olsun.

Büşra kendine iyi bak...Allah sabır versin dualarımız seninle senin mutluluğun için...

allah razı olsun çok sağol rabbi cümlemizi sabırlı kullarıından eylesin. sizde kendinize iyi bakın...

sevgili büşra bulut azminden dolayı seni tebrik ediyorum...umarım herkes senin gibi azimli olur

Büşra hanim. 32 yasindayim ve kalca cikikligim oldugunu yeni ogrendim. Ameliyat tasvip etmiyorum. Bu egzersiz pilates gibi seylerle gecmez mi?Sag bacagim sol bacagimdan 2cm kisa. Hangi egzersizleri uyguluyorsunuz?

egzersiz yapmak geçirmese de en azından ilerletmiyor bu durumlarda yürümemize çok dikkat etmeliyiz özellikle dengeli yürümek şart ben pilates hiç uygulamadım onun dışında tüm egzersizleri yaptım sırt üstü yatıp köprü kurmayı çok yaptım önüme 1 2 santim yüksekliğinde bir şey koyup kalçayı kaydırmadan bacağımıı kaldırıp indirmeye çalışıyorum çömelip kalkıyorum ameliyat olmak çözüm değil ama mecbur kaldıysanız bence sadece bir doktora kulak vemeyin en iyi hekimi araştırın birde olacaksanız yaşınız ilerlemeden olmanızde fayda var..

Büşra hanim. Oncelikle cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin. Şükür fazla bir problem yaratmiyor ama ilerleyen zamanlarda bu bana sorun yaratir mi o beni endiselendiriyor. Bunu ben 2 sene once spor salonunda postur analizinde ogrendim. Kabul edemedim 2 yildir uyduruyolar diye dusundum ama cesaret edip olctugumde cidden 2 cm kisa cikti. Kalcada sekil bozuklugu vs dikkatimi cekti sonra kisa olanin kemiginin olmadığını farkettim. Nette arastirdigimda kalca cikikliginin buna neden oldugu yaziyordu ve sonra jader arkadaslarimin oldugu bu sayfayo buldum. Zaman zaman kisa olanin gelismeyen kemik tarafindan ses geliyor ve bazen zorlandiginda agriyor. Bir de bel agrilarim siddetlenmeye basladi bunla ilgisi var mi bilmiyorum. Iste tum bunlardan sonra tum duyacaklarimi goze alip doktora gitme kararini yeni aldim. Egzersiz olarak bildigimiz köprü hareketini mi yapıyorsunuz? Esnetme hareketleri yuzme vs yapiyor musunuz? Tavsiye eder misiniz

Azim duygusunu hala içinde duyup hayata geçirmen çok güzel olsa gerek. Maalesef o duyguyu neredeyse yitirmiş durumdayım oysa ki şartlar benim için gayet uygunken, şu an üniversite okuyorum, sağlığımda fena sayılmaz ve kendi alanımda kendimi geliştirmem için herşey var ve bir zamanlar hocaların bile yanlışını düzeltecek haldeyken şimdi kendi derslerimi bile geçemiyorum daha doğrusu istemiyorum, derslerden kalmam çokta umrumda değil. Anlayacağın büşra çok zeki olabilirsin koşulların çoğu kimseden çok çok daha iyi olabilir ama içinde bazı şeyleri gerçekleştirmek için azmin yoksa şartların ve fiziksel durumun çokta birşey ifade etmiyor.

Merhabalar arkadaşlar...bende izniniz olursa bu paylaşımıniz da bişeyler yazmak istiyorum...İnsan öncelikle kendisi ve hayalleriyle barışık olmak durumunda bence...Ne iş yaparsanız yapım o işi sevmeniz ilk adımınız olmalı...Ben mimarım ve ilk başlarda isimi pek sevmiyordum çünkü doktor olmayı çok istemiştim...Ama kısmetim buymuş ki bu mesleği bana uygun görmüş yaradan...Daha sonraları kısmetine razı olki rahat edesin felsefensinden hareketle işimi sevmeye başladım ve şu an yaptığım işten inanılmaz zevk alıyorum...Azim çok önemli elbette, bunu içimizde hissetmek ve açığa çıkarmakta bizlerin elinde...ortopedik rahatsızlık içinde şimdiye kadar gördüğüm ve tanıdığım çoğu doktorun tavsiyesi yüzmeyi ve bisiklete binmeyi ( kondisyon bisikleti de olur) tavsiye etti... Saygı, sevgi ve selamlarımla...

Üst Alt