Muharrem77
O ne ki hiç ehliyet vermem diyenler var.
Adam yönetmelikte KBB ile ilgili bölümünün sadece baş tarafını okumuş.
En başta tamamen sağlıklılar için normal 2. sınıf ehliyet şartlarında 35 db ses eşiği şartı var ya, adam diyor ki testte 35 desibelin üzerinde kayıp çıkarsa size ehliyet veremem...
Hadi gel de bu adama anlat anlatabilirsen.
Anlattım mecburen, düşmüşüz adamın eline yapacak bir şey yok.
Oturdum, yönetmeliği açtırdım, ilgili bölümün tamamını okumasını sağladım. O 35 db şartının 2.grup sürücü belgeleri için geçerli olduğunu, hiç duymayan, konuşamayan tam kayıplı bir işitme engellinin dahi 1.grup sürücü belgesi alabileceğini, her şeyi yönetmelikte de göstererek anlattım.
Kısaca adama bilmediği işini öğrettim. Biri bana bunu yapsa teşekkür üstüne teşekkür ederim, minnet duyarım.
O ise megaloman biriydi sanırım ki kendine yediremedi, çoğu yerde itiraz etti.
Ben de insanım, en sonunda ben de patladım. Ya hu yarım saattir anlatıyorum, yönetmelikte yerlerini gösteriyorum hala ikna olmuyorsunuz, sizin bana yapabileceğiniz en sert yaptırım komisyona sevk etmek olur, gerisi sizin yetkinizin dışında, hele ehliyet alamaz demeniz kesinlikle mümkün değil dedim.
Buyurun yazın isterseniz ehliyet alamaz diye bakın neler oluyor dedim.
Adam çalakalem komisyona sevk yazdı verdi.
Böyle işini bilmeyen adamlar varken Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah.
Ben biliyorum itiraz ettim, savundum, hakkımı aldım. Bilmeyenler, hiç duymayıp konuşamadığı için derdini anlatamayanlar ne olacak peki ?
Bu dediğim yer bir devlet hastanesi, kim bilir kaç işitme engelliyi geri çevirdi.