Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B ehliyetim ve %40 raporum var. Ehliyetimi nasıl yenileyebilirim?

AHMET1907

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba %40 engelli raporum var B SINIFI EHLİYETİM VAR ehliyetimi değiştirmem gerekiyor ne yapmam gerekiyor bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Aile hekimine gidip form alacaksiniz sonra saglik il mudurlugune gidip evraklarinizi vereceksiniz sonrada devlet hastanesinden heyete gireceksiniz işlem boyle

AHMET1907
Engelinizi sordum ki bedensel mi değil mi ona göre detaylı cevap vereyim aklında hiç bir soru işareti kalmasın dedim.
Verdiğiniz cevaptan sonra ancak aile hekimine gidin yönlendirsin diyebiliyorum. O kadar bilgiye bu kadar cevap malesef.

Engelim epilepsi g40
200d genel muayene %40 kırk hafif işlerde çalışır süreğen kronik engelli olarak çalışır engelli kimlik kartı alır

@AHMET1907
Epilepside durum biraz sıkıntılı, elinizdeki ehliyeti kaybetme riski de var.
Aile hekimine gideceksiniz, o sizi nöroloji uzmanına sevk edecek, nöroloji uzmanının görüşü doğrultusunda işlem yapılacaktır.
Durumunuzu yönetmelikte yer alan sizinle ilgili aşağıdaki kriterleri inceleyerek bir fikir edinebilirsiniz.

[FONT='inherit']c) Epilepsi hastalarına aşağıda sayılan hallerde sadece birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bu sürücüler ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar.
[/FONT]
[FONT='inherit']1) Şuur kaybının olduğu epilepsi hastalarının altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilir. Sürücü belgesi alabileceğine dair rapor düzenlenmesi halinde kontrol süresi raporda belirtilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']2) Direksiyon başında tekrarlanma olasılığı olmayan, fark edilir bir uyarıcı nedeniyle uyarılmış epilepsi nöbeti geçiren kişilere nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']3) İlk veya tek uyarılmamış epilepsi nöbeti geçiren kişilerin altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, üç yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepilepsi ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']4) Sadece uykuda geçirilen epilepsi nöbeti olan kişiler altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']5) Bilinci veya hareket etme yetisini etkilemeyen nöbet geçiren kişilerde 6 aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']6) Tedavi edici epilepsi cerrahisi uygulanan kişiler (1) numaralı alt bende göre değerlendirilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']7) Bu bent kapsamında nöroloji sağlık kurulunca yapılacak tıbbi değerlendirmede, ayrıntılı nörolojik inceleme, elektroensefalografi ve nörogörüntüleme yapılır.[/FONT]

Ufukalp

Ben şizofreni hastasıyım.Ses görüntü koku yok bende takıntılarım var.Mesela şu an için ehliyetimi kafama takıyorum.%45 engelim var.31 Aralık 2022 ye kadar ehliyetimi yenilemeyi düşünmüyorum.Doktor benim için nasıl bir karar verir.Sürücü olur raporu alabilirmiyim.???

Members
Onu biz buradan bilemeyiz, olumlu da olumsuz da olabilir.

Members
Siz en iyisi doktora bir gidin. Muayene olun sonucu buradan yazarsınız buradan net bir şey diyemeyiz

25 yillik b ehliyetim var bu sene %54 ortapedik engel raporu aldim,yenileme icin ilk once mhrs yada 182 den randevu aldim umraniye devletden,randevu tarihi gelmeden 2 gun once aile hekiminden sev aldim 1 fotograf istendi,göz ve ortapediye sevk yazdi,randevu zamani umramiye devlete gittim yanimda engell raporum eski mr rontgen tum sonuclariniz yaninizda olsun fotogram genelde orada cekiliyor ama yaninizda 4 tane olsun,kayit islemi ve 2 dr gorunecegim icin 150tl.odeme yaptim.dr gorundum goz ortapedi islem bitince evraknlarin tesliinden sonra 10gunsonra heyet icin cagrildim heyet bir kac soru sorup sevki uygundur dedi ve tekrar bekleme surecine girdim il saglikdan sms gelicek bilgi berilicek dendi bekliyorym.gelismelri tekrar yazarim surec baslangic 18.06.2020

Ozcan6600
Randevuyu sağlık kuruluna mı aldınız ?
Öyle şeylere gerek yok arkadaş, gidersiniz sadece ortopedi ile göze normal poliklinik muayenesi olursunuz. Göz doktoru görüşünü yazar, ortopedi de yazıp komisyona sevk eder, direkt komisyona gidersiniz. Hastane sağlık kurulu ile bir işiniz yoktur, boş yere uzatıyorsunuz süreci. İki poliklinik için kurula gerek yoktur.
Ayrıca aile hekiminde fotoğrafa gerek yok, e-rapor formatında sistemden ilerliyor işlemler.
Hala kendini eski sistemden kurtaramamış doktorlar var.

Ufukalp

Hala engelliye h sınıfı vereceğim diye yirtinan tipler var çözemedim ne hikmetse.yonetmelik açıkça ortada eski yönetmeliği esas alıp uyduranlar var

Muharrem77
O ne ki hiç ehliyet vermem diyenler var.
Adam yönetmelikte KBB ile ilgili bölümünün sadece baş tarafını okumuş.
En başta tamamen sağlıklılar için normal 2. sınıf ehliyet şartlarında 35 db ses eşiği şartı var ya, adam diyor ki testte 35 desibelin üzerinde kayıp çıkarsa size ehliyet veremem...
Hadi gel de bu adama anlat anlatabilirsen.
Anlattım mecburen, düşmüşüz adamın eline yapacak bir şey yok.
Oturdum, yönetmeliği açtırdım, ilgili bölümün tamamını okumasını sağladım. O 35 db şartının 2.grup sürücü belgeleri için geçerli olduğunu, hiç duymayan, konuşamayan tam kayıplı bir işitme engellinin dahi 1.grup sürücü belgesi alabileceğini, her şeyi yönetmelikte de göstererek anlattım.
Kısaca adama bilmediği işini öğrettim. Biri bana bunu yapsa teşekkür üstüne teşekkür ederim, minnet duyarım.
O ise megaloman biriydi sanırım ki kendine yediremedi, çoğu yerde itiraz etti.
Ben de insanım, en sonunda ben de patladım. Ya hu yarım saattir anlatıyorum, yönetmelikte yerlerini gösteriyorum hala ikna olmuyorsunuz, sizin bana yapabileceğiniz en sert yaptırım komisyona sevk etmek olur, gerisi sizin yetkinizin dışında, hele ehliyet alamaz demeniz kesinlikle mümkün değil dedim.
Buyurun yazın isterseniz ehliyet alamaz diye bakın neler oluyor dedim.
Adam çalakalem komisyona sevk yazdı verdi.
Böyle işini bilmeyen adamlar varken Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah.
Ben biliyorum itiraz ettim, savundum, hakkımı aldım. Bilmeyenler, hiç duymayıp konuşamadığı için derdini anlatamayanlar ne olacak peki ?
Bu dediğim yer bir devlet hastanesi, kim bilir kaç işitme engelliyi geri çevirdi.

1 aydir yasadiklarimi birebir yazdim,umramiye.devlet hastnden mhrsden ehliyet olarak randevu aldim, 2 doktora girdim parayi yanlis yazmisim 75tl alindi.10 gun sonra heyet icin cagirdilar,onada girdim 10 gundur il saglikdan bilgi gelicekmis bekliyorum

Ozcan6600
Ben de diyorum ki hastaneden kurul randevusu almanıza gerek yoktu, direkt polikliniğe gider muayene olurdunuz ve hastaneyle işiniz o gün biterdi, 10 gün kurul beklemezdiniz.

Ufukalp

O yüzden devlet hastanesinden uzak durmakta fayda var. Ben bu kadar sıkıntılı doktorları görmedim bir arada sonra diyorlar doktor dayak yedi doktora şöyle oldu boyle oldu. Olur tabii sen yönetmeliğe aykırı davranirsan başına geleni düşüneceksin. Yahu sanki kendisi çıkarmış gibi davranıyorlar

Ufukalp. merhaba Ufuk ağabey sen ehliyet yeniledin diye biliyorum sadece sürücü olup olamayacağımı za dair rapor mi veriliyor yoksa engelli sağlık raporu muz komple mi yenileniyor bilgi verirsen memnun olurum bu arada engelim işitme çift işitme cihazı kullanıyorum

Ufukalp abi bende süreç geçirdim şöyle acaba dogrusunumu yaptım bilmiyorum aile hekimi KBB sevk yazısı üniversite hastanesinden alınan odyo testi ile uzman KBB doktoruna göründüm kendisi sistemden yonetmeligi inceledi KBB bolumunu aramızda her hangi bir olumsuzluk olmadı kendisi 1.grub sürücü olur işitme cihazı resmi ticari araç kullanamaz kodu verdiler raporu onayladı sisteme yükledi komisyona sevk etmedi. Raporu alali 2 ay oldu bu arada. Nviye gitsem sıkıntı olmaz degilmi e devlette gözüküyor

Üst Alt