Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B (engelli) ehliyet ile 50cc m (oped) kullanılabilir mi?

oguzaslan2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim B(Engelli) 102-78 kodlarına sahip soldan gazlı otomatik vites ehliyetim var. Ehliyetimi normal otomatik vides araçla aldım. Sonradan vergi dairesinin hatalı ehliyet itirazı ile düzelttirdim. Ehliyetimi ilk aldığımda M sınıfı da arkasında yer alıyordu. Sonradan düzeltme yapılınca sadece otomobil bölümü dolu görünüyor.

Şimdi benim merak ettiğim; 50cc motorları B ehliyet sahipleri kullanabilir kuralı benim için de geçerli midir. Emniyetle konuşup ehliyetimin arkasına 50cc sürebilmem için M sınıfını yazdırabilir miyim?

Bu konuda internette saatlerce araştırma yapmama rağmen bilgi bulamadım. Bu şekilde 50cc kullanırsam çevirmede sıkıntı yaşar mıyım? Tamamen ihtiyaç için iş-ev arası (yaklaşık 20km x 2 ) günlük kullanılacak Yardımcı olursanız sevinirim.

oguzaslan2

Buda kasalı araçların koltuklu olanlarının kamyonet sayılmaması yük/yolcu taşımında kullanılmaması sebebiyle hususi sayılması gibi biraz polisin insiyatifinde olan bir konu. Yani siz Doblo kullanırken, polis arkada yük taşıyorsun sen bu aracı ticari amaçla kullanıyorsun nerede SRC belgen diye sorum ceza kesebiliyor.

Sizin örneğinizde, M sınıfı, "Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır." diye geçer yönetmelikte.

Polis ne kadar 50 cc olduğunu belgelesenizde bu motorun hızı 45 km/h fazla diyip ehliyet istediğini işitmiştim.

Ancak sizin için anlamadığım asıl konu şu, benim sağ koldan engelim var ve aynı kodlarla otomatik vites araç aldım. Bana bu kodların yanında 2 tekerli araç kullanamaz kodu da verildi. Size bu verilmedi mi?

Hayır benim ehliyetimde 102 78 kodları ve 25.08, 20.03 kısıtlamaları var. Ayrıca kollarda değil parmaklarda amputelik var. Sağ ayağım bilekten hareket etmediği için soldan gaz verildi.

oguzaslan2

Parmaklar motorsiklet için daha kritik değil mi?

Bana göre 2 tekerlekli araç kullanmamanız lazım. Neyse, umarım sorun yaşamazsınız.

Bisiklet kullanırken bir sorun yaşamıyorum. Gidonu kavrama ve fren konusunda motorsiklette de kendimi test ettim. Önümüzdeki hafta il sağlık müdürlüğü ile görüşücem bakalım ne diyecekler.

Üst Alt