Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B engelli ehliyeti her yıl rapor yenileme prosedürü nasıldır?

sekobaba

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
B engelli ehliyet aldım geçen sene her yıl yenilemeli karar verildi kas hastası olduğum için nasıl yenileceğim hiç bir bilgi Yok bilgisi olan var mi acaba

hastaneden rapor alıp emniyete veriyorsunuz

sekobaba

Süre kısıtlaması veren uzman hekimin imzalayacağı bir rapor yeterlidir diye biliyorum. Sağlık kurulu raporu almayacaksınız yani. Günü geldiğinde kendi başınıza alıp emniyet'e götürebilirsiniz.

Bu benim için de muamma, ilçe emniyette ehliyeti yenilerken polislerin söylediği raporu alıp ehliyetin çıkartıldığı ildeki müdürlüğe götürmem ya da postalamam şeklinde. Antalyada yaşıyorum, ilk ehliyetimi İstanbuldan aldığım için kaydım oradaymış.

Takipte kalayım ben en iyisi :)

Kas hastalarının her yıl rapor yenileme prosedürü..?

Geçen sene büyük uğraşlar sonrası ehliyet aldım 1 yıl rapor yenilemeli aldım %40 kas hastasıyım.
Süre 1 ay sonra süre dolacak kimisi " sürücülüğü devam eder " yazılı nöroloji den rapor alsan yeter diyor bazıları da " devlet hastanesinden rapor alıp il sağlığa gidip yine kurula girmen ve onu emniyete götürmen gerekiyor diyor.
Bir bilgisi olan var mi ??

bu tarz yenileme yapan hiç yok mu ? bazıları tek norolojiden rapor al emniyete götür diyor
il sağlık bize dilekçe vereceksin biz seni hastaneye yollacağız oradan gelip bizdede heyete gireceksin diyor böyle saçma birşey olamaz

emniyette mail atmıştım aynen cevap bu ?

[FONT=arial]"sürücü belgenizin dosyasından raporun fotokopisini alıp aynı doğrultuda yeni rapor almanız gerekmektedir"
[/FONT]

emniyette bir numara verdi aradığımda " 1 yıl daha sürücülüğü devam eder" yazılığı tek norolojiden bir yazı getirirseniz de işletilir diyor net birşey diyen yok

bunu sana soran olmaz yeter ki mahkemelik bir süreç olmasın rahat ol. her şey bitti buna mı sıra geldi. sür arabanı. ama ben yeni araba alacam ya da eşşiğimi sağlam kazığa bağlayacağım diyorsan önce tek hekim raporunu alırsın; olmazsa komple yeni rapor alırsın vesselam. burası Türkiye bizde işler böyle.

tsrahman

öyle de bir trafikte çevirmede ehliyetine el koyuyorlar o kadar kolay değil rapor yenilemezsen bi kazada sigorta ödemez..
dediğin gibi ilk tek hekimli raporu götüreceğim olmazsa uğraşacağız

Her yıl rapor yenileme nüfus müdürlüğü eziyeti.

Bende kas hastasıyım her yıl yenilemeli ehliyetim iki yıldır aliyordum raporu emniyete veriyordum şimdi nüfus müdürlüğüne geçmiş.
Neyse raporumu aldım emniyette gittim nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler gittim adamların bu olaydan haberi bile yok!
Raporu işleyecek bölüm yokmuş bana yanında taşıman yeter diyor eee Peki provizyon sürem bittecek sistem de onu Ne yapacağım dediğim de hiç bi şey diyemiyorlar. Rezillik cidden polis süren bitmiş deyip ehliyette el koyabilir.

Çözümü bulamadım ben

Yanında taşıman yeterli olmuyormu raporu ? Mevzuat nasıl işliyormuş ben öyle ruhsatın arasında bulundurman gerekiyor denmişti,

Sistem de de geçerlilik süresi diye birşey var bilgisiz bi polise denk gelsen veya kazaya karışsan ehliyetine el koyulur e devletten bakarsan o süreyi görüyorsun

E-devletten ehliyet sorgulama da sadece bitiş tarihi görünüyor. Her yıl sağlık kontrolü kısıtların içinde ama bir tarihi yok

herkes bi şey diyor emniyet ayrı birşey nüfüs müdürlüğü ayrı

Bugün il sağlık müdürlüğünü aradım bilgi almak için
Tek yapmamız gereken sağlık raporumuz hangi kategorideyse ortopedik,nörolojik vs ilgili hekime gidip şöför olabilir raporu istememiz yeterliymiş. Verilen raporu yanımızda taşıyacakmışız polis istediği takdirde beyan etmek zorundaymışız herhangi bir kuruma vermemize gerek yokmuş. Özel hastaneden alınacak raporlar da geçerliymiş bilgimize

Merhaba senin ehliyetinde kontrol muyanesi ile ilgili kod yazıyor mu?Benim raporda yazan (103.03 Yılda bir sağlık kontrolü) kodu ehliyette yazmıyor

Merhaba

Merhaba senin ehliyetinde kontrol muyanesi ile ilgili kod yazıyor mu?Benim raporda yazan (103.03 Yılda bir sağlık kontrolü) kodu ehliyette yazmıyor sekobaba

Sizlere nasıl bir evrak verdiler.Ehliyet mi verdiler

Herkese merhaba arkadaşlar. Bugünkü deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Geçen yıl 31 Temmuz tarihinde 103.03(Yılda bir sağlık kontrolü) kodlu ehliyetimi almıştım. Boynumdaki hareket kısıtlılığı nedeniyle yılda bir sağlık kontrolü uygun görüldü. Az önce fizik tedavi polikliniğine gittim.(Düzce Devlet Hastanesi)

Doktor, biz kontrol için bir yazı, rapor veremiyoruz; geçen yıl ilk ehliyet alırken yaşanan süreç tekrarlanacak dedi. Sonrasında sağlık kuruluna gittim. Sağlık ocağında aile hekiminden ehliyet kontrol raporu almam gerekiyormuş. Aile hekimi hangi bölümlere muayene sevk ederse; biz ona göre sana evrak vereceğiz, muayene olacaksın dediler. Ve maalesef muayene olacağım bölüm sayısına göre yine ücret ödenecekmiş. Ehliyet alırken ya da kontrol olurken ücret zorunluymuş.

Bu ne saçma sapan bir düzen anlamıyorum. Ben zaten geçen yıl ehliyet alırken 125₺ olması lazım; 3 bölüme muayene olduğum için ödedim.
Her yıl kontrole yine aynı şekilde ücret mi ödeyeceğim.

Gelişmeleri yazarım.

Furkan Bey Merhaba,

Her sene aynı sorunu bizde yaşıyoruz. İl sağlık müdürlüğünü aradığımda her sene kontrol için kodun yanında ilgili bölüm yazar o bölüme muayene olmanız yeter durum bildirir raporu yanınızda taşımanız gerekir demişti. Bu bilgiyi telefonla almıştım. Benim raporumda 103.03 yanında herhangi bir bölüm yok benim ki ortopedik ve nöroloji bunu sorduğumda herhangi birinden rapor almanız yeterli demişti.

Velhasıl hastaneye gittiğimde doktorlara bunu anlatamıyorum en baştan sürücü olabilir sağlık raporu şeklinde verebiliriz diyorlar. Resimdi paraydı süreç yoruyor maddi manevi.

Ben ne yapıyorum özel hastanede takibimi yapan nöroloji doktoruna muayene olurken bir de durum bildirir raporu hazırlatıyorum. xx tarihli sürücü sağlık raporundaki bulgular devam etmekte olup herhangi bir ilerleme yoktur şeklinde bir rapor hazırlatıp atıyorum ruhsatın arasına. Hoş henüz ne polis istedi bu raporu ne de kaza esnasında sigorta şirketi (Kaza da yapmıştım yakın tarihte)

halil385 Merhaba Halil bey.

Ben de bu durumu fizik doktoruna anlatmaya çalıştım, ama maalesef başka bir yöntem yok dedi.
Halbuki İl Sağlık Müdürlüğüne sorduğumda, öncelikli olarak fizik tedaviye muayene olmamı, ardından da doktor gerek görürse heyete yönlendirir, gerek görmezse sana durum bildirim yazısı vermesi yeterlidir dediler. Ama gel de bunu doktora anlat.

Eğer kuruldan yine 103.03 yılda bir sağlık kontrolü kararı çıkarsa; seneye sizin yönteminizi deneyeceğim gibi görünüyor.

Üst Alt