Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B engelli ehliyeti ile başkasına ait otomatik vites araç kullanabilir miyiz?

Konular
10
Reaksiyonlar
241
Arkadaşlar merhaba benim sol kolumda doğumsal brakial pleksus mevcut ,3 gün önce b engelli ehliyetim geldi ve BU KODLAR VERİLDİ - 10.02 OTOMATİK VİTES -35.04 DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILABİLEN KONTROL CİHAZLARI -DİREKSİYON SİMİDİNDE YARDIMCI CİHAZ ( TOPUZ,DİREKSİYON ÇATALI) -47 İKİ TEKERLEKLİ ARAÇ KULLANAMAZ -78.SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR -102 TİCARİ ARAÇ, RESMİ ARAÇ ,AMBULANS KULLANAMAZ.

78 NOLU KOD a istinaden SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR .Ben bu kod ile başkasına ait ticari olmayan TERTİBATSIZ düz OTOMATİK VİTES ARAÇ kullanabilirmiyim.

Son düzenleme:
selam , soruna cevap vermeyeceğin ancak senden bilgi alabilirsem çok sevinirim , bende de aynı sağ kol brakial pleksus var engelli raprum var , bende eski tip 2016 öncesi b sınıf ehliyet var , şimdi bu sene son diye ehliyetimi değiştirmem gerekiyor , sağlık ocağı beni ortopediye sevk etti randevu aldım , yeni gideceğim süreç nasıl oluyor bana da büyük ihtimalle senin ehliyetine yakın kodlar verecek. aracım otomatik vites aracıma ne aparat takılacak ? eşimde aynı aracı kullanıyor bu aracı kullanabilecek mi ? bilgi veririsen çok sevinirim herkez birşey diyor kafam karıştı

@AHMET FATİH ERYILMAZ, Ehliyetine eklenen tertibatların o araçta olması gerekiyor. Kullanacağın aracın senin yada başkasının adına olması fark etmiyor. Senin kodlara göre direksiyon topuzu ve sinyal kolu için sağa aparat trafikte direksiyon başında olduğun her araçta olmalı.

Herhangi bir trafik kontrolünde dikkatli bir polise denk gelirsen ve tertibatların olmadığı fark edilirse ceza yazabilir.

Allah göstermesin tertibatsız şekilde kullandığın araç ile kaza yaparsan daha büyük sıkıntılar oluşabilir.

Bunları düşünerek başkasının tertibatsız otomatik vitesli aracını kullanıp kullanmamak senin tercihin.

@exgratia,
Selam merhaba evet 2016 öncesi ehliyet bu yıl sonu itibari ile bitiyor , ortopedi doktoru sizi il ilçe sağlık komisyonuna sevk edecek orada komisyona gireceksiniz bana verilen kodlara ilave 10.04 uyarlanmış vites kolu kodu verilecek daha sonra 13 yada 15 tl yanlış hatırlamıyorsan ehliyet harcı ödeyeceksiniz sonra ehliyetiniz gelecek .Şimdi 2. soruya gelecek olursak ehliyette bulunan uyarlanmış vites ,sol eli çekmeden direksiyon kontrol cihazları vs bunlar yapılacak bunlarla ilgili sıfır araç satan yetkili bayilere sorarsanız bu işlemleri kimler yapıyor diye sonra aparatlar takıldıktan sonra muayene istasyonuna gidip kontrol muayenesi olacak aracınız sonra ruhsat vs sanırım tam emin olmamakla birlikte noterde eşinizide işletiyorsunuz ruhsata diye biliyorum

@BnymnYldz,
eyvallah üstad kafam karıştı birden

@exgratia, Sağ kol için verilebilecek muhtemel kodlar aşağıdaki gibidir. Geçmiş olsun.

64 Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
10.02 Otomatik vites
10.04 Uyarlanmış vites kolu
20.09 Uyarlanmış park freni
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
47 İki tekerlekli araç kullanamaz
78 Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102 Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz

Üst Alt