Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B otomatik engelli sürücü belgesini b normal otomatik sürücü belgesine çevirebilir miyim?

Kasırga124

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
B otomatik engelli sürücü belgesini b normal otomatik sürücü belgesine çevirebilirmiyim

ehliyetin engelli olsa ne olacak ki öyle kullan. sana ne zararı var

@emrem72,

engelli ehliyetle araba kiralayamazsın , ticari araç kullanamazsın.En önemlisi başka birisinin yada şirketin aracını kullanamazsın.
Daha kötü ne olmasını bekliyorsun ?

@arizona,

Beni anlayan siz olmuşsunuz.

Ortopedik engelliyim sol ayağımda protez var günlük 8 saat ayakta çalışabiliyorum kimse rahatsız değil şöförlük yapamıyoruz bu yasayı veya bu kısıtlama kodlarına dava açabiliyormuyuz.

@arizona,

B otomatik engelli ehliyeti varmış.

Sadece ticari ve motorsiklet kullanamaz.

Otomatik araç olması kaydıyla, araçta kiralar, başka birinin aracını da kullanır , sirketin aracını da kullanır.

@Kasırga124,

Engellilerin göze batmasını topluma karışmasını istemedfikleri için Ticari araç kodu ekliyorlar. Turistler falan engellileri görmesin bir nevi özellikle ortopedik engelliler görüntü kirliliği yapmasın istiyorlar. Bizlere bu yüzden ticari araç kullanamaz kodları ekleniyor. Adama zaten terbiat verdiysen verdin kendi aracını kullanıyorsa ticari araç da kullanır hikaye gerisi

Son düzenleme:
Yabancı ülkekelerde en azından doktor kararına bağlı bizim ülkemizde yönetmeliğe yazmış 1 grup araç sürebilir iki tekerlek süremez ticari süremez bu kadar cahillik olmaz.

Bir engellinin hangi aracı sürebildiğine doktor ve sürücü eğitmenleri kararını verir engelli kişide sürebildiği tüm sınıfları gerekli tertibat olması şartıyla sürer bu kadar basit sadece ötv siz araç alma amacıyla bu konuyu düşünmek cahilliktir

İstersen soruna net şekilde cevap vereyim. Kodlu yazılmış engelli ehliyeti normal ehliyete döner mi sürece ve şartlara bağlı. Bunun için son verilen raporun geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren normal sürücü olur raporu alman. Bunun için kesinlikle aile hekimi ve devlet hastanesine gitmemen. Sonucu yine komisyon olur haliyle. Görünürde belirgin engel yoksa özel hastanelerden tanıdık doktor bularak bir şekilde torpille bu raporu almak. Bunu yapan yerler çok. Bu rapor ehliyeti yeniler 1 yıl boyunca ancak nüfusa gittiğinizde nüfus kodları kaldırmak için komisyon kararı isteyecek yani onlar koyduysa onlar kaldırsın raporla diyecektir. Burada devreye bu duruma takılmayan işinizi çözeceğiniz bunu görmezden gelecek nüfus birimi bulmak girecektir. Bunları bulup yaptırırsanız prosedüre uygun yenilemiş olursunuz. O yüzden bunlar için küçük Anadolu ilçelerine sakin kırsal bölgelere bakın. Dediğim gibi bir şeyler görmezden gelinirse her şey hallolur.

@kendihalindeben, benim ehliyeti degistirmeye niyetim var ötv den arac aldım 2 sene oldu aynı aractan sıkıldım eskiden normal ehliyetim vardı simdi gidip basvursam normal ehliyetimi alabilirmiyim komisyona girmeden brakiyal pleksus kolum var sadece gücssüz biraz ama bana engel degil kullanıyorum hetürlü doktor bile anlamaz cok dikkat etmedikce.özel den alsam normal ehliyetimi alabilirmiyim birde diyelim aldım maliye yarın arabanın ötvsini benden istermi 5 yıl olmadı ehliyetin karsılamıyor diye

arkadaşlar şöyle söyleyeyim macera aramayın yakın bir akrabam emniyette üst düzey amir.elektrikli volta bisikletler var ehliyet şartı yok vs Allah korusun kaza yaprsan direk suclusun ,ehliyet şartı yok ama yinede 2 tekerli geçiyor ,en ufak bir sıkıntıda başınız çok büyük bir belaya girer , pirinci ayiklayamazssiniz aman ha uğraşmayın adama tertibat kodlu ehliyet verilmiş engeli kalıcı yani hiç bir şekilde iyilesmiyecek normal ehliyet veririler mi mantiken düşünün aile hekimi geçtin rapor verdi nüfus normal kodlu ehliyet verdi oohhh yırttım sonra en ufak bir sıkıntıda başınız yanar macera isteyen varsa ugrasabilir

Benım engel raporu 5 yıllık 3 yılı kaldı yenileme yapmiyacam yuzden saglam raporu alabılırım doktordan böylece ehliyetmi normale dönmezmi

@AHMET FATİH ERYILMAZ, nufus doktorun verdıgı raporu girerek işlem yapmıyormuki onun sormaya yetkisi varmıki nufustan geceyım nufus raporu yukler ehliyeti verir öyle biliyorum

@Ferhat3333,

nüfus yapıyor normal aldın diyelim ki zor en ufak bir sıkıntıda Allah korusun birisine vurdun diyelim basın yanar sigorta para ödemez tabi seçim senin riske girmek istersen o kumarı oyna

Tayfun serdar var tanırmısınız bılmem . Yanlıs hatırlamıyor ısem Trabzon engellıler dernegı baskanı . Sağ ayak protez buna ıkı teker kullanamaz kodu vermısler . Eleman da o kodu kaldırtıp motor ehlıyetı almıs yıllardır da kullanıyormus hatta youtube da vıdeosu bıle var bu konu ıle ılgılı . Bu ulkede olmaz dıye bısey yok sısteme de düşse adamını bul herseyı yaparsın .

Üst Alt