Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet alırsam 2022 maaşım kesilir mi?

hakan2424

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sag göz bozuk sag elimde ve ayakımda zayıflık var % 56 raporum var b eyliyeti alsam maaşım kesilirmi

bu şekilde b ehliyet veriyorlarsa al . maaş kesilme durumu olmaz .

Hayır 2022 maaşınız da varsa evde bakım aylıgı maaşınız da alacagınız ehliyetten dolayı kesilmez.

slm

%56raporum var maaş alıyorum devlet hastenesinde degilde saglık ocagında rapor alsam verirlermi b ehliyeti alabilirmıyim maaşım kesilirmi

kalem hanım bu sekilde bana hangi ehliyeti verirler %56 raporum var b mi verirler h mi verirler

% 72 % 76 % 57 raporum var b sınıfı ehliyet aldım rapor alırken sıkıntı yaşamazsanız kılıfına uydurursanız maaşına etkisi olmaz.... 2022 maaşı almaktayım...

Yalnız sağ el ve ayak gaz pedalı ve vitesle ilgili sıkıntı yaşarsınız h sınıfı alsanız bu raporla aynı zamanda ötv indiriminden faydalanıp araç alabilirsiniz... şimdi b sınıfı alıp ilerde araç almak için h sınıfına çevirmeye çalışmak var :)

erdal bey ben burda kime sordumsa alamasın alırdsanda b ehiyeti maasın keslir bizde bu maaslı gecimizi saglıyorum ne iş var ne güc oda giderse aclıktan ölürm

mrb iyi günler ben ehliyet alacağım da raporum %88 olduğu için dediler git rapor oranını düşür şimdi ben rapor oranımı düşürsem 2022 maaşım kesilir mi ve ben maaşımı ptt den alıyorum maaşımın üstüne kredi kartı verirler mi verirlerse 2022 maaşım kesilir mi ?

memocan063 rapor oranın % 70 altına düşerse 2022 aylık miktarı % 40-69 seviyesine düşürülür. rapor oranın % 40 altına düşerse 2022 aylığın kesilir.
yeni rapor aldığın takdirde bunlara dikkat et. eger dediğim oranların altına düşersen yeni raporunu kaymakamlıkta bulunan vakfa iletmekle sorumlusun. bazen sistem aracılıgıyla raporlara ulaşılamıyor çünkü.

ayrıca ehliyetle ilgili mevzuat ayrıdır. o yüzden ehliyetle ilgili sorularını şuradan sor bilgilenmeye çalış:https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/

kredi kartı alman 2022 aylığı açısından sorun olmaz. kredi kartı için bankalara başvurmalısın. bankaların bileceği iş. bu konuda detaylı bilgim yok.

Kalem anlamadım şimdi rapor oranı %70 altında olursa maaşımın miktarı azalır mı mesela ben şimdi 1500-1600 TL maaş alıyorum azalır mı yoksa böyle devam eder mi

@memocan063 e tabi ki azalacak.
rapor oranı % 70 ve üstü olanlar 1699,47 TL alıyor.
rapor oranı % 40-69 olanlar 1132,98 TL

senin rapor oranın % 70 altına düşünce yeni raporunu vakfa götürmeyip % 70 ve üstü üzerinden almaya kalkarsan aradaki farklar senden faiziyle tahsil edilir. isterlerse bir sene sonra fark etsinler yeni raporunu. sen yeni rapor alınca oranın % 70 altına da düşerse gidip vakfa vereceksin.
% 40 altına düşerse de vakfa yeni raporu vereceksin. bu durumda da aylığın kesilir.
2022 aylığı açısından riskler bunlar özetle.

ehliyet için rapor oranının önemi yok dedim. ayrı mevzuatı var dedim. sana yukarıda bir link verdim. ehliyeti almak için gerekli şartları oradan sor dedim.

linkini verdiğim forumdan adam akıllı bilgi almadan geçip de yeni engelli raporu almaya kalkma milletin sözüne bakıp.

ben sana 2022 aylığı açısından olacakları soyledim. şimdi ehliyet için de linkini verdiğim forumdan bilgi al. kendi başına iş yapma.

Üst Alt