Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet almaya hak kazandım, ama H sınıfı alırsam indirimli araç..?

betersezdi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar daha önceden böyle birşey bilmediğim için B sınıfı araç kullanabilir ehliyeti almaya hak kazandım. Engelli oranım % 45 olup raporumda sağ el ve ayak kullanımı gerektiren işlerde çalışamaz raporm var ve özel bir şirkette engelli olarak çalışıyorum. başbakanlıktan almış oldugum sakat kimliğim de var
araç almak istiyorum özel donanımlı. bunun için ne gerekli?

indirimler falan varmış yardımcı olursanız sevinirim
B sınıfı ehliyetimi henüz almadım sertifika elimde H sınıfı ehliyet alabilir miyim teşekkürler

Yerinde olsam B sınıfı sürücü belgesinin tadını çıkartırdım. H sınıfı sürücü belgesi demek, kendine ait olanın dışında bir araç kullanamazsın ve başkaları da sana ait olan özel donanımlı aracı kullanamaz demek (buna ailen de dahil).

ÖTV muafiyetli sıfır km. araç almak için, "özel donanımlı otomobil kullanır" ibaresi olan bir rapor ve ona istinaden alınan H sınıfı sürcü belgesi şart. Ve, aracında da özel donanım olması şart tabii.

b sınıfı ehliyet almak sakatlık indirimi almak için yapılan müracaatları etkiler mi
dr b sınıfı ehliter kullanabilir derse ankara sen b kullanıyorsun ( ki normal şartlarda zaten oran düşürüyorlar ) b sınıfı için yine etkiler mi?

ayrıca oturan boğa doğru söylüyor b sınıfının tadını çıkar sen bulmuşsun kaybetmeye çalışıyorsun ben b yi bulmaya çaılıyorum

bu arada b sınıfı ehliyet alabilir sürecini biraz anlatabilir misin?
sevgiler

Sakatlık indiriminden kastın çalışma yaşamında vergi indiriminden yararlanmak ise, B sınıfı sürücü belgesi almakla gelir vergisi indirimi almak arasında hiç bir ilişkiyok.

arkadaşlar bu durum bende de var ben 2002 yılında %40 oranında özürlü raporu aldım başbakanlık özürlüler idaresinden kimlik kartımda var ancak ben 2005 yılında b sınıfı ehliyet aldım şu anda da özel bir şirkette çalışıyorum maaş bordrom da özürlü indirimim gözüküyo ancak vergi dairesinde kaydım yok benim öğrenmek istediğim vergi indirimi için vergi dairesine müracat ettiğimde B sınıfı ehliyetim olduğu için vergi indiriminden yararlanabilirmiyim yani B sınıfı ehliyetimin olması vergi indirimi için sorun oluyormu bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz herkese şimdiden teşekküler

Hayır olmaz sen vergi indirimi müracatını yap vergi dairesine

Amasyalı,ikisi çok farklı konularbirbiriyle alakası yok.
Benim sürücü belgem B sınıfı,vergi indirimim de var,hatta emekli de oldum.

Üst Alt