Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet harç ücreti ödüyor muyuz?

fraq

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar b sınıfı ehliyet için harç ücreti alınıyor mu engelliler icin

fraq
Herkes ne ücret ödüyorsa engelli için de aynısı geçerli, farklı bir uygulama yoktur.

Engelli ehliyet değişiminde ne kadar harç ödüyoruz?

[FONT=sans-serif]Merhabalar arkadaşlar, benim H sınıf ehliyetim var ve bunu şimdi B sınıfı ile yenilemek üzereyim, sizden öğrenmek istediğim [/FONT]
[FONT=sans-serif]2019 Harç ücreti olarak ne kadar ödeyeceğiz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi?

Aşağıdaki tablo bizleri ilgilendiriyor mu? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilirlermi

[/FONT]
[h=2]2019 Ehliyet Harçları[/h]
SınıfHarç ÜcretiD. Kağıt BedeliVakıf PayıToplam
A1-A2-A203.416531399.4
B61316531809 TL
F-H203.416531399.4
C1-C1E-C-CE–D1-D1E-D-DE1023.2165311219.2

Çapa63

Bu tablo yeni ehliyetler için geçerli. Siz yenileme yapacaksınız, ödeyeceğiniz para, Sağlık Raporu Hastane sevkinde eğer 1branş engeliniz varsa yanlış hatırlamıyorsam 50 TL idi.

Yenileme bedeli de 15 TL olması lazım. Yani toplamda 65 TL. Eğer engelliliğinizde farklı branşlarda varsa +50 TL branş başına ödeme yapıyordunuz.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

Engelli ehliyeti alırken harç ödüyor muyuz?

Engelli ehliyeti alırsam farkı ne olur? veya B ehliyeti alırsam engelli olduğum için harç veremiyor olabiliyormuyum?
Baktım 1.000tl harç isteniyor.

Kibrit

Her iki türlüde o parayı ödersiniz değişen bir şey yok engeliniz ortopedik mi ortopedikse zaten engelli olacak ortopedik değilse normal ehliyet alacaksınız

tam emin değilim ama engelli ehliyet harcı biraz indirimli oluyor galiba

Kibrit

Çok güzel bir soru;
H sınıfı ehliyet alırken harcı yoktu.
Sistemi değiştirdiler H'ı kaldırıp B yaptılar ve bir kazanılmış hakkımız daha gitti ve artık B sınıfı ehliyet olduğundan harç alıyorlar.
Eskiden Engelli Araç muayeneleride ücretsizdi TüvTürk'e devredildi onlarda ücret almaya başladı.

Merhaba,
Geçen ay b engelli ehliyet aldım engellilere harçlarda hiçbir indirim yok 200 tl değerli kağıt bedeli +751,71 tl ehliyet harcı + polis teşkilatını güçlendirme vakfına 40 tl gibi bir ödeme yapmadan ehliyet alamassınız. Ben yaptım aldım.

engelli b sınıfı harç ücreti ne kadar?

normal b sınıfını ehliyetini engelli b sınıfına ehliyetine çevirmek istediğimizde ne kadar harç ücreti ödüyoruz.??

Eskiden H sınıfı ehliyet vardı ve biz buna harç ödemiyorduk ama H ı kaldırdılar B sınıfı yaptılar bu hakkımızdan elimizden uçup gitti.

erdiege01
H sınıfı kalktı. Artık b sınıfı alacaksınız ve üzerinde engellilik durumuna göre kodlar yazılacak

Derzley

tamam normal b yi engelli b sınıfına çevirmek istediğimizde ne kadar ücret ödüyoruz? şu an normal b var

B sınıfı ehliyetim var engelli ehliyetine cevirecem toplamda ne kadar ücret gider bilgisi olan varmı aile hekiminden sevk aldım saglık kurulundan da randevu aldım hem ehliyet raporu hem ötv indirim li arac alabilir raporu cıkaracam bilgisi olan varmı

Üst Alt