Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet ile otomatik vites araç kullanabilir miyim?

Pelin8306

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bugün Gelir Idaresinden raporum onaylandı,en sonunda "7/2-c maddesi uygulamasından yararlanmanız mümkün bulunmaktadir" ibaresi yer almakta,sormak istediğim ; Sol bacagimdaki sorun nedeni ile özel tertibat gerekmeden sadece otomatik vites yeterli olduğu için halihazirda bulunan "b" sinifi ehliyetimi değiştirmem gereklimidir?

Pelin8306
Halihazırda dediğiniz mevcut B sınıfı sürücü belgeniz eski tip normal B sınıfı ise evet değiştirmek zorundasınız.
Sürücü belgenizde ''78- Sadece otomatik vitesli araç kullanır'' kodu bulunmalı.
Aksi halde ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.

Ortopedik ve işitme engelim var 45. Raporda ötv muafiyeti h ehliyeti değerlendirilmedi yazıyor tekrar rapormu çıkartmam gerekiyor

merhaba Pelin8306 bende ortepedik engelliyim 42 oranında raporluyum sol bacak 5 cm kısalık sol diz 15 derece kısıtlı şuan b sınıfı eski tip ehliyetim var ticari araç kullanamaz yazıyor ehliyet değiştirme ve ötv siz araç alımı hakkında yol gösterirmisiniz.forumdaki diğer arkadaşlardan da yardım beklerim teşekkür ederim herkese

Merhabalar. Inanın bende hiç bir bilgi sahibi değilim ve araştırıyorum ehliyet değiş imi gerekli mi değil mi diye. Benim sadece teçhizatsız otomatik vites olacağı için ve her sorduğum yer farklı bilgi verdiği için kafamda sorular var cevap yok.

Pelin8306
ÖTV muafiyetinden faydalanacaksanız o ehliyet değişmek zorunda. Bu kesin bir bilgi, soru işareti olan bir durum yok.

Üst Alt