Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet ile özel tertibatlı araç alsam kullanabilir miyim?

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
surucu kuursu kendı arabanla sınav yapılacaksın dedı ben daha araba almadım
b sınıfı ehlıyetım var b sınıfı ehlıyetle ozel tertıbatlı arac alabılırmıyım raporumda
h sınıfı ehlıyet alabılır ozel tertıbatlı arac kullanabılır ıbaresı var

Kısa bir süre önce aynı sürecten gectim, hatta henüz sertifikamı alamadım.
Benim de aradığım kurslarda özel etrtibatlı arac yoktu. Ben otomatik vitesli araba kullanabiliyorum. Sınava kendi sağladığım arabayla girdi, etrtibatlı değildi lakin otomatik vitesliydi.

Sizde bu şekilde araba kullanabiliyorsanız otomatik vitesli arabası olan bir yakınınızdan rica edin.

Veya nasıl bir tertibat gerektiğini buraya siteye yazın, arabasında aynı tertibat olan engelli arkadaşımız aracınızı size bir kaç saatliğine kiralayabilir...

benım elden kullanabılecegım bır tertıbatlı araçla gırmem gerekıyo sınava zaten boyle bır arac alacagım.

aslında kurs H sınıfı ehliyet veriyorsa onuda temin etmeli, niye zorluk çıkarıyorlar ki

tesekkurler bacıbey;
kıralama ucreını kursmu odeyecek acaba herhalde bana odetırler

bırde ben aracımıaldıktan sonra ehlıyet alamazmıyım kendı arabamla ehlıyet almıs olurum

Siz ödersiniz..
B sınıfı ehliyet ile özel tertibatlı aracınızı kullanamazsınız.. Ehliyetinizin H sınıfı olması gerekiyor.

H sınıfı ehliyet almak,
ÖTV indiriminden faydalanıp araç alabilmek ve
aldığınız araca özel tertibat yaptırabilmek için mutlaka heyet raporuna ihtiyacınız var...

Heyet raporu verebilecek bir hastaneye
H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi için başvurmalısınız..

Eğer uygun görülürse, B'yi H'ya dönüştürmek için yalnızca direksiyon sınavına gireceksiniz..

ÖTV istisnalı aracı alırken ve özel tertibat yaptırırken de elinizdeki raporu kullanacaksınız..

Edit: raporunuz zaten varmış.. daha önce açtığınız iki konuyu birleştirdim.

Üst Alt