Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet ile özel tertibatlı araç kullanımı hakkında..?

sadik55

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
eşimin üzerine özel tertibatlı araç alacağız. h sınıfı ehliyeti ve rapor var. aracı aldıktan sonra kasko yaptıracağız. zaman zaman forumdan takip ettiğim kadarıyla yasakmış ancak bende kullanacağım aracı.
sormak istediğim allah korusun arabayı ben kullanırken kaza vs olursa kasko aracı eşinizden başkası kullanamaz vs diye araç hakkında bizi suçlu bulabilirmi? yoksa ben kullansamda kasko hasarlarda aracı yaptırır mı? benim ehliyetim B sınıfı

Özel tertibatlı aracları H sınıfı ehliyeti olan herkes kulllanır %90 ve özürlü araclarını vasi tayinleri ve herkes kullanabilir kasko işine gelince kasko şirketinin sözleşmesine göre eğişir bu ama yaptırır her şirket herangi bi sorun cıkmaz aracı kasko yaptıracağınız sigorta şirketine sormanızda fayda var.!

benim ehliyet b sınıfı. ben kullanamazmıyım yani eşimin arabasını. vergi dairesindeki çalışan kullanabilirsiniz demişti.

H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor. Bunun dışında kalan hiç kimse kullanamaz. Yani, B sınıfı sürücü belgesi bulunan siz de kullanamazsınız maalesef.

yardım..çok acill!!!

eşimin yüzde 50 raporu var. sağ kolunda lif ezilmesi var. heyet raporu aldık raporda " h sınıfı ehliyet alır, özel tertibatlı otomobil kullanı" ibaresi var. hafta sonu manuel vites araca kapora verdik. tertibatla ilgilenen kişi bu arabayı alamazsınız diyor otomatik vites olmalıymış. aldığımız arabanın otomatik vitesi de yoktu. arabayı almamız münkün değil mi acaba????

Sağ kolunda problem varsa vitesleri sürekli nasıl değiştirecek hiç düşünmediniz mi?

daha önce b sınfı ehliyeti vardı. vites değiştirmede bi problemi yok eşimin. dirsek ile omuz arasında lif ezilmesi var sadece. elini çok fazla yukarıya kaldıramıyor sadece. mesela emniyet kemerini tutup çekemiyor gibi.

sağ kolda problem varsa eğer o kolu yok gibi kabul ediyorlarmış öyle diyorlar.bundan dolayı otomatik olmalıymış. vites kolunu yükseltseler tse den geçermi acaba

Bilemiyorum... Ama bence otomatik vitesliye dönmeye çalışın...

açıklamalarınızda sağ üst ektremede sakatlığı olanlar vites kolu yükseltilmiş şekilde yapıldığında ötv den muhaf olacak yazıyor.

Doğrudur Sadık bey. Teorik olarak otomatik-manuel ayrımı konulmamış...

aynı evde 2.nci bir araç saçmalığı bu. Nerde bu bolluk değilmi? eşinizin aracı var ama siz kullanamıyorsunuz. Olurmu böyle birşey. Böye bir durumu normalmiş gibi karşılayan arkadaşlarıda anlamak mümkün olmuyor bazen. Nasıl olurda eşinizin aracını kullanamazsınız. Sizin eşinizden daha özürlü olduğunuz anlamı çıkar bundan. Özürlünün kullanabildiği bir aracı, ehliyetinizin olması halinde, sizin kullanabilmenizle ilgili yeni genelgeler ve düzenlemeler yapıldı. Benim durumum da aynı araştırın problem yok.

ne marka araç alıyorsunuz otomatiği olmayan araba yokki hepsinde var yani

yaw vallahi su okuduklarim öle sacma mevzuatlarki anlamak mümkün degil????

yok.yok.yokkkkkkk böyle bir uygulama AVRUPADA yok arkadaslar!!!!

sözüm ona E-MAIL ler attik gerekli yerlere ne oldu elde var sifir,yine sifir!!!

bu memleket adam olmazzzzzzzzzz!!!bizlerde engelliler olarak ugrasir dururz böleeee!!!!!

saygilar.....

Üst Alt