Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyete yazıldım. Raporu nereden almalıyım?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Araç surmek için bir engelim yok sürücü kursun anlasmalı olduğu yerdenmi yoksa heyetenmi rapor almam lazım surucu olur diye yardım larınızı bekliyorum tsk ler

Engellimisin birde neyden engellisin normal B sınıfimi almak istiyorsun

ozgun37ozgun Aile hekimliğinden sürücü olur belgesi almanız gerekiyor. Eğer engelinizle ilgili bir durum varsa bu durumda sürücü olup olmayacağınızın belirlenmesi için uzman doktora sevk edebilir.

rapor

Arkadaslar 40 engelliyim raporum surekli bugun surucu olur raporu almak icin kurula basvurdum bana raporun 2021re kadar gecerli dedi raporu ben 2011 de aldim surekli rapor lar 10 yillikmi oluyor B sınıfi ehliyet icin kurulami muracat etmeliyim benim raporum uzun sure ayakta calıstirilamaz saglık kurulu 200 tl istiyor surucu kursunun anlasmali oldugu yerden almazmiyim rapor

@ozgun37ozgun Kardeşim sen beni dinle... Sana söyleceklerimi hepsini uygulayacaksın uygulamak zorundasın yoksa çok uğraşırsın boşu boşuna para ödemek zorunda kalırsın. Engelin olsun olmasın sonuçta elinde %40 Engelli raporun var. Kursun anlaşmalı olduğu yeri karıştırma alakası yok senle onlarla ilgili. Aile hekimine gidip (UZMAN HEKİMLERİNE SEVK) İbaresi var onu işaretlemek zorunda. O Sağlık raporunu alıp Eğitim ve Araştırma hastanesine gidip muayne olacağın bölümlere muayne olacan. SAğlık raporunda yazıyor zaten hangi bölümlere gideceğini.

Velhasıl kelam en sonunda HEYETE Giriyorsun. Sana sürücü olabilir olamaz kararını onlar veriyor. Hastane gelip sana sürücü olabilir raporu vermez engel durumuna göre ya sürücü olamaz der şansını başka hastanede denersin tekrardan, büyük ihtimalle Komisyona Sevke gönderir zaten herşey orada biter... Anlatabildim mi... Bizzat bunları ben yaşadım ve benim dediklerime göre hareket et. Bu arada bunu sakın unutma hastaneye gittiğin zaman Sağlık Kuruluna uğra Aile Hekimin Verdiği sağlık raporunu onlara göster sana yönlendirmeni yaparlar. Muayne sırası alırken dersin Engelli Ehliyet İçin Sağlık Raporu Çıkartcam Sağlık Kurulundan Gönderdiler dersin.

Bunları yapmazsan çok başın ağrır ;) 7 Bölüme muayne oldum 350-400 TL param gitti seninde gider. Devlet Hastanesi 200 TL İstiyor ama Sürücü Olmaz raporu veriyorlar eline :) Böylede ahmaklar işte. Hangi İl'de İkamet Ediyorsun Bu arada ???

Eğer aile hekiminin verdigi sevk kagidinda piskiyatri değerlindirmesi olmasa özel hastaneden rapor alabilirmisim

Direk özel hastaneye başvuru yapabilirdin

Uzman hekimler tarafından doldurulan raporda aile hekimi şartı aranmaz

Bulunduğun yerdeki hastaneye git aynı gün içinde veriyorlar raporu bida ucreti var raporun bilgin olsun

Özel hastane ehliyet raporu vermiyorlar devlet hastaneleri veriyorlar engelli ehliyet raporu

Aynı gün raporu vermiyorlar. Seni muayene edip heyete sevkediyorlar, heyetten çıkan kararı da İl Sağlığa yolluyorlar. İl sağlıkta seni arayıp çağırınca tekrar heyete giriyorsun. Benim bu süreç toplam 1 ayı geçmişti, araya bayram vs de girmişti. Ama belki komisyona sevk etmeye ihtiyaç duymazlar. Engel durumuna bağlı yani.

surucu olur raporu

Arkadaslar aile hekimine rahat sizliklarınızı soylerseni sizi uzman hekimlere sevk kagıdı verir ben bugun ortepedi goz piskiyatriye girdim ikinci sinif surucu olur raporunu aldim istanbulda oturanlar icin haseki hastanesi randevusuz bakıyor 125 tl karsiliginda bilginiz olsun

Üst Alt