Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirmek için izlenecek yol nedir?

polencafe

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
Öncelikle herkese selamlar ve saygılar.

Ben nöroloji sarabellar ataxi hastasıyım. %55 oranında (eski) raporum var. B sınıfı ehliyetim var ve bu ehliyetimi h ehliyetine çevirmek ve otomatik vitesli araç almak istiyorum.

Yeni düzenlemeye göre hangi yolu izlemem, ne yapmam gerek. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardım ederse sevinirim.

Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.

Merhaba;
Öncelikle "ÖTV indirimli araç alabilir" heyet raporu almalısınız devlet hastanesinden. Daha sonrasında engelli ehliyeti için aile hekimi-uzman hekim(özel/devlet hastanesinden)-il sağlık müdürlüğü sıralamasıyla başvuru yapmanız gerekmektedir. İl sağlık müdürlüğünden almış olduğunuz rapordaki sonuca göre(Otomatik vites kullanabilir veya özel tertibatlı araç kullanabilir) ehliyetinizdeki kod belirlenecektir. Aldığınız raporla emniyete gidip ehliyetinizi çıkartabilirsiniz. Araç alımı içinde engelli ehliyeti ve "ÖTV indirimli araç alabilir" raporunuzla bayiye gidip aracınızı alabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

orsensin

Hocam, ''ÖTV indirimli araç alabilir'' ibaresi için tekrar rapor almaktansa, ''ÖTV indirimli araç alabilir'' ibaresini mevcut eski raporuma ekletemez miyim?

Maalesef ÖTV indirimli araç alabilmek için yeni rapor çıkartmanız gerekli. Mevcut raporunuza herhangi bir ekleme yapılamaz.

Bu ülkede her şey insanları yormak için
Bu ülkede her şey insanları yolmak için

polencafe

Aynen arkadaşım yaklaşık 2 yıldır ugraşıyorum hala bitiremedim Allah yardımcınız olsun

(orsensin ) Verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederim hayırlı günle dilerim.

hikmet07
Amin arkadaşım.

Selam arkadaslar

E sınıfı ehliyetim var H Sınıfı yani engelli ehliyete cevirtirmek istiyorum
otomatik araç kullanabiliyorum ÖTV İndirimli araçta almak istiyorum ben bu işi tek seferde nasıl hallederim omirilikten dolayı derneklerle zor yürüyorum sakatlığım sonradan oldu kazadan dolayı Ama otomatik araç kullanmakta herhangi bir zorluk cekmiyorum ne yapmam gerekir trafiğe gittim aile hekimine git bütün muayenesi yapsın sakatlık derece konusunda da seni il sağlık müdürlüğüne sevk etsin dedi
birde 2 sürücü kursunu aradım bizim ile alakan yok sağlık raporu alıp değiştirebilirsin dedi kafam allak bullak bana net bir cevap verirsen sevinirim

Once aile hekiminin verdigi sevk ile uzman doktor ordanda il saglik mudurlugune giderek ehliyetini al kurs ile bir isin yok emniyetten direk ehliyetini degistir. Daha sonra bir devlet hastanesinden engelli saglik kurulu raporu al ozel tertibatli arac kullanabilir yazan. daha sonra aracini almayi deneyebilirsin.

Bertoned

ya bu gün gittim aile hekimine doktor sağolsun 2 saat uğraştığı ama yönetmelikte aile hekiminin sevk kodunu eklememişler sevk işlemi gerçekleşmedi hatta il sağlık müdürlüğünü aradı sevk kodunu sordu bildikleri yok nasıl memur anlamadım bu saglık müdürlüğündekiler bütün muayenesi de yapmıştı halbuki doktor yapmak bir sey kalmadı yarın direk olarak elimdeki raporlarıyla birlikte il sağlık müdürlüğüne gideceğim bir çıkmasın içine girdim sorun benim E sınıfı ehliyeti yeni sınıf olan b engelli sınıfı ehliyetine cevirmeye ve birde ötv indirim raporum olmaması eksikliği bu kadar eziyete gerek yok zaten % 70 engelli raporum mevcut

H Sınıfı Ehliyeti Olup, Yenileyenler.

Arkadaşlar merhaba,
Benim H sınıfı ehliyetim var ve yaklaşık 8 senedir engelli aracı kullanıyorum. Bu ehliyet yenileme meselesi çıktığından beri kafam bir hayli karışık. Daha önce H sınıfı ehliyeti olup ehliyetlerini yenileyen arkadaşlarımız var mı? Varsa nasıl bir yol izlediler bizi bilgilendirebilirler mi?

Zamanî

Merhaba hocam , Öncelikle aile hekimine gitmen gerekiyor seni bir evrakla uzman tabibe göndericek uzman tabibe muane olduktan sonra oda seni kendi ilçendeki ilçe sağlık kuruluna göndericek ve sana gün verilecek komisyon toplandığı tarihte arayacaklar orda komisyonda 5-6 kişi olacak onlarında kontrolünden sonra gerekli evrağı verekceler sana sonra ehliyet için randevu alıcaksın..

Teşekkür ederim cometepe32. Bunları bu kadar basit şekilde duyurup insanların işleri kolaylaştıracakları yerde çetrefilli biçimde anlatarak insanların kafasını karıştırıyorlar. Şuan bu işin ne kadar kolay olabileceğini anladım.

Üst Alt