Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfına dönüştürmeye dair bazı sorular..?

sebseb

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Eşimin geçirdiği trafik kazası öncesi B sınıfı ehliyeti vardı. Şu an omurilik yaralanması sonucu walkerla mobil durumda ve otomatik vitesli aracımızı herhangi bir tertibata gerek olmaksızın kullanabiliyor. Şimdi B sınıfı ehliyeti var ama polis durdursa, çık dese çıkamaz yanında birisinin yardımı olmadan.. Bu durumda H sınıfı ehliyet almak durumunda herhalde. Bu engelli ehliyetini alırken ;
1. Başka bir ildeki hastaneden alacağımız rapor geçerli olur mu?
2. Ehliyet kursunun bulunduğu ilçe emniyetten mi alacağız ehliyeti? Yoksa ilk ehliyeti aldığı yerden mi? Yoksa İl emniyetten mi?
3. Raporda ne yazmalı? ( otomatik vitesli araç kullanabilir mi? Özel tertibatlı araç kullanabilir mi? )
4. Raporda otomatik vitesli araç kullanabiir yazarsa, ÖTV'siz araç alabilir mi? Mutlaka "tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi mi bulunmalı, ÖTV istisnası için?
5. Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresiyle ona alacağımız engelli plakalı aracı ben kullanabilir miyim? Yada eşim H sınıfı ehliyetiyle benim aracımı kullanabilir mi?

Kafam bayağı karışık..Yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler...

1. Raporu Türkiyenin neresinden alırsan al geçerlidir.Yalnız Özürlü Raporu verebilecek hastanelerden alman gerekir.Listeyi Bakanlık vermiş zaten: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

2. H Sınıfı Ehliyet Alabilmeniz için heyetten rapor almanız gerekir.Onu aldıktan sonra istediğiniz yerden Ehliyetinizi alabilirsiniz. Bazı ilçelerde ehliyet verilmiyor. Genel olarak her ilden alabilirsin diyelim biz. Bazı ilçelerde veriliyor yalnız.

3. Bu Konu Hakkında bir bilgim yok.Yalnız Özel tertibatlı bir araca ihtiyacı yok Otomatik vites yazdırabilirsin.Daha iyi olur.Birde İşitme engellilerde mesela Özel Tertibata ve Otomatik vitese ihtiyac yok onlar için nasıl bir yol izlenir bilmiyorum.Sizinde durumunuz Onlarla aynı

4. ÖTV %40 ve üzeri Özürlü / Engelli'nin kendisi kullanmak şartıyla Alınmaz.%90 ve üzerinde ise başkası onun yerine alabilir.Bir önceki sorunda da aynı soru var.Onun Cevabını ben bilemiyorum.Bilen arkadaşlar cevaplar ama uygulanması gerekir bir sorun çıkarılmaması gerekir.

5. Sen kullanamazsın Sadece kendisi kullanabilir.Eşinde senin aracını kullanamaz kendi aracından başka araç kullanamaz kanunda böyle yazar ama benim fikrimi sorarsan işitme engeli olan biri manuel araçta kullanabilir.Otomatik vitesde kullanabilir.Başkasının aracını da kullanabilir ama bir engel var sen araç alıyor engelliyim diyorsan kendi aracını kullanacaksın deniliyor.

1- Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alabilirsiniz aslında. Ama emniyet genellikle kendi şehrinden alınmayan raporları kabul etmiyor. O nedenle, ben olsam işimi garantiye alır, hangi ilde işlem yapacaksam o ildeki bir hastaneden alırım raporu

2- B sınıfı ehliyeti H sınıfına dönüştürmek için rapor alıp sürücü kursuna yazılmak şart. Sürücü kursunda sadece direksiyon sınavına girip özel donanımlı araç kullanmayı hak etmek gerek.

3- Raporda "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" yazmalı. Raporu iki nüsha halinde alın (ya da noterde çoğaltın) Biri ile ehliyet alacaksınız, diğeri ile vergi avantajlı otomobil

4- Omurilik yaralanması olan kişiye özel donanımsız araç kullanması için kolay kolay rapor verilmez. Ancak eşiniz sağ ayağını hiç bir güç kaybı olmadan kullanabiliyorsa ve doktor bu konuda rapor verirse, o zaman salt otomatik vites ibareli rapor da mümkün. Ama dediğim gibi, hiç kolay değil. Bence yukarıda yazdığım ibarelerin olduğu bir rapor alırsınız.

5- Araçta özel donanım olursa, siz kullanamazsınız. Olmazsa, kullanabilirsiniz...

slm şimdi benim raporumda aparatlı elden kumandalı otomatik araç kullanabilir yazıyor ben manüel araç alabilirmiyim aparat şartıyla

birde bana 100 36 verdiler firmaya gittim ötvden yararlanırsın dediler sorun çıkmaz sanırım

Manuel vitese takılacak ve onu otomatik vites ahline getirecek donanım var, ama hem kimse memnun değil, hem firmalar önermiyor, hem de sürüş esnasında çok zorluk çıkartır: Özgür Bedenler - Düz Vitesi Otomatik Yapma

Bence otomatik vitesli araç alın... Donanım seçenekleriniz:

Özgür Bedenler - Engelli Araç Kumanda Sistemleri
Lamira Easy Life - Engelli Araç Sürüş Tertibatları

Not: Üzerinde özel donanım bulunan aracı araç sahibinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

benim sol ayagımda sorun yok debriyaja basabiliyorum sag ayagımladA GAZA basabiliyorum sadece el fireni yapılsa yeter ben bu tarz istesem olurmu acaba

hiç yürüyemeyenler manüel araç alma şansı var bana yok anlamıs degilim neden böyle raporumu yenilicem bende napim baska

bu siteyi çok seviyorum, bülent abi verdiğin bilgiler için teşekkürler

Üst Alt