Eşimin geçirdiği trafik kazası öncesi B sınıfı ehliyeti vardı. Şu an omurilik yaralanması sonucu walkerla mobil durumda ve otomatik vitesli aracımızı herhangi bir tertibata gerek olmaksızın kullanabiliyor. Şimdi B sınıfı ehliyeti var ama polis durdursa, çık dese çıkamaz yanında birisinin yardımı olmadan.. Bu durumda H sınıfı ehliyet almak durumunda herhalde. Bu engelli ehliyetini alırken ;
1. Başka bir ildeki hastaneden alacağımız rapor geçerli olur mu?
2. Ehliyet kursunun bulunduğu ilçe emniyetten mi alacağız ehliyeti? Yoksa ilk ehliyeti aldığı yerden mi? Yoksa İl emniyetten mi?
3. Raporda ne yazmalı? ( otomatik vitesli araç kullanabilir mi? Özel tertibatlı araç kullanabilir mi? )
4. Raporda otomatik vitesli araç kullanabiir yazarsa, ÖTV'siz araç alabilir mi? Mutlaka "tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi mi bulunmalı, ÖTV istisnası için?
5. Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresiyle ona alacağımız engelli plakalı aracı ben kullanabilir miyim? Yada eşim H sınıfı ehliyetiyle benim aracımı kullanabilir mi?
Kafam bayağı karışık..Yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler...
1. Başka bir ildeki hastaneden alacağımız rapor geçerli olur mu?
2. Ehliyet kursunun bulunduğu ilçe emniyetten mi alacağız ehliyeti? Yoksa ilk ehliyeti aldığı yerden mi? Yoksa İl emniyetten mi?
3. Raporda ne yazmalı? ( otomatik vitesli araç kullanabilir mi? Özel tertibatlı araç kullanabilir mi? )
4. Raporda otomatik vitesli araç kullanabiir yazarsa, ÖTV'siz araç alabilir mi? Mutlaka "tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi mi bulunmalı, ÖTV istisnası için?
5. Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresiyle ona alacağımız engelli plakalı aracı ben kullanabilir miyim? Yada eşim H sınıfı ehliyetiyle benim aracımı kullanabilir mi?
Kafam bayağı karışık..Yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler...