Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti işitme kaybından dolayı H sınıfına dönüştürmek için kurs şart mı?

redhouse

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler.

İki kulağımda sonradan oluşan 55 db işitme kaybı için B sınıfı ehliyetime el konuldu. Defalarca uğraştım fakat ehliyetimi geri alamadım. En sonunda H sınıfı ehliyete karar verdim.

Fakat trafik mevzuatından haberi bile olmayan trafik polisleri sürücü kursuna gidip gitmeme konusuna bile karar veremediler. Biri amir gitmeyecek diyor biri memur gidecek diyor. Herhangi bir donanım kullanmayacağıma ve kendi aracımı kullanacağıma göre bana sürücü kursunda ne öğretecekler?
Yukarıda yazdığım gibi iki kulakta da orta derece işitme kaybı var ve bir işitme cihazıyla normal işitiyorum.Allah aşkına canımdan bezdirdiler gitmeme gerek var mı?

Birde amir dediğim kişi MTV den muaf oldugumu söylüyor.Bende tam tersini söylüyorum.Bu konuda bilgisi olan var mı?

Mantıken düşünüldüğünde belırlı sebebler nedenıyle ehliyetine el konulan bırnın ehlıyetını gerı alması ımkansız gıbı bır durum. H sınıfı ehlıyet alabılmen ıcın elbette kursa gıtmen gerek yanı bunun altarnatıfı olacagını dusunmuyorum ama türkiye burası her kanun heryerde farklı işliyo. Ama H sınıfı ehlıyet alabılmen ıcınde kurula gırmen gerek ve doktorların verecegı rapor dogrultusunda o ehlıyetı alabılrısın ancak benım bıldıgım kadarıyla.senın durumun tam bır keşmekeşe donusmus anlasılan..MTV den muaflıgına gelınce neden muafmısısn onu anlamadım ben bıldıgım kadarıyla eger o kanun degısmedıyse engellıler bu MTVden muaftı ama tam emın degılım tabı kanun degıstımı degısmedımı..

Ben H sınıfı alabilir raporu aldım zaten.Doktorlarla işim yok şu anda.İnanır mısınız 4 sene oldu bununla uüraşıyorum.Ve kesinlikle iyi bildiğim bir şey var.Trafikçilerin bit halt bildiği yok ben soyluyorum boyle boyle olacak diyorum haaa öyle mi diyor bana.

Son olarak H sınıfı için kursa gitmem gerekir mi tam bir cevap alamadım?MTV konusuna ne diyorsunuz?

ya trafıkcılerın bırsey bılmedıgı her yonuyle ortada zaten bende ehlıyet alırken arabamı alırken cok zorluklar yasadım.. ama sen H sınıfı ehlıyet almak ıcın kursa gıdıp gıtmeyecegını bence bı H sınıfı ehlıyet verebılme yetkısıne sahıp surucu kursundan ogrenmelısın ordan kesın bır sonuc alabılecegını umut edıyorum..Trafık subelerınde engellılere tanınmıs haklardan ve bu tur degısıklıklerden hıcbır haberlerı yok efendılerın..

H sınıfı ehlıyet aldıgındada engellı statüsüne gırecegın ıcın dedıgım gıbı kanunnlar degısmedıyse MTV den muafsın!!

arkadaşlar benimde b sınıfı ehliyetim var ama H sınıfı ehliyet alabilmem için yeniden kursa mı katılmam gerkiyor yada b sınıfı ehliyeti H sınıfı ile değiştiriyorlar mı.Yüzde 45 sağlık raporum var.

Yeni yasa değişikliği ile kursa gitmen şart.

Gitmiyorum da almıyorum da allah belalarını versin.Kesinlikle daha fazla para vermicem ben sakat mıyım ya 15 senedir araç kullanıyorum bu ayıptır günahtır

Dur dur :)
Kursa kaydolmak zorıundasın, ama sadece direksiyon sınavına gireceksin. Yani hiç bir dersten sorumlu olmayacaksın. Sadece günü geldiğinde direksiyon sınavına gireceksin o kadar.
Dolayısıyla, kurs ücretinin tamamını vermen de söz konusu değil. Pazarlık ederek çok az bir miktara kaydolman yeterli.
Ve önce, "H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alman gerek. Sonra kursa yazılacaksın, sonra direksiyondan geçeceksin ve sonra da H sınıfı sürücü belgeni trafikten alacaksın.

Not: Bu bilgiler özellikle işitme engellilere dair değil aslında. Bunlar, B sınıfı sürücü belgesi varken sakatlanan kişilerin H sınıfı sürücü belgesi almak için yapması gerekenler. Ama kimsenin prosedür bilmediği bir ortamda senin için de en kolay çözüm bu olur diye öneriyorum.

Senelerdir yasa değişti git bilmem ne hastanesinde orada B sınıfı için rapor verecekler.Gidiyorum alamıyorum.Bir süre sonra başka yere git alırsın.Alamam diyorum her seferinde acaba mı diyerek ümitleniyorum ama yine hüsran sonunda lanet olsun diyorum H sınıfı olur raporu alıyorum bu sefer başka sorun çıkartıyorlar.

Aklım almıyor 15 senelik bir usta sürücünün direksiyon sınavına girmesi bana ne kadar koyuyor biliyor musunuz.Yani ülkemden ve onun rezil uygulamalarından nefret ediyorum artık.Ufak bir problemin ümitsiz bir vaka haline dönüştürülmesinden ve daha nicelerinden bıktım artık!

Üst Alt