Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti olan bir kişinin traktör kullanmasında sakınca var mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
648
Reaksiyonlar
378
B sınıfı ehliyeti olan bir kişinin "TRAKTÖR" kullanmasında herhangibir sakınca varmıdır?

B sınıfı olan biri traktör kullanabilir ayrıca başka bir sürücü belgesine ihtiyacı yok

Platonik35

Kesin cevap mı bu?

Traktör kullanacaklara verilir. Eğer normal araçta kullanacaksanız B grubu ehliyet almanızı tavsiye ederiz. Çünkü B sınıfı ehliyet ile de trakttör kullanabilirsiniz.

ayDÜNYAvazo

B sınıfı ehliyeti olan B1, M ve F sınıfı araçları kullanabilirler. B sınıfı ehliyeti olanlar traktör kullanabilirler. Ancak ehliyetinde kısıtlama kodu varsa iş değişir.

hozgul

2.GRUP SÜRÜCÜ OLUR.

PSİKİYATRİ= 6 ayda 1 kontrol şartı
GÖZ= Araç kullanırken "gözlük" kullanılması gerekir.

KISITLAMA KODU NEDİR?

Son düzenleme:
B engelli ehliyetim var. Sol el bilekten ampute. Traktör kullanamam.

ayDÜNYAvazo

2.grub sürücü olur büyük sınıf araçları dahi alabiliyor sunuz? Kisit kodları size gözlük 01 kodu verilmiş raporda yazar ehliyette arkasında rakamla belirtilir

Olay şu arkadaşım. Traktör ehliyeti 1.grub sürücü olur sınıfına giriyor. Komisyona çıkarsanız komisyonun vereceği ehliyet türü b engelli sınıfı veriliyor otomobil kamyonet kullanabilirsiniz b engelli verilirse traktör ehliyeti verilmiyor. 47 varsa moped dahi kullanamiyorsunuz.kaldı onun sınıfı f olarak geçiyor ehliyette f sınıfı tarihi geçerliliği varsa traktör kullanırsınız yoksa kullanamazsınız eski tip b sınıflarda kullanilabiliyordu şuanda durum farklı raporda ne yazarsa odur

Ehliyetın arkasındakı yazan kodlara bakarak kullanıp kullanamayacağınız acıkca yazıyor aslında. Mesela bende traktörde tarih yazmıyor.

ayDÜNYAvazo

Kisit kodunu uzman tabibler verir raporun üzerinde yazar. Tıbbi nedenle verilecek kodlar altında komisyona giderseniz komisyonun vereceği kodlar farklıdır

Muharrem77

Komisyon falan benim bilgim yok benim bu konuda. Komisyona ne zaman giriliyor? Komisyon hastanedemi?

2.GRUP SÜRÜCÜ OLUR.

PSİKİYATRİ= 6 ayda 1 kontrol şartı
GÖZ= Araç kullanırken "gözlük" kullanılması gerekir.

Buna benzermi? Demek istediniz?

ayDÜNYAvazo

Hocam raporunuzda komisyona sevk isaretlimi?doktor sizi sevk ettimi komisyona onu öğrenelim. Diyelim ki komisyona sevk olunduysaniz bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne gideceksiniz 1 ay içinde gitmeniz lazım. Önce raporda ne yazılı 2.grub almış iseniz 1.grubu kapsıyor sizin için 2.grub büyük araçlar içindir.

Ben ehliyete yazılmak için ilçede ilk önce "sağlık ocağı" na gittim. Sağlık ocağında beni "Aile Hekimi" muayene etti ve GÖZ ve PSİKİYATRİ BÖLÜMLERİ için "İlçe Devlet Hastanesi" ne sevk etti. Sonra

"GÖZ" için karar= Araç kullanırken gözlük kullanması gerekir.
"PSİKİYATRİ" için karar= 6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi alabilir.

Muharrem77

HİÇBİR ŞEKİLDE KOMİSYONA SEVK OLMADI. HANGİ AŞAMADA KOMİSYONA SEVK OLMAKTADIR VE KOMİSYONA SEVK ZORUNLUMUDUR?

ayDÜNYAvazo

Tamam benim gibi süreci tamamlamissiniz. Komisyona sevk olunmadi iseniz komisyona gitmeye gerek yoktur. Komisyon durumu özel tertibat icindir otomatik vites ek ayna falan. İyi kurtarmış siniz. Devlet hastanesi mecburiyeti yok hiç bir şekilde özel devlet hastanesi raporu geçerlidir. Ben 1.grub sürücü olur raporu aldım 102 02 kodları verildi tek hekim olarak aldım şimdi siz o raporla kursa gidip verecek siniz

Üst Alt