Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim engelli raporu alırsam iptal olur mu?

secret1907

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2015 te b sınıfı ehliyet aldım doğuştan sağ tarafımda %40 serebral palsy hastalığım var raporum yok rapor alsam tekrardan ehliyetimde sıkıntı yaratırlar mı? Detaylı olarak anlatırsanız sevinirim

Hastalığın sağ kol ve bacak hareketlerinde neden olduğu kısıtlamaya göre değişir bu.

Yani önceden vardı hastalığım doğuştan ekpss için birde fizik tedavi için alayım diyorum yani ehliyeti görürler mi sistemde

secret1907
B sınıfı ehliyetin var olması illa da araba kullanıyorsunuz anlamına gelmiyor ki. Görülse dahi B ehliyetin var olduğunun görülmesi bir şey ifade etmez.

Asıl sorunu, engelli ehliyetiniz olması gerekirken normal ehliyetle araba kullandiginizin tespit edilmesi halinde yaşarsınız.

Haklısınız ozaman ortopedi doktoru senin b almana mani bir şey yok demişti (lakin h sınıfı ehliyet için başvurduğumda Red verdiler hiçbir sınıf alamaz diye) oyüzden b aldım

seneye zaten ehliyetler iptal o yüzden iptal olup olmayacağı seneye belli olur :D

o zaman sorun ne ? almışsın zaten ehliyetini. Ankyra arkadaşın dediği gibi araç sürmende yasal olarak donanım gerekiyorsa ve gerekli donanımı araçta bulundurmazsan trafik kontrolünde ceza yersin. ki şöyle de bir durum var donanım gereken bir durum varsa engelli ehliyeti almış olman lazım. ilginç de bir durum var ortada.

Daha önce hiç bir sınıf ehliyet alamaz denen kişinin daha tamamen sağlıklı gibi normal B sınıfı ehliyet alması da ilginçmiş.
Kontrollerde polis herhangi bir engel durumu tespit ederse o ehliyete el koyar.
Gider hastaneye sevk alırsınız.
Sanırım siz geçen yıl ehliyet değiştirirken rahatsızlığınızı hiç söylemediniz.

Bakın böyle durumda mağdur insanlar var cp hastalığı denilince kurul hiç bakmadan çiziyor lakin kutular girmeden önce gören nöroloji, fizik tedavi ve ortopedi doktorları onay veriyor cerebral palsy de böyle bir durum var zaten hastalığımda çabalarım sayesinde yüksek değil başka hastalıklarda hiç sıkıntı olmadan alabilen insanlar var ve yüksek özür grubunda ama burada olay cplilerin alıp alamaması zaten b sınıfı için veren doktorlar ortopedi doktorları onlarda kurulun böyle bir tepki vermesini garipsedi ama ben kuruldakilerin beni değerlendirdiği düşünmüyorum sadece 3dakika baktılar

Yani h sınıfı için gittiğimde kurulun doğru düzgün bakmaması ama 4 doktorun olumlu yönde görüşleri mevcut sadece cerebral palsy diye yazdırdığı için böyle ayrıyetten hastalığımı doktora söylemedende ehliyet almam ilerde Allah korusun kaza VS yaparsam bunun vebalini ve durumu açıklayamam zaten oyüzden devlet hastanesinden ve ortopediden aldım ehliyeti

Benim dert yandığım kuruldaki umursamaz doktorlar sıkıntı orada

secret1907
ekpss için birde fizik tedavi için sistemde ehliyetin görülmesi bir sorun teşkil etmez, ancak ehliyetin (trafik) kontrolü sırasında engelli raporunuzun olduğunun (engelli oldigunuzun) tespit edilmesi sorun yaratır. Ayrıca kaza durumunda tam kusurlu sayilacaksınız. Bir de dediginiz gibi engeliniz normal araba kullanmaya müsait değilken kullanmanız sonucundaki kaza vebalini zaten kendiniz açıklamışsınız.

Doktor reflekslerimin yeterli olduğu söyledi Allah korusun o gün bir kaza olursa ortopediden aldığım raporu sunarım şükür ki 5 yıldır araç kullanıyorum kazaya karışmadım

Ama h sınıfı almak isterdim 2 şekli varmış tertibatı tertibatsız tertibatsız olarak kullanabiliyorum zaten

Iyi, tüm yolları biliyorsunuz zaten. Geçmiş olsun.

secret1907
Siz geçen yıl ehliyeti yenilerken kendinizi ortopedi uzmanına sevk ettirip, devlet hastanesinde uzman muayenesinden geçerek mi aldınız sürücü raporunu ?
Durum bu ise elbette kimsenin bir şey söylemeye hakkı yoktur.
Ancak sağ tarafınızda, alt ya da üst ekstremitede en ufak bir zayıflık, güçsüzlük varsa buna uygun tertibat kodlarıyla almanız bence çok daha iyi olurdu ve böylece ÖTV muafiyeti ile araç alma imkanınız da olurdu.

Üst Alt