Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim var. Engelli olduktan sonra ehliyetimi nasıl değiştirmeliyim?

whitelabel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Benim ehliyetim B sınıfı, yıllardır değiştirmedim, birde A sınıfı için sınavlara girdim kazandım ama ehliyeti halen değiştirmedim üstünden10 yıl geçti, sonradan engelli olunca yeni ehliyeti almam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? ilk önce engelli ehliyetine başvurup sonramı nufus dairesine gideyim randevu alıp?alacağım ehliyet A,B ve H mi olacak?

whitelabel

Bence zaten sürücü belgeniz var, ilk baştan engelli ehliyetine başvuran kişilerden daha fazla sınavdan geçtiniz (ben motor sınavından muaftım, güncel durumu bilmiyorum). Aile hekimi->uzman hekim(ler)-->İl sağlık kurulu şeklinde sürücü sağlık belgenizi alıp, Kısmet hanımın yazdığı evrakları tamamlayıp başvurabilirsiniz.

Zaten H sınıfı yok, artık B sınıfının arkasına sağlık raporundaki engel kodları işleniyor o kadar. Örneğin bende otomatik vites araç, elden gaz fren kullanmalı ve iki tekerlekli araç kullanamaz kodları var

ben raporu aldım ehliyetimm h sınıfı idi degiştirmek için aile hekimi sürücü olur dedi emniyete gitdim olmaz dediler dedim nie il saglık onaylı olcak ama il saglık tertibatlı araç kullancaklar için tertibat yoksa il saglıga gerek yok ehliyet sınıfı ne olursa olsun dedim h sınıfının yerine sen kullnmaya yetkli oldugu aracın cinsine göre vercen otombilse b motorsikletse a kabul etmedi yönet melikde il saglık müdürlügü onyalıgı faln diye birşey yok
[FONT=Tahoma]
H SINIFI EHLİYETİ OLANLAR ENGELLİNİN KULLANMAYA YETKİLİ OLDUĞU ARAÇ CİNSİNE GÖRE A VEYA B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ İLE DEĞİŞTİRECEKLER degiştirme işlemi sırasında saglık raporu istenir
[/FONT]

Sayın Crimean ve burak_br bey cevaplarınız için teşekkür ederim,

peki vergi indiriminden de faydalanabiliyor muyum?Çünkü ben Ötv siz araç almak istiyorum.

birde yüzde 40 engelli raporum var 2017 yılında yeniledim, tekrar mı heyete girip aynı aşamalardan geçmem lazım yoksa elimdeki rapor yeterlimidir?

ben de aynı arkadaşın dediği gibi normal B sınıfı ehliyetim var 20 yıldır. engelli raporumu geçen sene çıkarttım. eski B sınıfı ehliyetimi kullanmaya devam etsem bi sorun olur mu? yoksa illa yenilemem mi gerekiyor engellidir diye?

Benzer durum bende de vardı. 2010 da a2 ehliyeti aldım. 2012 de rahatsızlandım engelli oldum. Bu sene içinde geçen şubat sonu ehliyetimi yeniledim. Sağlık raporu yerine heyete girerek ehliyeti aldım. 200 tl de vermek zorunda kaldım. Otomatik vitesden başka motor kullanamıyorum. Ama yeni ehliyetimde a,a1,a2,b1 yazan ibareleri gördüm. b1 de atv kullanma ehliyetiymiş bunu öğrendim.

özel tertibat yoksa %90 altı vergi indirimini kullanamıyo benim rapor iki ilik nakli ve hastalıgın sürekli tekrarlaması yüzünden %80 ben faydalanamadım bu ötv mevzusunu araştırdım biraz benim ehliyet normal bide yeni tipte gittim değiştirmeye gerek yok dediler

Üst Alt