Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyetim var. Özürlü kimlik kartı ile otoparklardan yararlanamaz mıyım?

kayaozesen

Yasaklı Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
arkdaşlar dün adliyeye gittim özürlü park yerinde özürlü işareti olmayan bir sürü araç var ben park edince özürlülere ait dendi bende özürlü kimlik kartımı gösterdim kabuletmediler yasa hakkında bilgisi olan var mı illa h sınfı ehliyetli olmak mı kazım

O kart sizin engelli oldugunuzu ifade eder ve engellilere saglanan imkanlardan yararlanılabilinmesi icin engelliler icin çıkarılmıştır.Yani sizin engelli oldugunuzun kanuni kanıtıdır ve aksini idda eden devlet kanunlarini hice saymıstır bu eger devlet gorevlisi dahi olsa mahkeme acip haddini bildirebilirsiniz.! Sizin özel cihaz kullanmadan B sınıfı ehliyetle arac kullanmanız engelli olmadiginiz anlamina gelmez buna ancak doktorlar karar verir elinizdeki kartta bu kararın sonucudur.!

Hayır, otopark için araç plakasında sakat damgası arıyor otopark görevlileri. Onlara aksini söyleyen hiç bir düzenleme de yok. Sadece, isterlerse insiyatif kullanıp, Özürlü Kimlik Kartı'na istinaden park hakkı tanıyabilirler o kadar.

Bu yönde düzenlemenin olmaması kanun yapıcının yetersiz oldugunu gösterir.!Aynı zamanda vatandastan talep yoksa vatandasında kültürel yetersizligini!

kavgamı çıkarsaydım adam park edemezsin diyor plakanda işaret olması gerek diyor

Sadece kartın yeterli olmasına ben katılamıyorum.
Örnek verecek olursak bir işitme engellinin o park yerine hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur.
Burada bir kısım engelli arkadaşımızı dışlıyor olduğum anlamı çıkmasın.
Bizzat benim işitme kaybım var ve B sınıfı ehliyet kullanıyorum aracım normal plakalı.
Ben az ileri parkedip yürüyebilirim ama bedensel engelli bir arkadaşımızın o park yerine ihtiyacı var.
Empati yaparak bu yönden bakalım olaya.

Sayın Ufukalp siz bu yönde düsünüyorsanız ben hatalıyım yanlıs bir dusunce yansıttıgımicin özür diliyorum.!(Belkide biraz bencillik yaptım. )Belkide engellilerin arasındada bir sınıflandırma olmalı!

Engelsizbiz;

katılıyorum bu qörüşünüze. bende sol el parmaklar yok. ama benım aracım normal benım ehliyette B/A2 normal ehliyetım war benım ıcın sorun olmaz ama bedensel enqeli olan yürüyemeyen bir vatandaşımız için o park yerı şarttır.

Estağfirullah.
Hata ya da yanlış düşünce değil sadece fikir alışverişi arkadaşım.

Belkide engellilerin arasındada bir sınıflandırma olmalı!

[FONT=Verdana][SIZE=2]:) sevgili engelsizbiz, [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ben de senin gibi ufukalp'e aynen katiliom... ama birilerini "siniflandirmayla" alakasi yok bunun... uygulamalari hayata getiren sheyler ihtiyaclardir ya da öyle olmasi gerekli en azindan :)... engelli otoparklari da sirf bu yüzden vardir... fiziksel mobilitesi kisitli oldugu icin (veya benim aklima gelmeyen bashka sebeplerden dolayi) belli mesafeleri ashmakta (ve/veya arac(in)a inip binmekte) zorlanan insanlarin herkes gibi hayata katilmasini kolaylashtirmak veya en azindan katlanilabilir hale getrimek icin düshünülmüsh o yerler... [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ismi her ne kadar engelli otoparki olsa da hepimizin de bildigi gibi her engellinin ihtiyaci yoktur buna... [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]yok ama eger o parkyerleri, bütün sakatlari koca bi kazanin icine atarak "vah zavallilar, kaderin tokatini yemishiniz, cok dert cekiosunuz! bu da bizden sizlere bi jest olsun!" diye teselli etmek veya pohpohlamak icin düshünülmüshse sakatlari kendi aralarinda siniflandirmak ayip kacar tabe :p... ama o zaman sapasaglam biri gelip de "ben de dertliyim, benim de derdime saygi duyun!" diyerek oraya park etmek isterse sesimizi cikartamayiz :p... aslinda [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]siniflandirmak kötü bishi degil ama insanlari degil, ihtiyaclari mantiklica siniflayip onlara göre sunulmali inansanlara haklar... engelliler icin getirildigi söylenen shu anki uygulamalarin/haklarin cogunda bunu göremiom ben pek... aynisi ötv indirimi icin de gecerli bence... [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]cx571'in bence cok hakli olarak bahsettigi gibi parmaklarinda, elinde, kolunda sakatligi olan biri icin o park yerlerinin olmamasi pek bi sorun teshkil etmez... hatta bashka türlü saglik sorunu yoksa belki de maratona katilabilicek kadar zinde ve mobildir :)... ama forumlarda okuorum; arkadashimizin tarif ettigine benzer sakatliklar sol tarafta degil de sag tarafta olunca vites kolunu uzatarak veya direksiona topuz taktirarak :) damgali plaka alip park yerlerinden de faydalanabiliolar, vergiden de muaf olabiliorlar... o insanlara yasal olarak öyle bi imkan taninirken sol bacagi sakat olan biri, isterse 15 metre yürüycem diye poposundan terler shipir shipir damlasin, faydalanamio ötv indiriminden... neymish efendim? otomatik vitesli arac kullanabilirmish... ne alakasi varsa!!!... ayni shekilde bütün uzuvlari yerinde olan ve her türlü arabayi rahatlikla kullanabilen bi insan bazi [FONT=Verdana][SIZE=2]kronik ic hastaliklarindan dolayi [/SIZE][/FONT]yaya olarak "uzun" mesafeleri ashmakta zorlaniosa zorlansin, isterse iki adim sonra nefes nefese kalsin - kisacasi, hayata katilmak icin arabaya herkesten daha cok ihtiyac duysun - faydalanamio, ne engelli parkyerlerinden ne de vergi indiriminden... neymish efendim? hareket ettirici özel tertibat gerektiren bir sakatligi yokmush!... [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]peah, anliamiom ben bu mantigi...[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]bence cok büük bir adaletsizlik bu...[/SIZE][/FONT]

sevgili rekursion ben de sol ayak engelli biri olarak sana içtenlikle katılıyorum.

Üst Alt