Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfı ehliyet ile değiştirmek için nasıl bir rapor almalıyım?

battal060606

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ben B sınıf ehliyetliyim
2009 6. ayda yüksekten düşme sonucu iş kazası geçirdim L4 vertebra kırıgı ve blateral kalkaneus kırıkları yüzde 35,5 rapor verdiler şu an topuk kırıklarım kaynamış durumda ancak yürümekte hala sıkıntılıyım
salı günü saglık kuruluna girecegim sol taraf ayagım hala sıkıntılı rapora *H*sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi koydurmak için nasıl bir yol takip etmem lazım

bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim herkese şimdiden teşekkürler

Sol bacağınızda sakatlığınızın olduğunu belitrrikten sonra rapora "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresi eklenirse, vergi avantajlı araç ve h sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz.

Bu rapora karşılık sürücü kursuna yazılıp, sadece direksiyon sınavına girerek B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmeniz gerek

Saglık raporu için hastanenin saglık kuruluna müracaat ettim doktorlar güç dengemin iyi oldugunu söyleyip H sınıfı ehliyet otomatik vites araç kullanır ibaresini koyamayız dediler

B sınıfından H sınıfına geçiş için herhangi bir sürücü kursuna başvurmadan sadece sağlık kurulu raporu ile emniyete başvurunca ehliyetin alınabildiğini iş arkadaşım söyledi ki kendi babası da öyle almış. Bende yakın zamanda öyle almayı planlıyorum. Site içerisinde bazı kişilerinde aynı şekilde direk emniyet üzerinden işlerini halletmiş olduğunu okudum ayrıca.

EGM nün site içerisinde bu konudaki cevabi yazısını okudum, şaşırdım. Sanırsam sakatlık durumunun boyutuna göre emniyet yetkilileri kurslara yönlendiriyor. Direk emniyete gidip yüz yüze bu durumu görüşmekte fayda var.

B sınıfı ehliyeti H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna yazılmak şart. 3-4 sene önce değişti ve bu şekilde oldu... Bunun dışında bir uygulama asla söz konusu olamaz. Sitede sadece emniyete gidip işini hallettiğini söyleyen arkadaşlar bunu eski bir tarihte yapmıştır.

OturanBoğa;

Hocam eğer ki 3 - 4 sene önce değişti diyorsan tamamen yanlışın var. Bu konuda gözümle gördüğüm örnekler mevcut. Ayrıca o okumuş olduğum forum haberlerinde de sizin söylediklerinizin aynısını söyleyenler mevcutken, şahıslar başvurmuş emniyete ve ehliyetlerini değiştirtebilmişler.

Söylemiş olduğunuz durum için şu önermeyi yapabiliriz; bunun biraz sakatlık düzeyi ile ilgisi var olabilir. Otomatik vitesli kullanabilir diye rapor alan birisi için tekrardan neden gidipte H sınıfı için eğitime girsin ki. Özel tertibat için belki diyorum...

arkadaşlar ben güncel olarak ifade edeyim.

benim B ehliyetim vardı sol ayak polio olduğu için hastaneden H ibareli otomatik vitesli araç kullanabilir raporu aldım.sürücü kursuna başvurup sadece direksiyon sınavına girdim.h ibareli ehliyetimi aldım.

Ehliyetimde otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.

Sürücü belgesinin sınıfı değişecekse, sürücü kursuna yazılmak şart.

En son durumu detaylı olarak yazayım.

Trafik şube müd. ile babam görüştü, ehliyet işlerindeki başkomiser ile arkadaşımın babası ve son olarak ben gidip gişedeki memur ile görüştüm ve durum şu. Yeni Milli Eğitimden yazı gelmiş ve bundan sonra B sınıfından H sınıfına geçişte, emniyete belge istemesi zorunluluğu getirilmiş. 3-4 ay öncesinde, belge alacak kişinin sakatlığı büyük değil ise kurs belgesi istendiği halde, dilekçe ile işlem halledilebiliyormuş. Ancak yeni durumda gelen yazışmalar ile işi biraz sıkı tutmak zorunda kalmışlar.

Gişe deki polise dedim ki: "-hocam benim arabam var ve otomatik vites. Şuan buraya da o araba ile geldim. Şimdi benim tekrar kursa gidipte otomatik araç sürebilir belgesi almamın mantığı ney acaba?" .
Görevlinin cevabı : "-Çok mantıksız değil mi? Bence de öyle ama ne yapacaksın bizden istenilen böyle. Yapacak hiçbirşey yok malesef."

Sadece otomatik vites için sürücü kursunun birisiyle anlaştım. Kimileri faiş fiyat istiyorlar ama sonunda ucuzunu buldum. Sadece sınav günü gidip direksiyon sınavına giricem, sonrası diğer B sınıfı ehliyetteki işlemler ile aynı.

Evet telyo, yukarıda da yazdığım gibi, yeni rapor aşıp sürücü kursuna yazılmak şart...

Sağ ayak sağlamsa otomatik vites araba rahatlıkla kullanırsın bunun için h sınıfı ehliyet almaya gerek yok ha ötv indiriminden faydalanmak için düşünüyorsan hastaneden h sınıfı ehliyet, elden gaz ve fren kumandalı özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olması lazım.Rapor alamazsan hiç uğraşma derim otomatik vitesli araca binmeye devam et.Durumunuzda anladığım kadarıyla iyileşme devam ediyor kalıcı bir hasar olmaz inşanlah.

"otomatik vites araç kullanır , h sınıfı ehliyet alır" ibareli raporla birlikte ÖTV indiriminden faydalanmamız için illa H sınıfı ehliyetini almamız mı lazım ?

zaten otomatik vites araç alıyoruz ÖTV indirimli, H sınıfı ehliyeti almadan faydalansak olmaz mı ?

Prosedürleri yukarı yazdım, güncel kurallardır.

Diğer olsa gibi şeyler sadece fantazi kaçar.

cihan_s;

sen şimdi alacağın araca tertibat yaptırmıycak mısın?sadece otomatik vites olması yetecek mi?
bir de sen özürlü plakalı aracı B sınıfı ehliyetle kullanan gördün mü hiç?gördüysen bizi de bilgilendir!!!

bülent beyin dediği gibi arkadaşlar;B sınıfı ehliyeti H sınıfı ehliyete çevirmek için lamı cimi yok sürücü kursuna yazılıyorsunuz ve sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz.
bunu illa emniyet müdürüne sormaya gerek yok,burdaki arkadaşar sizin daha almadığınız h sınıfı ehliyeti tecrübe ederek almışlardır,kimsenin sizi yanlış bilgilenndirmesi gibi bir durum olmaz.

Benim E sınıfı ehliyetim var bundada prosedür aynımıdır Hastaneden otomatik vites araç kullanabilir raporu al ve sürücü kursuna (Ayrıca arkadaşlar kurs ücretleri ne kadardır bu arada) kayıt yapılıp Direksiyon imtihanına gir vve ehliyeti al

atoksal'a ;

sen şimdi alacağın araca tertibat yaptırmıycak mısın?sadece otomatik vites olması yetecek mi?
bir de sen özürlü plakalı aracı B sınıfı ehliyetle kullanan gördün mü hiç?gördüysen bizi de bilgilendir!!!

*evet alacagım araca tertibat yaptırmayacağım...
*evet sadece otomatik vites yeterli olacak...

* b sınıfı ehliyetle özürlü aracı kullanan görmedim çünkü şimdiye kadar ilgilenmiyordum. sadece bilgi almak istedim olurmu olmazmı diye. cevap tarzlarına da DİKKAT EDELİM

Merhaba arkadaşlar ben yazayım sizler cevaplayın ankara egitim araştırma hastanesi saglık kurulu raporu ** iki yılda muayene olmak kaydıyla gözlükle h sınıfı sürücü belgesi alır otomatik vitesli elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır vergi indirimli araç almayı hakettik şimdi ehliyet B sınıfı 5 ay öncede b sınıfını E sınıfına çevirttim sertifika olarak duruyor emniyetten almadım şimdi ilkokul mezunu oldugum için H sınıfı ehliyete müracaat kabul görmüyor hastanenin ibare koyacagına ihtimal verecigini bilseydik 5 temmuzdan önce kayıt yaptırırdık ama sana ibare vermezler diyorlardı rapor tarihi 08 07 2011 tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim allaha emanet olunuz

arkadşlar bende b sınıfı olan ehliyetimi kursa yazılıp işlemlerden geçince h sınıfı olarak emniyetten aldım.. kursa yazılmak şart...

H sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli araç

Merhaba arkadaşlar 08 07 2011 tarihli ankara egitim araştırma hastanesi saglık kurulu tarafından tarafıma iki yılda bir muayene olmak kaydıyla h sınıfı ehliyet alır otomatik vites ve özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor verildi bu güzel gelişme kötü olan taraf ilkokul mezunu olmam B sınıfı ehliyetim mevcut 5 ay öncesinde B den E ye geçiş yaptım ancak sertifika olarak duruyor emniyetten almadım şimdi indirimli araç almak için H ehliyet şart ilkokul mezunu oldugum için kurslar kabul etmiyor parlak fikri olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum allaha emanet olun

Arkadaşım,

senin diploma ile alakan yok.

Sadece kursa gidip daha önce b sınıfı ehliyetin olduğunu ve bunu h sınıfına dönüştürmek istediğini söyleyeceksin ve seni kursa kaydedecekler. Sadece direksiyon fark sınavına gireceksin. Seni kursa kaydetmekte tereddüt ediyorlarsa onlar veya sen milli eğitim müdürlüğüne başvur.

Kolay gelsin

ali yüce

Şansınız varsa Ali beyin dediği gibi olur heralde...

merhaba arkadaşlar b sınıfı ehliyetimi h sınıfına çevirmek için buğün sürücü kursuna yazıldım. Sürücü kursuna hem emniyete hemde milli eğitim yazılı sınavada girecek demişler. bildiğim sadece direksiyon sınavıydı bununla ilgili bir kanun varsa söylermisiniz.

Kesinlikle hayır. Siz sadece direksiyon sınavına gireceksiniz...

Merhaba arkadaşlar
işitme cihazı ve gözlük kullanıyorum ben h sınıfı ehliyet aldığımda araç içi nasıl bir aparat veya otomatik vitesmi olur bilginiz varmı

Yaşar bey , İşitme engellilerin araç alımında herhangi bir tertibat takılma durumu yoktur ve işitme engelliler MTV ve ÖTV den yararlanamaz.

BAYRAK

yanlış bilgi verıyorsunuz , devlet engellliler için verdiği ve rapor olarak % 40 üstü her engelliye yasa olarak kademelide olsa indirim vermiştir ve bu inidirimde ayrımcılık yoktur . ister % 90 olsun ister %40 olsun yürüme engelli ve işitme engelli yasada ayrımcılık yoktur sadece yasada belirli oranlarda vergi basamakları vardır ... % 90 engelli olan biri mesela kanser hastasıysa ötv vermez yani arac inidirimini sadece yürüme engelli vatandaslar olarak algılamak gercekten üzücü

"Engelli Araç Alma Şartları Nelerdir?
Engelli olan birey, tam teşekküllü hastaneden yüzde 90’ın üzerinde alacağı bir rapor ile ÖTV indiriminden tam olarak yararlanmaktadır. %90 Oranından fazla engeli bulunan kişiler alacakları ÖTV indirimli araçlarını kendileri kullanamayacakları için 3.derece yakınlarına kadar bu araçları kullanabildikleri gibi özel şoförde tutularak kullandırılabiliyor. Ortopedik engeli bulunan kişiler de aynı şekilde indirimin tamamından yararlanabiliyorlar. %40 ile %90 arasında kalan engeli vatandaşlarımız ise araçlardaki ÖTV indiriminin bir kısmından yararlanabiliyorlar.

%40 ile %90 arasında ki oranlar da engelli olan kişilerin eğer ki araçlarında özel donanım yapılmışsa bu kişiler H sınıfı ehliyet almak zorundadırlar ve araçları sadece kendileri kullanabilirler. Sol ayağında bir engeli bulunan kişinin B sınıfı ehliyeti olabilmekte ve bu kişiler ÖTV indiriminin belli tutarında yararlanmaktadırlar. Bu kişilerin alacakları otomatik vites arabalarını kendileri kullanabilecekleri gibi bir başka akrabasıda kullanabilir. Bu kişi aynı zaman da kendine ait olmayan, bütün otomatik vitesli araçları kullanabilir.

%40 oranında engelli olan kişilerin araç almaları konusunda ise, özel tertibatlar ile düzenlenmiş olan araçları kullanmasında bir sakınca yoktur ibaresinin olması gerekmektedir. Bu tür sağlık raporunu almış olan engelli bireylerin H sınıfı ehliyeti olmalıdır. Mevcut olan bu belgeler ile otomobil bayisine giderek, araç temin edebilirler.

"şimdi yalan yanlış bilgiyle ve nedense devletin yasal olarak belirli bedellerde kısmıde olsa otv indirim oranı yapılmaktadır . lütfen bilmeden heleki engelleri hiçe sayarak siz alamassınız diyerek insanları ayrıstırmak ve yanlış bilgi vermek gercekten acıdır . devlet sana verilen rapor oranına göre işlem yapmak zorundadır . ve herkes bunu uygulamaktadır. sonucta yasal olarak verilen bir hakta ayrımcılık olmaz ... ve bitekim acıdırki bu ayrımcılıgı kendı içimizde bilinçsizce yapıyoruz

Üst Alt