Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H'ye nasıl çevirebilirim? Rapora nasıl ibare ekletebilirim?

optech30

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

%50 oranında raporum ve B sınıfı ehliyetim var. Ötv indiriminden faydalanmak için öncelikle B sınıfı ehliyeti H'ye çevirmem daha sonra raporuma otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresimi ekletmek gerekiyor. Rapora bu eklemeyi aldıgım hastanemi yapıyor, B'den H'ye muracaat mercii neresidir. Ayrıca B'den H'ye gecerken eldeki ehliyettende olmayalım.

Teşekkür edeim.

ilk önce engelin % 50 olduğu için ortapetik engelli olman gerekli. raporunda h sınıfı ehliyet alır otamatik vitesli arac kullanır yazmalı

Merhaba arkadaşım
ben gecenlerde E - A2 olan ehliyetimi H sınıfına çevirtmek için ilk önce Devlet Hastanesinden Tertibatlı otomobil kullanır ibareli yazı oldım (heyet raporu falan değil) sürücü kursuna verdim direksiyon sınavına çağırdılar gittim girdim 92 puan aldım dosya tamamlandı sonra maliyeye paranı yatırıyon oradan Emniyet müdürlüğüne gidiyon parma izi falan alıyorlar en son Trafik şubeye gidip hepsini veriyon yoğun dğillerse bir 30 dakkaya veriyorlar yoğun iseler bir gün sonra alıyon.şimdi eğer sana otomatik araç kullanır ibaresi yazarlarsa o zaman herhangi bir otomatik vitesli araçı kullanırsın H sınıfı almana gerek yok.H sınıfına 950 TL gibi paran gidiyor.Bilgin olsun.

arkadaşım, bu konu başımdan geçti, tam olarak anlatıyorum, bir kere H sınıfı otomatik vites için sol alt ekstrem yani sol ayak ve bacakta engelin olması gerekiyor. Yoksa diğer engeller için H sınıfı özel donanımlı yazar doktorlar. Otomatik alamazsın özel donanım gerekir. H sınıfı otomatik vites alır raporunu alıp H sınıfı ehliyet veren sürücü kursuna götürüyorsun sadece direksiyon kursu ve direksiyon imtihanına katılacaksın ve H sınıfı ehliyetini alabilirsin yaklaşık 400 lira ücret alıyorlar.

sag elden % 27 ve toplamda %50 raporum var bende h sınıfı ehliyet alıp ötv indriminden yararlanabilir miyim?

SUNLAND;

Sol ayak ve bacağında engelim yoksa otomatik vites kullanır raporu alamassınız diyorsunuz bunun yerine özel donanım ve H sınıfı ehliyetmi almam gerekir. Benim özel donanımlık bir engelim yok sadece otomatik vites olması benim için yeterli bu durumda doktorun sol ayak bacakta sorun olmamasına ragmen otomatik vites kullanabilir yazması sorunu çözüyormu. Yani burada olay sadece doktordan otomatik vitesli arac kullanır raporu almakmıdır. Bundan sonrada H sınıfı ehliyet alıp işlemi tamamlıyoruz. Anladığımda bir yanlışlık vars alütfen düzeltin buna göre başvuruda bulunacağım.

Arkadaşım rahatsızlığınız tam olarak nedir?

mbozbas;
Otomatik araç kullanır ibaresi yazan kimdir ? Trafik şubesimi ? Yani siz fazla bir ücret ödemeden bu şekilde H sınıfına gectiniz ve otomatik arac kullanabiliyorsunuz.

Bio;
Kol ve bacak kaslarımda zayıflık var fakat otomobil kullanabiliyorum otomatik daha rahat tabii

sag el başparmak ve işaret parmagı amputasyon rahatsızlıgım.

sol ayak veya bacakta sakatlığın yoksa doktorlar otomatik yazmaz zaten yazanı bulursan ne ala, o zaman otomatik vitesli aracı alırsın tabii. Eğer yazdıramazsan o zaman rapora "özel donanımlı araç kullanır H sınıfı ehliyet alır " yazarlar , o zamanda aracına sakatlığına göre özel donanım yaptırman gerekir.

H sınıfı sakatlık oranına bakmaz, herşeye doktorlar karar veriyorlar. Özel donanım kullanır veya otomatik vites kullanır yazıyorlar.

Ötv ind sartlarından birı.h sürücü belgesı olması gereklı.bende b yi h cevirmeye çalısyom.rapor aldım kursa yazıldım

Cevaplarınız için teşekkürler öyleyse bir hastaneye gidip doktordan h sınıfı ehliyet ve otm. vites kullanabilir raporu almaya calısacagız eğer muayene sonucu bu mumkun olmassa ozel tertibatlı kullanabilir seklinde alınabilir.

ben anlamadım."B" yi "H"" çevirmek için devlet hastanesinden a

pardon eksik oldu. devlet hastanesnden heyet raporu gerekmiyormu "b" --> "h" çevrmek için
peki hangi bölüm nasıl bir yazı veriyor

Üst Alt