Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi yenileme prosedürü nedir?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Herkese merhaba, konu başlıklarını araştırdım fakat güncel bilgileri bulamadım. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Eski tip b sınıfı ehliyete sahibim ve bunu değiştirmek istiyorum. Nereden başlayacağımı biliyorum fakat sonrası konusunda pek bir fikrim yok. Sorularım şunlardır.

- Aile hekimime gidiyorum kendisi beni sevk edecek. Bu sevk ne şekilde oluyor hastane seçimi yaptırabiliyor muyum ? kendi mi sevk ediyor. Sevk aldıktan sonra birimlere muayene olabilmem için her birime ayrı ayrı randevu mu alıyorum.

- Birimlere muayene sırasında örneğin; 4 tane birim yazdı ve hiç biri Komisyona sevki uygundur yazmadı. Bundan sonraki süreçte ne yapıyorum

Bu konu hakkında beni aydınlatabilecek olan varsa lütfen yardımcı olsun mesaj yolu ile telefon numaramı yazabilirim

@umetinn,

Merhaba ilk önce aile hekimi sonra engeliniz ile ilgili örneğin bende sol kol brakial pleksus engeli var ortopediye sevk etti .sizdeki engelli olduğunuz hastalıklar ile ilgili devlet hastanesine sevk ediyor kendiniz seçebiliyormusunuz bilmiyorum ücret yatırıyorsunuz 300 tl falan dı sanırımı. Doktor yada doktorlara sevk edip doktor yada dktorlar olur yada olmaza veya 3. olarak ta il sağlık komisyonuna sevk yazıyor raporda o evrak ile il sağlık müdürlüğüne gidip komisyona evraklarınızı teslim ediyorsunuz (engelli raporu fotokopisi ,rahatsızlığınız ile iligli emg vs tekiklerin fotokopisi ve kimlik fotokopisi )size randevu günü veriyorlar Mesela Edirne de her ayın son cuma günü bu şekilde

İlk önce E devletten ehliyet değişimi için kişisel form doldurup Aile hekimi ne gidip hastane ye sevk istiyorsunuz hastane yi siz belirleyebilirsiniz hastane de sekreterlik sizi yönlendirir hastane onay verirse nüfus idaresinden değişiyorsunuz eğer dr lar kararsız kalırsa komisyona havale olursunuz süreç biraz uzuyor

Bende dün başvurdum. Önce aile hekimine gittim. Ortpedik engelim olduğu için beni ortopediye sevk etti. Ben devlet hastanesini kendim seçtim. Orada il sağlık müdürlüğüne gönderdi evrak teslimi için. Onlar evragi aldıktan sonra biz komisyon için sizi bir ay içinde arayacağız dediler.

bende 30 yıllık b ehliyetimi engelli ehliyetine dönüştürdüm önce e devlet kişisel sağlık formu doldurdum,aile hekimi ve gideceğim hastaneye aynı güne 2 saat arayla 182 mhrs randevu aldım.aile hekimi muayane etti göz kontrolü,ortopediye sevk etti,hastanede 300 tl sağlık kuruluna yatırdım,ortopediye muayane oldum,ehliyet komisyonuna sevk etti,15 gün sonunda istanbulda komisyona girdim,raporum aynı gün e nabıza düştü,bir gün sonraya nüfus müdürlüğünden randevu alıp ehliyetimi değiştridim.ehliyetim yeni tip olduğundan 1220 tl gibi kazık bir rakam ödedim.2-3 gün sonra ehliyetim geldi aracımı 2ay önce aldım.darısı bekleyenlerin başına

Üst Alt