Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi yenilemek için gittiğim aile hekimi heyetten rapor almalısın dedi

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar B SINIFI EHLİYETİM VAR AİLE HEKİMİNE GİTTİM AİLE HEKİMİ HEYET RAPORU GEREK DEDİ HANGİ BOLUM BAKIYOR SANA DEDİ NÖROLOJİ DEDİM..ŞİMDİ SORMAK İSTEDİĞİM NÖROLOJİ NE YAPACAK EHLİYET YENİLENEMEM İÇİN..

Heyet raporu değil de engeliniz varsa o bölümün uzmanına sevk edecek. Uzman dr. görüşünü yazacak. Sürücü olur der ve teribata gerek görmezse tamamdır, gider nüfus müdürlüğünden ehliyetinizi alırsınız.
Tertibat gerektiğine karar verirse sizi il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk eder. Orada ne tür bir tertibata gereksiniminiz olduğu tespit edilerek onlara ait ehliyet kodları işlenir, sonra nüfus müdürlüğüne gidersiniz..

bendede aynı durum var aile hkimi bana da vermedi raporu hastaneye sevk ediyor hastane de rapor vermem durumu var en iyisi gidip özel hastaneden parayla almak..

Aile hekimine bana nöroloji fizik bakıyor dedim ortopedi ve nörolojiye sevk edeceğim dedi ortopedik bi sorun yok hocam nöroloji dedim..o değil gitmek sorun değilde emg bilmem emar falan ister işin yoksa uğraş dur ona sinir oluyorum dolasmasi zor...Özel hastane yi kabul ediyorlar mi ki etmezler bence..

sonbahar.44
Özel hastanelerden alınan sürücü olur raporları kabul ediliyor.
Sağlık kurulu raporu kabul edilmez ama sürücü olur raporu kabul edilir.

ufukalp abi gitdim uzman hekimdne sürücü olur aldım h ehliyeti yenilmek için onuda kabul etmeidler illa komisyon die analtıyorum kimse anlamıyor ya h degişimde illa komisyon olcakmış

nüfus müdürlüğüne sordum 2 defa özel hastane raporu kabul ediliyor...

burak_br
Uzman hekim şayet 1.sınıs sürücü olur tertibatlı araç kullanır şeklinde yazdı ise komisyon şart.
Yok sadece sürücü olur yazıp komisyona sevk yerini falan da işaretlemedi ise kimse sizden komisyona gitmenizi isteyemez.
Elinizdeki raporu buraya atmanız mümkün mü ?

Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak ben aykilozan spondilit ve kifo skolyozdan %78 ağır engelli sağlık kurulu raporu aldım maddi durumum çok kötü 2022maaşı ve bakıçı maaşı ile geçimimizi sağlıyoruz.sorum tam olarak şöyle ben engelli olmadan önce b-a2 ehliyetim vardı ben engelli ehliyeti almak istemiyorum var olan ehliyetimi yeni sistem ehliyete çevirmek istiyorum özel hastaneden sağlık raporu alırsam ehliyetimi yeni sistem ehliyete çevirirken kurumlarda herhangi bir sorun yaşarmıyım ayrıca benim engelli sağlık kurulu raporum emniyet genel müdürlüğü veya trafik şube veya nüfus müdürlüğü sistemlerinde çıkarmı.. Teşekkürler

Son düzenleme:
abi onu bilmiyorum yazdıgı şu oldu skaloyzu mevcut olup sürücü olur 1 grup süreücü oluru işaretledi 102 kısıt kodunu koydu götürdüm nüfusa nüfus h eliyet degişiminde komisyon olmalı diyor bunu kabul edemeyiz dior

burak_br
Skolyoz sürücülüğe etki etmeyecek duramda ise ve araç kullanmak için herhangi bir tertibata da ihtiyacınız yoksa uzman doktorun yapması gereken bu zaten. "H" sınıfı sürücü belgesi değişiminde mutlaka komisyon raporu olacak diye bir kural yoktur. Doktor komisyona sevk etmeye gerek görmemiş ise nüfus müdürlüğü bu rapor ile sürücü belgenizi vermek zorunda.
Bir insanın engelinden dolayı sürücü olup olamayacağına o branşın uzman doktoru karar verir. Ve bu uzman doktor, kişinin özel tertibat şartıyla sürücü olacağına karar verirse o zaman gerekli tertibatın belirlenmes için komisyona sevk eder. Komisyonun görevi, tertibat şartıyla sürücü olur denen kişiler için tertibata karar vermek ve o tertibatlara ait kodları işlemektir.
Bir üst yetkiliye durumu anlatmaya çalışın.

abi bilmiyorum valla bezdirdiler komisyonda komsiyon h ehliyet demek tertibatlı ehliyet demekmiş o yüzden degişimdede olup olmayacagına komisyon karar vermeliymiş adama diorumki sen kişinin ehliyet sınıfına göre rapor isteyemesin kişin,n son saglık durumu neyse ona göre rapor getirir nato mermer nato kafa kişi sürücü oluru getirse ise sana olay bitmiştir diorum yok yok yok şuanki ehliyetimdede tertibat yok gıcık oldum bu işe

Ben h sınıfı ehliyet almayı düşünmüyorum mevcut olan ehliyetimi özel hastaneden alacağım sağlık raporu ile yeniliye bilir miyim kurumlar engelli sağlık kurulu raporumu sistemlerinde görüp bana sorun çıkarırlarmı açaba

ufuakap abi kimsenin birşey bildigi yok tutturmuşlar engelli ehliyeti alırken heytden alınmış degişirkende heyet olması gerekiyormuş

kanunen aile hekimnin verdigi rapor bile geçerli iken komisyon dayatması :(

burak_br
Alakası bile yok, bu iki heyet aynı şey değil, il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonu tıbbi bir heyet değil. Doktorlarla birlikte makina mühendisleri var ya hu. Neden, tertibat belirleyebilmek için.
Ayrıca ''H'' sınıfı sürücü belgesi tertibatlı ehliyet demek değildir. ''H'' sınıfı sürücü belgesi sahibi işitme engellilerde tertibat mı var ?
Bizim memleket bu işte, biri bir şey çıkarır herkes keyfine göre yorumlar. Ne sınırları belli ne ucu.
Bürokraside bir çok işimiz memurun sabah evden karısından yediği fırça ile mi yoksa öpücük ile mi ayrılıp işe geldiği ile doğrudan alakalı neredeyse.

H sınıfı olanlar tertibatlı araç kullanıyormuş ne oldu şimdi tertibatın uçtumu dior komisyon olması gerekiyormuş bir sürü iş ya bezdim ya

O yönetmelikteki bulunması gereken tertibat yazılır dior ya abi bunlarda tertibatı yazan komisyon die onlar karar versin dior

ufakalp abi keşke senin gibi bilgin kişiler kurumlarda olsalar okadar güzel olurki

burak_br
Teşekkür ederim kardeşim.
Malesef yetersiz memurların cefasını da halk olarak bizler çekiyoruz.

yoruldum artık 2020ye kdar bekliycem napayım iizn alamıyorum işyerinden sürekli sürekli bunun için biraz daha kalsın h ehliyet ne zormuş be abi degişimi şuanki h ehliyetimle 2020 yılına kadar normal 2el otomatik bir aracı sürebilirmiyim abi mevcut h ehliyetimde bir tertibat ibare yok h sınıfı yazmasından başka rapordada yok sadece h sınıfı ehliyet alır ?

burak_br
Herhangi bir tertibat şerhi yoksa kullanırsın kardeşim sıkıntı olmaz.

Kullandığı cihaz ve protezler kısmı boş abi polis çevirdinde kardeşim senin ehliyetin engelli ehliyeti h bu araba engelli aracı deil falan derse ne diyecem diye düşünüyorum valla abi çevirmede falan sorun yaşarmıyım die tedirginim

burak_br
Tamam H sınıfı da ehliyette herhangi bir tertibat şerhi yok diyorsun, neyi uygunsuz görecek ?
İşitme engellilerde de var mesela H sınıfı ehliyet. Gözlük gibi sadece işitme cihazı yazıyor bir çoğunda, başka da bir şey yok. Ne yapacak engelli aracı mı alacak ?

Evet saçmalık zaten h ehliyet veriyorlar tertibat yok h ehliyet veriyorlar ÖTV yok neyapcagımızı bizde şaşırdık sanırım bir sorun olmaz abi kullanabilirim sorarlarsada evet ehliyetim h ama tertibat yok raporumda ve ehliyetimde kısıtlama Yok bende otomobili kullanıyorum ticari deil zaten normal otomobil

abi engelli ehliyeti olup ötvsiz araç almayan varmıdır

Ufukalp kardeşim ben şimdi ehliyet icin sadece hastanenin nöroloji bölümüne mi görünecegim? Bide ek olarak vergi raporu için heyete girmem gerek aynı gün hem polikilinik nöroloji ve ortopedi yapabilirmiyim heyet ayrı gün mu gireyim

burak_br var işitme engelliler mesela.
sonbahar.44
Aile hekiminiz nerelere sevk ettiyse sadece polikliniklere gideceksiniz.
Diğer sorunuzu bilmem mümkün değil hastanenizin işleyiş ve yoğunluğuna bağlı olarak değişir.

@Ufukalp hocam şöyle yapmayi düşünüyorum bizim hastane de heyet öğleden önce vergi raporu için randevu alırım,öğleden sonra ehliyet icin aile hekimi gönderecegi polikilinik randevusu alırım bu şekilde hallolur heralde.

boş yere yere bizi kısıtlıyorlar h ehliyet verip ötvden faydalandırmamak anlamsızca heryşeyde sorun oluyor araç kullanımında laf anlat degiştirmede anlat keyfi uygulamalarla ugraş tek nedenii engelli ehliyeti olması ama araç almaya gelince sen saglamsın

ufuk abi çok tşk ederim verdigin bilgileri emniyetdeki nüfustakiler veremiyor

Üst Alt