Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetle araç MTV muafı mümkün mü?

ömer1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bir konuda desteğinizi rica edeceğim:ben engelli olarak özel şirkette çalışıyorum maliyede vergi indirim raporum var ben özel olarak 2.el aldığım araç için (ehliyet normal b sınıfı) sadece mtv indirimi maliyeden uygulatabilirmiyim desteğinizi rica ederim

aynn bende bu durumdayım eğer warsa böyle bişey bende yapayım..
başka araçları kullanamadıgım iç.in ehliyetimi değiştirmiyorum çok işe yarar walla.. :)

mantıken banada öyle geliyor benimki biraz farklı kaslar zayıf ayaklarda ama normal araç şu an kullanbiliyorum

2-Diğer Malûl ve Engellilere Ait Taşıtlarda İstisna Uygulaması
Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten "Motorlu Araç Tescil Belgesi"nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile "Araçlar İçin Teknik Belge" ve "Proje Raporu"nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.

tam olarak nasol bir yol izleyecem acaba araca devriyajiçin aparat yaptırsam bunu tescilletip verirsem olurmu h sınıfı ehliyet isterlermi

H sınıfı ehliyet olmadan ne yaparsanız yapın ÖTV'den aracı muaf alamassınız. Ben'de aynı durumdaydım, geçen ay değiştirdim Şimdi araç siparişi verdim. Sol alt ekstrimite'de özrüm olduğundan dolayı sadece otomatik vites olması benim için yeterli oldu. B sınıfı ehliyet + rapor ile ne yaparsanız yapın Ehliyet Engelli olmayınca ötv ödemek durumundasınız.

Raporunuz olmadan aracınıza kafanıza göre tertibat yapamazsınız,
H sınıfı ehliyetiniz olmadan vergi indiriminden faydalanamazsınız...

alıntı yaptığınız maddede de açıkça yazıyor zaten...

".......... bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri......."

bahsi geçen rapor işgücü kaybını belirten rapordan farklıdır ve özel tertibat olup olmayacağına doktor karar verecektir.

Üst Alt