Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı kod içeren ehliyetim var. A2 sınıfı ehliyet de alabilir miyim?

bsakizli

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

B Sınıfı "Engelli" ehliyetim bulunmaktadır. Kısıtlama kodları ile birlikte adıma aldığım ÖTV indirimli aracımda var. Şimdi A2 Sınıfı ehliyete başvuru yapmak istediğimde bir sorun olur mu? B Engelli ehliyetim devam eder mi bilen arkadaşlar var ise bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

bsakizli

Yardımcı olmak isterim. Raporunuzda size verilen tanı kodları nedir?ehliyetiniz devam eder sadece sınıf ekletmis olursunuz. Öncelikle raporda tanı kodları önemli 47 kodu varsa motor ehliyeti alamazsınız

ötv indirimli h sınıfı ehliyet alinca malesef kazanmış olduk hak bile olsa 2 teker kullanamaz die ibare veriyollar yani motorbisikleti kesinlikle izin yok sacma bi şekirde :) o yüzden bende h otomatik vites araç almadim kurye olalak calişamiyorum sağ ayak bileğinde hareket kısıtlı var fakat motorbisiklet sistemlerinde fren sistemi farklı ayağin ortasi ile ağir yavaş flenler yapabiliyorsun sıkıntısız fakat bunlar onu bilmiyor yada anlamak istemedikleri icin direk 2 teker yasak deyip salliyollar:)

Syusuf

Ortopedik engellilere 2 tekerli araç maalesef yasak suanki yönetmelikte aynen geçerli. Ortopedik olanlara maalesef 47 kodu veriliyor yasal mecburiyet öyle.

Merhaba, 47 kodu yok sadece 102 107 78 kodu bulunmaktadir. Bildigim kadari ila sadece otomatio vites arac ve ticari arac kullanamaz bilgisi var

bsakizli

47 kodunun olmaması avantaj sizin için.o zaman a2 otomatik ehliyeti alabilirsiniz 107 kodunu arattım bulamadım tam olarak ne için verildi?ama motor ehliyeti almanızda sıkıntı yok 78 koduna ilaveten otomatik alırsınız haydi hayırlısı

Muharrem77 o zaman tekrar sağlık raporu almam gerekiyor ilk aldığım sürücü olur rapor tarihi 2018 yılına ait sorun çıkarmazlar değil mi?

Bu konuyu bende merak ediyorum, yeni kodlu sistemde ortopedik engelli olup ta B ve A2 ehliyeti alan oldu mu hiç

bsakizli
Rapor alındığından beri 2 sene geçerliliği var. Bu sene son sanırım

kazazede
Ortopedik engelliler motor ehliyeti alamiyor direk 47 kodu veriliyor yönetmelikte ortopedi bölümünde 2 tekerlekli araç kullanamaz yazısı mevcut

Muharrem77
teşekkür ederim, yönetmeliğin linkini atarsanız sevinirim, bulamadım, herhalde gözümden kaçmış

Muharrem77 bende ortopedik engelliyim sadece kalça protezi var, raporda böyle ibare yok bilgilendirmek istedim. Fiziki şartlarda engelli bulunan arkadaşlara mı veriliyor bu kod

bsakizli
Raporda verilecek ibare 47 kodu olacak 47 kodu varsa alamazsınız. 47 kodu 2 tekerlekli araç kullanamaz kodu oluyor eğer o yoksa sorun yok. Varsa sürücü kursu o ibare yi görürse kayıt islemini gerceklestirmez

Muharrem77 Teşekkürler durumları buradan bilgilendireceğim diğer arkadaşlarda faydalansın.

Merhaba,
Sol el engelliyim. B+A2 ehliyetim vardı. Yeni ehliyetim çıktı ki maalesef 47 kodlu. Buda maalesef ki Motorsiklet kullanamayacağım anlamına geliyor. Size otomatik verirler 47 kodu yoksa.

Ortopedik engellilere istisnasız 47 kodu veriliyor. O kod olursa moped dahi kullanamazsiniz

Muharrem77

Bende ehliyetimi değiştirmeden zaten normal olan aracımı ve motosikletimi böyle birşeyin başıma geleceği bildiğim için sattım ve engelli olarak ötv den yararlanmak için bu yola girdim :) -> SOL EL BİLEKTEN AMPUTE

SINIRLI KULLANIM KODLARI:
10.02 Otomatik vites ,
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları,
47. İki tekerlekli araç kullanamaz,
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,
102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz.

Muharrem77

Ben ÖTV den araba alabilmek ıcın var olan ehliyetimi yaktım ondan bahsetmistim.. Arkadasda 47 kodu yok. Alabilir.

Merhaba doğrudur, bende 47 numaralı kod yok kursa kayıt yaptırdım. Bilgilendirme yapacağım. Teşekkürler.

Peki kursa sorar mısınız rica etsem, benim B ve A ehliyetim var. Bende de kalça sorunu var. Morosikleti sadece otomatik mi kullanabiliyorsunuz.

Merhaba, İstanbul'da hangi kursa kayıt yaptırdınız? Ben bir iki yere sordum bu konuyu tam bilmiyorlar. bsakizli

Son düzenleme:
Üst Alt