abi bunla ilgili kanun varmı varsa yayınlarmısın sürücü kursuna gittim bana dediki sıfırdan h sınıfına yazılacanOturanBoğa' Alıntı:Eskiden bir dilekçe ile hallediliyordu. Ama artık B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna yazılmak ve sadece direksiyon sınavına girmek şartı var. Direksiyon sınavını verecek ve H sınıfına dönüştürteceksiniz.
Öncesinde, "özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık raporu almanız gerek.
Yalnız, sadece topuuk kaybının bu ibare için yeterli olacağını sanmıyorum. "Otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyacınız yok" diye başvurunuzu geri çevirirler diye tereddütüm var. Belki gazi olmak bi avantaj sağlar. Deneyin...
kazanılmış haklarım ne olacak peki
işitme cihazı ile ve ticari araç kullanamaz yazarak alınan B sınıfı sürücü belgesine nasıl müracat edecegiz yani özel saglık kuruluşundan alınan rapor yeterlimi??(s.kursu devletten olacak diyor) bana B sınıfı sürücü belgesi alabilir raporu verirlermi sorunum işitme sol 105 sag 97 db işitme cihazı kullanıyorum