Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı sürücü belgemi H sınıfına dönüştürmek istiyorum..? [Soru]

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa' Alıntı:
Eskiden bir dilekçe ile hallediliyordu. Ama artık B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna yazılmak ve sadece direksiyon sınavına girmek şartı var. Direksiyon sınavını verecek ve H sınıfına dönüştürteceksiniz.
Öncesinde, "özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık raporu almanız gerek.
Yalnız, sadece topuuk kaybının bu ibare için yeterli olacağını sanmıyorum. "Otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyacınız yok" diye başvurunuzu geri çevirirler diye tereddütüm var. Belki gazi olmak bi avantaj sağlar. Deneyin...
abi bunla ilgili kanun varmı varsa yayınlarmısın sürücü kursuna gittim bana dediki sıfırdan h sınıfına yazılacan
kazanılmış haklarım ne olacak peki
işitme cihazı ile ve ticari araç kullanamaz yazarak alınan B sınıfı sürücü belgesine nasıl müracat edecegiz yani özel saglık kuruluşundan alınan rapor yeterlimi??(s.kursu devletten olacak diyor) bana B sınıfı sürücü belgesi alabilir raporu verirlermi sorunum işitme sol 105 sag 97 db işitme cihazı kullanıyorum

selam

sevgili kardeşim sorunun cevabını ben vereyim sınıfı ne olursa olsun eski ehliyetinin olması farketmiyor yeni çıkan yasaya göre bi sürücü kursuna devam edip yeniden h sınıfı için sertifika alman gerekiyor sürücü kursu doğru söylemiş.
Fakat avantajın şurda ortaya çıkıyor eski ehliyetin varsa sıfırdan alıyor gibi değil. sadece sınıf değişikliği prosödürü uygulanacak sana kursta yani yazılı sınavdan muhafsın girmeyeceksin sadece belirtilen tarihte direksiyon sınavına girerek sertifikanı alacaksın dersleri takip zorunluluğun yok yazılı sınav yok sadece direk siyona gireceksin ama sertifikanı kurs bitimi diğer öğrencilerle birlikte alacaksın.,
Bende E sınıfını H sınıfına yeni çevirdim aynen anlattığım şekilde kursa yazılman gerekiyor.
Kurs ücretini ödeyeceksin.
ama önce hastaneden rapor alman gerekiyor tabiki h sınıfı ehliyet alması uygundur diye.
BİLMEM ANLATA BİLDİMMİ hiç araştırma yapma zaman kaybı olur hemen bi kursa yazıl.

Üst Alt