Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfıni H sınıfına çevirmek için karakola mı, sürücü kursuna mı gitmeliyim?

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar;
b sınıfı ehliyetımı h sınıfısı na cevırmek ıcın karajkoldan bana surucu kursuna gıtmem soylendı
bazı arkadasların karakoldan aldıklarını duydum nasıl bır yol izlemelıyım.ıstanbul da yasıyorum.
h sınıfı ehlıyet alır raporumda var.

sayın CAN KUŞ

B sınıfından H sınıfına geçmek için sürücü kursuna müracat ediliyor sadece direksiyon sınavına giriliyor.

Uygun ibareli rapor alıp sürücü kursuna yazılmalısınız... Mustafa'nın dediği gibi, sadece direksiyon sınavına girip, H sınıfı sürücü belgenizi hak edeceksiniz...

bazı arkadaslar karakolun soförler cemıyetıne gonderdıgını ordan alınan bır belgeyle
tekrar karokola gıdıp bu sekılde cıkarttıklarını duydum boyle bırsey varmı gercekten
ogrenmek ıstegım bu

evt var ben bu şekilde aldım ve şu andada araba almak için bayide işlemler için kullanılıyor ehliyetimde bi sorun çıkmadı 4 yıl önce trafik kazası sonucu omurilik felci oldum özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır ibareli rapor aldım ondan sonra şöfler cemiyeti maliye ve emniyet müdürlüğünde iş bitti 2 saat içinde işlemim bitti bunun için bi başlıkta detaylı bi şekilde açıklama yapmıştım buraya kopyalama işini beceremedm allah kolaylık versin

sakin reis merhaba;
senı soferler cemıyetıne gonderen emnıyetmı yoksa kendınmı gıttın bırde emnıyet
kursa yazılmalısın dıye bır sey soylemedımı

bazı illerde uygulama tarfikte ve şöförler cemiyetinde kursa gitmeden ehliyeti cıkarıyorlar. Harun arkadaşımız hangi ilden değiştirmiş ?

[SIZE=3]Sayın :---------- 15.12.2011 tarih ve 40753 sayılı bilgi edinme başvurunuz ve 29.11.2011 tarihli E-mail dilekçeniz incelenmiştir.[/SIZE]2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; "H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir." hükmü bulunmaktadır.
[SIZE=3]Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen "H" sınıfı sürücü olur sağlık raporu ile yeniden bir sürücü kursuna giderek "H" sınıfı sürücü sertifikası almanız halinde "H" sınıfı sürücü belgesi düzenlenebilecektir.
[/SIZE][SIZE=3]10.06.2008 tarih ve 6510-103736 sayılı talimat ile, daha önceden adlarına düzenlenmiş "B, C, D, E" sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birisi bulunan, ancak sağlık şartlarında sonradan meydana gelen değişikliklerden dolayı "(H) sınıfı sürücü olur? sağlık raporu alanların sürücü belgeleri "H" sınıfı sürücü belgesine dönüştürülmeyip, mevcut sürücü belgeleri geri alınarak Karayolları Trafik Kanunu'nun 45. maddesi gereğince işlem yapılacağı, bu durumda olan kişilerin bir sürücü kursuna devam ederek "H" sınıfı sürücü sertifikası almaları halinde ise, aynı sicil ile "H" sınıfı sürücü belgesi düzenleneceği hususu trafik tescil kuruluşlarımıza ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiştir.[/SIZE][SIZE=3]Ayrıca, yukarıda belirtmiş olduğumuz talimat, EGM Hukuk Müşavirliği'nin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşü doğrultusunda hazırlanmıştır.[/SIZE][SIZE=3]İyi günler dileriz.
-----------------

[/SIZE]evet arkadaşlar
emniyet genel müdürlüğünden gelen yazı bu şekilde.
bu gelen yazıya göre sakin reis sen şanslısın.
maalesef sürücü kursları lobisi kurumları nasıl ele geçirmiş.
hukuki olarak ne yapılabilir acaba
saygılarımla[SIZE=3]
[/SIZE]

Üst Alt