Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için kurs parası..?

mıserik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
B sınıfını h çevirmek için rapor aldım raporda otomatik vites sürebilir rapor verdiler sürücü kursu ile konuştum bana 500 tl masraf istediler. Sizce uygunmu sonra kazıklanmıyayım

Sıfırdan H sınıfı sürücü belgesi kaça alınıyormuş?

ben bugün b sınıfı ehliyetimi h sınıfı ehliyetine çevirdim şöförler cemiyetinden dosya çıkattırdım 10 tl maliyeye 80 tl emniyete 67 tl yatırarak ne kursa nede başkabiyere başvurarak almış olduğum bişey diğil hep netten araştırırdım yok olmuyo etmiyo gidip tanıdık bi kurstan bilgi alıp hatta 2 kurstan aldığım bilgiye göre memleketimizdeki emniyete ilk başta başvurduk ve onlar yönlendirdi 1 günün içinde olan bişey bugünde elime geçti ehliyetim h sınıfı yazıyorr kursa fln paranızı kaptırıpta o kadar parayı ziyan etmeyin derim bide bilgisi olmayan yorum yapmasın kardeşim tesçilli alınmışı var kulaktan dolma evde oturduğu yerden akıl vermesin millette 10 sene önce yürürlükte olan kanunu millete dayamasın biliyorum ben diye

birde 2 adet foto lazım unuttum

nasıl bir yol izledin birde hangi ilde başvurdun. sürücü kursu bana direksiyon sınavına gireceksin diyor. birde çevirmek için hangi belgeleri aldın hangi kuruma direk başvurdun tam olarak bana yardımcı olursanız sevinirim.

kastamonu ili tosya ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğüne başvurdum orası beni yönlendirdi şöförler cemiyetinden dosya açtırdılar oradan tekrar emniyete geldik parmak izi aldılar 2 adet fotoğrafla birlikte oradan vergi dairessine gönderdiler oradan tekrar emniyet yani sadece emniyette bitiyor iş ilk bi kursa başvurduk size söylenen banada söylendi tanıdık bi kursun yardımı oldu direk gidin memleketinizden uğraşın emniyetle dediler demek ki bizim yapacağımız 3 işlemi kurs yapıp kafadan para alacak direksiyon sınavıda priyodik olarak koyuyolar demek girdin geçtin bu yanii kolay gelsin kardeşim

ama şart olan plot hastanelerinden özel tertibatlı (otomatik vitesli ) araç kullanabilr yazan bir rapor almak şart elinde mutlaka bulunması gereken belge omurilik felçliyim ben

teşekür ettim yarın emniyete gideceğim.
inşallah sorun çıkarmazlar

ben 2010 ağustosta bütün harçlar ödemeler kurs ücreti içerisinde 600 tlye almıştım...

Harun bey, ehliyetiniz hayırlı olsun...

Ben de omurilik felçliyim, b sınıfı ehliyetim var. Ankara dayım Tosya bize yakın, dışarıdan gelenler de aynı şartlarda ehliyet alabiliyor mu? Bir de raporu ben Ankara dan mı alayım yoksa Tosya dan veya Kastamonu dan mı almak gerekiyor?

B sınıfı ehliyetim vardı. H sınıfına cevirmek için 2002 yılında : hastaneden özel tertibatlı otomobil kullanabilir diye rapor cıkarttım. raporu emniyet müdürlüğüne gönderdiler. eski ehliyetimi verdim yerine h sınıfınnı verdiler.

Şimdilerde işler değiştimi bilmiyorum.

Ankara Emniyetine attığım iletide b den h ye geçiş şartlarını sormuştum, aşağıdaki cevap geldi. Yanlış anlamadıysam kursa gitmem gerekiyor. Başka illerde farklı uygulamalar var mı diye araştırıyorum.

----------------------------------------
SÜRÜCÜ KURSLARINDAN ALINAN SERTİFİKALARIN, SÜRÜCÜ BELGESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ Sürücü belgesi dosyası Şoförler Odasından temin edilir. Sağlık raporu (aslıi), 1 yıl geçerli (Rapor örnekteki gibi olacaktır) Sabıka kaydı (aslı), 1 yıl geçerli Diplomanın veya öğrenim belgesinin onaylı örneği Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ( T.C.kimlik no belirtecek ) Motorlu taşıt sürücüleri kursuna müracaat formu. Motorlu taşıt sürücü sertifikası. Kan grubu belgesi (Kan grubunu bilenler için gerek yoktur) Harç makbuzu 3 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çektirilmiş) Yabancı uyruklu vatandaşlar için ikamet tezkeresi aslı ve fotokopisi.Bilgilerinize...
----------------------------------------

dostempati;

tşk ederim kardeşim b sınıfı ehliyetinizi aldıysanız varsa daha önceden bende raporumu ankaradan aldım zatn her yerden rapor alınmıyo geçerli saymıyorlarmış onların belirttikleri hstanedn aldık gazi demir yolları diye bi hastaneydi heralde yanlışım olmasn kursu fln araştırdık almayı düşünüyrdk bi tanıdk kurs ankarada ehliyeti daha önce aldığınz ilçe emniyete baş vurun ve oraya raporu götürüp değiştirin dediler bi kaç yere baş vurup emniyete gittik ve bi tepki yanlış göstermedilr şöförler cemiyetinden dosya açtırdık ve işlemi kısa sürede hallettik oradada olma imkanı var yani ankarada allah yardımcınız olsn kolay gelsin bilgi için olayın seyrinde aktarırsanız buraya belki başka arkadaşlarada yardımcı oluruz iyi günler

sn mıserik:

A2 ,B ,D,E,H sınıfı ehliyet fiyatları , 2009 - 2010 - 2011 yılı
Direk A2 motosiklet ehliyeti fiyatı340 TL
B450 TL
fiyatlar direksiyon dersi durumuna göre farklılık göstermektedir.
C / D / E550 TL
H500 TL
B / A2- FARK250 TL
A2 / B - FARK450 TL
B - D- FARK350 TL
B - E - FARK250 TL
C / D - E FARK250 TL
C / D / E - A2 FARK250 TL
  1. Yukarıdaki listeden A2 motor ehliyeti fiyatına ,B otomobil ehliyeti fiyatına,E otobüs kamyon ehliyeti fiyatına,H engelli ehliyeti fiyatına,D çekici ehliyeti fiyatına ulaşabilirsiniz.Fiyatlarımız güncel olup KDV dahil fiyatlardır.
  2. Yukarıda yazılı olan rakamlar sadece kurs ücretidir.Bu rakamların dışında,sağlık raporu,yazılı sınav ücreti ,trafik ücreti gibi masraflarınızda olacaktır.
  3. Kurumumuzda direksiyon sınav ücreti,dosya parası gibi ücretler alınmamaktadır.
  4. Kurs ücretlerini dilerseniz nakit dilerseniz kredi kartınıza taksitlendirme imkanınız vardır.

bence sana verilen fiyat çok fazla degil ama pazarlıgı sıkı yapman gerek:)))

Kimi arkadaşlar.hiç sürücü kursuna gitmeden.şöförler odasından aldıkları form ile trafıkten degistırmisler.ben izmirde sordum karşıyaka trafiğe kurs dıyo.o arkadaşlarında görüşte,nasıl oluyosa diyo genel müd. Görüşelım yanlış lıgı düzeltelım dıyorlar.lütfen yardım beyler

evt ben değiştirdim kardeşim 2 fln ancak olmuştur kastamonu tosyada ankarada bi kaç kursla görüştük onlar tanıdıktı bende normal kursa gidip h çevirecektim ama gidip b sınıfı ehliyetinizi nerden aldıysanız ilk önce o emniyet müdürlüğüne gidip başvurun onlar sizi yönlendirecek dedi evt öylede oldu emnyet şöförler odasına gönderdi sonrada işlem başladı sadece parmak izi için gittim ben emniyete şimdide elimde ehliyetim burda kimin çıkarı var anlamadm

Bılader bizde senın gibi yararlanmak.için ne yapsak ki.dün emg memur ehliyet alan arkadasınızın sürücü belgesını görsek.bizde genel müd.görüşürüz,insanlara yanlıs yönlendirmeyız.

arkadaşlar b sınıfı ehliyeti, otomatik vites kullanır ibareli h sınıfı ehliyet ile değiştirmek için kursa gitmeye ne gerek var. Bence özel donanımlı araç için kursa gidilmesi gerekiyor.

ben raporuma özel donanımlı (otomatik vitesli ) araç kullanabilri yazıo zatn

Bilgi edinmeden dilekçe gönderdim.kurs gereklımı diye kimi arkadaşlar kursa gitmeden alıyo.bizi niye kursa yönlerdiriyorlar diyd

arkadaşlar benimde b sınıfı ehliyetim var. sakatlıgım sag el başparmak ve işaret parmagım yok. bende sadece otomatik fitesli araç kullanır raporu alsam. h sınıfı ehliyet alabilirmiyim.

2) aracım otomatik fites olursa ayrıyeten düzenek kurmak zorundamıyım aracıma ?

otomatik vites kullanır raporu sadece sol alt ekstremde (bacak-ayak) sakatlığı olanlar için veriliyor, diğer sakatlıklara verilemez diye biliyorum.

3.5 yıl önce trafik kazası sonucu omurilik felci oldum t7

dostempati;

benimde b sınıfı ehliyetim var bu dediklerinizi araştıracağım eğre öyleyse H ye cevirebilirm ben çok karışık diye hiç karıştırmıyordum bu işi ama artık aklıma yatıyor biraz.

cok ıyı ya bende kursa basvurmak uzereydım

Bu sitede benim bildiğim b den h ye emniyet yoluyla geçen 3 arkadaş var. Dayım polis, diyor ki: Emniyetlerde her şey resmi evrakla kayıt altındadır, farklı uygulama olmaz, olursa usulsüzlükten dava açılır. Bu arkadaşlar alabildiğine göre herkesin alabilmesi lazım. Ankara, Gaziantep ve Tosya dan arkadaşlar emniyetten almışlar. Üç emniyette hata yapmıyordur değil mi?

Arkadaşlar gelişme olursa lütfen paylaşınız...

sunland; benim sag el başparmak ve işaret parmagı yok. o zaman ben vites tertibatlı araç kullnabilir raporu almalıyım. degil mi?

arkadaşlar bu konuyu bende birara takip ettim sürücü kursları ya bilmiyo yada mahsustan yapıyorlar 2008 deyayınlanan genelgede özürlü olmadan ehliyeti olan kişilerinlerin özürlü durumuna düştükleri durumda
bir sürücü kursundan direksiyon sınavı olup H sınıfı ehliyeti ala bilir diye yazıyor pendik civarında 20 tane sürücü kursu bunu söylemedi bana ilçe emniyet müdürlüğü dahil

Ben bikaç kursla görüştüm.ilkten biri 500 dedi,başka biri 300 olur diyop.pesin vercem deşem belkide 250 yé inebilir,dosya parası sadeçe

Üst Alt